Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placení zdravotního pojištění- nebudu student

Od: hansikii* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, 12.8 jdu podepsat formulář na přerušení studia až do prosince, takže teď nebudu pár měsíců student. Zdravotní pojištění se mi platit nechce a na ty tři měsíce si podle mě nemá cenu hledat stálou práci. Rozhodl jsem se dojít na úřad práce a zaevidovat se. Tam mně dneska řekli, že celý srpen mi zp. zaplatí škola (i když budu studentem jen do 12.8) a že mám přijít kdykoliv v září se zaevidovat a že mi to potom zaplatí úřad. Opravdu tomu je tak, že mi to ta škola proplatí? Trochu se mi to nezdá a nevím jak to přesně funguje. Kdyby měl někdo pdoobnou zkušenost, byl bych rád za příspěvek.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gggvgg
hodnocení

2x
Ano skola zaplati cely mesic, nikoliv cast mesice, pro vas klid se odhlaste ke konci srpna

hodnocení

2x

Ano, buďte v klidu. Počítá se to na měsíce, ne na dny. Takže za srpen budete mít zdr. pojištění uhrazeno. A na ÚP Vám stačí, když se zaevidujete poslední pracovní den v září. A budete mít státem uhrazeno pojištění za září.

hansikii*

Děkuji za Váš komentář. Je velmi užitečný

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]