Ahoj, budu přestupovat na jinou SŠ a slyšela jsem, že pokud bych udělala přestupové zkoušky, tak můžu jít do druháku. Jenže chtějí vidět logicky vysvědčení a mám dvě pětky - matematika a jeden odborný předmět. Abych šla na danou školu do prváku, tak ty pětky nevadí, co jsem slyšela od našeho ředitele, ale neřekl, co kdybych chtěla do druháku, jak to bude. Tak se chci zeptat vás. Vím, že pětka z toho odborného předmětu jim bude jedno - přece jenom měním obor. Ale jak to je s tou pětkou z matematiky? Je nějaký zákon, že pokud mám pětku z všeobecného předmětu, tak automaticky nemůžu jít do druhého ročníku? Nebo bych si tu pětku také opravila u těch zkoušek? Chápu, že je na řediteli, jestli mi ty zkoušky vůbec povolí, ale opravdu mě zajímá, jak je to s tou pětkou z MA. Právě přestupuji na školu, kde MA není tolik potřeba. Jinak, že bych zvládla na téhle škole opravky není možné. Ten odborný předmět nezvladnu. Opravdu děkuji za každou odpověď ohledně toho, jak to je. Děkuji.
K postupu do druhého ročníku je nutno mít úspěšně absolvovaný první ročník. Nejprve musíš vykonat opravné zkoušky z těch předmětů, kde máš hodnocení nedostatečné. Jestliže opravné zkoušky budou úspěšné, pak lze uvažovat o přestupu do druhého ročníku. Při neúspěšném reparátu přijmutí do druhého ročníku nepřipadá v úvahu, ať se jedná o pětku z jakéhokoliv předmětu.
lmgify
Není pravda.
Motáš dohromady 2 různé věci:
postup do 2.ročníku na stejné škole a oboru ( §69.4)
přestup nebo přijetí do 2.ročníku na jiné škole a nebo oboru (§63, §66.4)
Nový ředitel tě skoro určitě přijme, jen nedokážu odhadnout, jak to formálně udělá (přestup vs přijetí) a do jakého ročníku (aby ti nechyběla ta odborná část, co se v nové škole učila v prváku).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.