Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký sešit na střední školu?

Od: zdenkabohmova odpovědí: 8 změna:
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. V září tohoto roku jdu do prváku na střední a nevím, jestli si mohu pořídit sešit na dva předměty. Máte s tímto někdo zkušenost? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Řekla bych, že to bude záležet na konkrétním učiteli a zvyklostech školy. Někde to nejde vůbec, jinde jsou rádi, že si žáci vůbec nějaké poznámky pořizují *smich*

zdenkabohmova
hodnocení

Moc děkuji

hodnocení

0x

Za nás to bylo ,,odměňováno´´ přepsáním celého sešitu.

Dneska je to jinak - na některých školách jsou rádi, že žactvo aspoň přijde do vyuky, natož aby řešili takové marginálie, jako jsou poznámky.

Ale to záleží i na škole - slyšel jsem, že jsou i školy, kde jsou na žáky přísnější...

host
hodnocení

0x

Na odborné předměty samostatné sešity na každý předmět, bude se vám z něj lépe učit. Podle druhu střední školy samostatné sešity samozřejmě i na ostatní důležité předměty - ČJ, MAT, AJ, atd.

Jeden univerzální sešit je hloupost, nedá se v něm hledat, je to směs jako když pejsek a kočička pekli dort. Je vhodný pro příležitosti a předměty, kde se málo píše a na různé poznámky, termíny kdy je jaké vyučování, co se má s sebou přinést do školy, co, kdo, kdy, na výklad ke kterému už se nebudete vrace, například školení bezpečnosti práce a požární ochrany, prostě poznámkový sešit. Mít smíchanou češtinu s technologií a výpočetní technikou nebo účetnictvím není dobré.

V některých oborech je dobrý velký A4, nelinkovaný, jindy stačí malý A5, někdo má rád čtverečkovaný papíř. Je dobré si nechávat na kraji každé stránky asi tři až čtyři centimetry široký sloupeček na různé poznámky, důležitá slova, atd.

Pro začátek si můžete koupit dva, tři sešity A5 nelinkované (nebo pokud jste zvyklá psát a psací ty, tak třeba i linkované, pro technické nebo odborné předměty nebo i matematiku, kde se kreslí i obrázky, nelinkovaný. Pokud zjistíte, že je třeba mít velký, dokoupíte si ho až na něj dojde. Malé sešity a psací potřeby se vám vejdou do batůžku i se svačinou a přezutím (nesmíchat!)

joudic*
hodnocení

0x

jsou profesori, kterym to vadi, ale ja to nikdy neresil, mel jsem z kazde strany jedno ucivo, a pozdeji ve vice rebelskem obdobi uz jsem ani zadny sesit neresil a psal jsem to do bloku s krouzkama *smich*:-D nekteri vyzadovali prepsani, ale nechal jsem si napsat 5tku, ucil jsem se dobre, takze na me nemohli

kerry
hodnocení

0x
Letos jsem vysla stredni skolu a my to meli takto. Na cestinu literaturu byl sesit s tvrdymi deskami, na matiku velky nelinkovany, na anglictinu jsme neměli nic. Na odborny predmety skripta. Na cestovni ruch a pruvodcovstvi byl jeden sesit. Na ekonomiku jsem mela taky s tvrdymi deskami. Doporucovala bych na maturitni predmety (cj a odborny) sesit s tvrdymi deskami nebo krouzkovou vazbou maji obvykle 100 az 200 stranek a na 4 roky to vydrzi. Je to vsechno pohromade a nemuze se stat, ze se ztrati.

krtek*
hodnocení

0x

já jsem třeba celou školní docházku ignoroval nějaký sešit na "slovíčka" na angličtinu...úplně zbytečná věc...na vše ostatní 1 sešit = 1 předmět...nejvíc jsem jich vždycky popsal na matiku... 3x60listů nebyl problém

lmgify

Asi máš velké písmo. VŠ matematika v rozsahu 3 vyuč.hodiny přednášek týdně bylo za semestr (14 týdnů, 3 měsíce) typicky 30-35 oboustranně popsaných linkovaných A4. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]