Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trojčlenka- za kolik vsadit pro určitou výhru

Od: jn odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, prosím vás o radu, jak zjistím, za kolik KČ mám vsadit typ na fotbalové utkání při určitém kurzu, když vím jakou částku v "čistém" chci vyhrát?
Příklad:
Chci vyhrát 15Kč čistého (po odečtení vkladu), kurz na daný typ je 1,7, kolik musím vsadit korun?
Opravdu si s tím lámu hlavu již několik dní a velice ocením když mi někdo prozradí postup.
Předem Vám děkuji za odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

2x

x ... tolik vsadit

1,7.x ... tolik vyhraješ

x + 15 ... tolik chceš vyhrát

1,7x = x+15

0,7x = 15

x = 21,40 Kč

jn
hodnocení

Super, takže chápu správně že v případě, že kurz by byl např 2,4 a chtěl bych vyhrát zase 15Kc, tak bych byl vsadil 10,7Kč? A u kurzu 3,1 bych zase vsadil 7,1Kč?
Děkuji moc za radu
lmgify

Chápeš to správně. Vždyť si tam ta čísla dosaď.

Vsadíš 10,70. Vyhraješ 2,4-krát tolik, tedy 25,70 , což je o 15,- více, než jsi vsadil.

jn
hodnocení

Super, jste fakt moc hodný, nebylo mi z toho nejlépe ale zlepšil jste mi den o 100%:)
lmgify

Tohle je ale opravdu učivo základní školy. *poctar*

jn
hodnocení

To je, ale sejde z očí sejde z mysli, kord když to léta není potřeba :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]