Dobry den, chtela bych se zeptat. Pracuji ve skolni jidelne jako pomovna kucharka, nastoupila jsem jako zaskok pracovni neschopnosti bohuzel pani za ktereou sem byla v zaskoku ukončila pracovni poměr a sla do důchodu. A ja mam novou pracovni smlouvu na dobu urcitou a to do 30.6.2020 a me by zajimalo jak to bude po 30.6.2020 pokud mi neprodlouzi smlouvu coz je asi 90% jiste jak to mam resit ohledne dovolene a pokud mozno bude muset mi dat zamestnavatel výpověď nebo proste tim 30.6.2020 to konci bez vypovedi? Dekuji predem
No právě že ja sem nastupovala v roce 2018 v září a dostala jsem smlouvu na dobu neurcito jen nevim zda to plati nebo jesti to mam chapat jako neurčito po dobu neschopnosti za pani za kterou sem zaskakovala a to jsem 2018/2019 mela 31,5 dne dovolene a ted 19.8. jsem podepsala novou smlouvu a to jen zmenu na dobu urcitou jinak vse je pri starem s tim ze tam mam 25dni dovolené a co je potom s tou starou dovolenou tedy kdyz uz jsem nastoupila 12.8. do prace a prvni tyden v cervenci jsem jeste v praci byla a podle poctu mi to nevychazi zbyva mi tam proste jeste par dni dovolene a ja nevim kam se podela jestli mi to skola proplati nebo proste budem delat jako ze nic. Predem dekuji
lmgify
Na žádné záskoky se nehraje. Normálně tě přijali jako dalšího nového zaměstnance a nabídli ti smlouvu na neurčito.
Podepsáním nové smlouvy na dobu určitou jsi si pohoršila. Nemusela jsi novou smlouvu přijímat. Měla jsi stále tu původní bez omezení. Ušili na tebe bohužel boudu a využili tvojí neznalosti Zákoníku práce. Přečti si ho. Je tam spousta zajímavých informací, aby tě chytráci a šmejdi zaměstnavatelé nemohli okrádat nebo vyžadovat něco, co je nezákonné.
Dovolenou přesně spočítat nedovedu. Mělo by to být 1/12 za každý celý odpracovaný měsíc. Červenec i srpen by se měly počítat. Změna smlouvy se stejným zaměstnavatelem nemá vliv na dovolenou. Starou dovolenou můžeš v tomto roce dobrat. Nových 25 dní je asi poměrná část z původních 31,5 dní (12 měsíců oproti 10 měsícům nové smlouvy)? Zkus si sama přečíst ten Zákoník paragrafy §212 a 216-223 a počkat, až se tady objeví nějaká učetní a přesně ti poradí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.