Univerzita UJAK - recenze

Od: Datum: 22.07.10 15:09 odpovědí: 103 změna: 30.09.15 20:08

Jakou pověst a recenze má Univerzita Jana Amose Komenského Praha? Jaká je úroveň a náročnost studia?Známá tam dala studovat syna a dost se naparuje.Já myslím,že to je klasická soukromá škola,kde za peníze jde skoro všechno a proleze téměř každý.Srovnávat se státními se nedá.Její syn byl na střední trojkař čtyřkař a tady mu to jde mnohem líp.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: edita*
Datum: 22.07.10 20:56

Souhlasím s vámi, mám podobné informace o této škole jako vy. Méně náročná škola, hlavně že má platící studenty..

Ohodnoceno: 0x
 
Od: xyz
Datum: 06.12.11 16:52

Tady je vidět inteligence vysokoškoláků! Že Vám není hanba, ELITO NÁRODA.

Je to zoufalé, o čem tady diskutujete.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.12.11 19:09
avatar

Jak souvisi nazor cloveka, mimochodem overeny, s jeho inteligenci?:D

Poucte nas. Ze neni hanba Vam, urazet naprosto cizi lidi, co maji jiny nazor... to sice nesvedci o inteligenci, ale o povaze a vychovani urcite.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: noujak
Datum: 30.09.15 20:08
Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 23.07.10 10:08
avatar

reference o studiu na této škole nejsou nijak lichotivé. Nemohu ale souhlasit, že studium na soukromých VŠ je snadné-nelze to podle dostupných referencí říct o všech takových školách. Máte studenty, kteří sotva prolezou, zkoušky dělají na potřetí a za E a jejich rodiče se chvástají, jak synek či dcerka byli dobří. I to, že středoškolák měl trojky a na VŠ mu to jde líp, je možné a dokonce i pravděpodobné-vemte si, kolik písemných testů, jaké zkoušení(přepadové) je na SŠ-na VŠ píšete seminární práce(dnes s internetem je to brnkačka) zkouška-víte přesně kdy bude a znáte okruh otázek (týká se i škol státních). Dnes kdy akreditační komise provádí na VŠ kontroly(a provádí) odebírá akreditace )zvláště po humbuku v Plzni) je studium nejen o penězích jak by se mohlo zdát.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: student*
Datum: 30.07.10 17:43

Výborní pedagogové z této školy odcházejí. Proč? Přečtěte si otevřený dopis studentům UJAK zde: www.bloguje.cz

doplněno 30.07.10 17:44:

pardon: www.ujak.bloguje.cz

Ohodnoceno: 0x
 
Od: karina*
Datum: 30.07.10 17:50

martamala, též jsem neslyšela zrovna lichotivé zprávy. Samozřejmě, kdo si zaplatí, ten si pochvaluje. A také jsem neslyšela reklamu na UK nebo MU. Protože dobré zboží se chválí samo ;)

http://tn.nova.cz/zpravy/doma…-potyka-s-rychlostudenty.html

Ohodnoceno: 1x
 
Od: bj*
Datum: 05.08.10 11:09

MU má také reklamu... Někdo jde na soukkromé VŠ kvůli zajímavému oboru, který se celkově na školách moc nevyskytuje ( a když neuspěje na veřejné, holt mu nic jiného nezbývá než soukromá) a studium bere vážně. Nevím, proč házíte všechny do jednoho pytle...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: t
Datum: 20.02.12 11:21

Na UJAKu studuji, a nechválím si studium spíše naopak, za tolik peněž, takovou mizernou výuku? Fuj

Ohodnoceno: 0x
 
Od: net*
Datum: 02.09.10 13:52

Dobrý den,

musím odpovědět a některým oponovat, jelikož jsem UJAK vystudovala (obor SMK) a v současné době studuji podobný obor na UK katedře soc.věd. V porování: máme na UK každý semestr 4 předměty =tzn.8 přemětů za rok, bez povinného AJ, na UJAK máme okolo 7 - 9 přemětů za semestr=tzn.cca 15 předmětů za rok. Státnice UK se konají ze 2! předmětů, na UJAK ze 4. Nejtěžší je se konkrétně na UK dostat, neboť musíte splnit přijímací zkoušky - ty se dělají z testu obecných předpokladů (105 otázek musíte odpovědět za 105 minut - většině se podaří napsat polovinu otázek a vybírají se nejlépe ohodnocení). Ale každá škola se řídí jinými směrnicemi, proto nechápu, jak vůbec můžete myslet na porovnání toho, že když měl někdo na střední 3 nebo 4 musí být totální blbec a je samozřejmost, že na UJAK školu prolézá jednodušše. Nevíte, jak težká ta střední škola nebo gympl byl, proto bych se nad takovou úvahou vůbec nezamýšlela. Kdo se učí a má píli, vystuduje kteroukoli školu, vážená dotazovatelko.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pt®
Datum: 02.09.10 14:05
avatar

Myslím si, že některé soukromé školy všeobecně mají pověst, že za peníze se vystudovat dá. Podle mně je to omyl. Ano studenti studují, platí školné, škola má na každého studenta peníze. Ale ouha, když dojde na lámání chleba, tak nakonec školu dokončí třeba jen třetina studentů s ůspěchem. Ostatní studovali, ale nezakončili, čili neprošli a studium je jim na nic. Takže je škola nechá studovat, dokud jsou ze studentů peníze, ale pokud výsledek u zkoušky není žádný, nenechají studenta řádně studium zakončit, to si žádná škola nevezme na triko. To je jen můj názor. PT /stařenka/

Ohodnoceno: 0x
 
Od: asim
Datum: 16.09.10 18:20

S vaším názorem, že UJAK je jednoduchá vysoká škola zásadně nesouhlasím. Mám možnost srovnání, studovala jsem i na státní vysoké škole UJEP, kde po nás chtěli mnohem méně vědomostí při zkouškách a ani se moc nehlídala prezentace při přednáškách. Někdy nám zapsali zkoušku i za pouhou účast.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vecnystudent*
Datum: 25.09.10 18:17

Že se nehlídala prezentace při přednáškách mě nepřekvapuje, ono je totiž zcela běžné, že na přednáškách se nehlídá ani prezence.

Prezence=účast se kontroluje na seminářích a cvičeních.

Prezentace="předvedení něčeho", "vystoupení" je na přednášce věcí prezentujícího = tedy přednášejícího, který prezentuje ("předvádí", přednáší) učivo.

Věřím, že s vašimi vyjadřovacími schopnostmi na UJAK excelujete*smich*.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mendy
Datum: 16.12.10 15:11

já jsem z UJAK a myslím, že kolegyně měla na mysli "prezentaci" - protože na přednáškách katedry SMK člověk musí používát mikrofon a často prezentovat svojí práci, čist, moderovat a podobně. I když vás je ve třídě milion, nelze pouze odevzdat papír, ale svojí práci také přednést. A "prezenci" zná každý vysokoškolák, ale zřejmě ne každý umí kromě rozlišení dvou slov, taky zapřemýšlet.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: rejpal
Datum: 27.05.14 19:30

Z kontextu je zcela zřejmé, že "kolegyně" si opravdu popletla "prezenci" s "prezentací". Přemýšlet byste měl spíše vy. Nebo to na přednáškách SMK (ať už je to cokoli) neučí?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.06.11 20:59
Moje řeč, budoucí elita národa.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.06.11 20:58
No musím říct, že "prezentace" na přednáškách se na vás fakt výrazně podepsala.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: kase*
Datum: 14.06.12 13:44

To je jako srovnávat hovno a lejno...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: kk*
Datum: 23.09.10 14:24

Na UJAK studuji a předtím jsem studovala v Plzni, takže můžu srovnávat státní a soukromou školu. Je pravda, že na soukromou je snažší se dostat, ale udržet se tam je už jiná otázka. Při zkouškách na nás nikdo nekouká jestli platíme nebo ne, buď umíš a pokračuješ dál nebo neumíš a skončíš. Naopak bych řekla, že na UJAK se po nás chce víc věcí než na státní škole.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: radi®
Datum: 23.09.10 14:47

V Plzni? U Mývala? .-)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: km*
Datum: 24.09.10 09:15

UJAK je velice kvalitní vysoká škola a studium na ní každý nezvládne. Také má vysoce kvalitní vyučující, někteří odcházejí právě ze státních VŠ, protože je nejsou schopni adekvátně finančně ohodnotit.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: radi®
Datum: 24.09.10 09:44

:-D Hlavně na pobočce ve Starém Hrozenkově...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: karina*
Datum: 24.09.10 12:21

km, jsou tací, kteří nezvládnou studium ani na ZŠ. To asi nebude školou...Karina

Ohodnoceno: 0x
 
Od: bajt
Datum: 21.01.11 10:56

Nemusím na této škole studovat, abych věděl, že stoji za xxxxx. Přečti si na stránkách akreditační komise hodnocení tohoto ústavu pro hloupější část populace. Ponechat by měli pouze některé Bc obory, ostatní zrušit. Ti co tam studují, budou jistě hájit, ale to je jejich problém. Nejdu na tuto školu kvůli studentům a preferencím, prostě je to výsměch. Je tady vidět, že spousta lidí na VŠ by prostě studovat neměla...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: garb
Datum: 23.01.11 23:39

Vážení! Hodnotíme úroveň súkromnej UJAK a štátnych škôl obdobného zamerania? Ja študujem na UJAK právo v podnikaní - 1. ročník. Vaše polemiky o úrovni UJAK sú bezprecedentné. Skúsme si zmerať sily objektívnym testom (objektivita sa v tomto prípade dá zabezpečiť bez problémov) - medzi mňou a študentom štátnej školy obdobného zamerania. A potom sa vyjadrite! Myslím, že už nebudete mať čo riešiť. Jozef Strelčík, 1. roč. odboru právo v podnikaní, UJAK.,

Ohodnoceno: 0x
 
Od: monika*
Datum: 29.01.11 19:00

no nevím, kdysi jsem tam chodila, úroveň nic moc, za semestr tam pojedeš tak 4x, o většině přednášejících se nedá říci, že by byly dobrými profesory. Je pravda, že jsou tam i tací, kteří opravdu umí o přednášet a jsou kvalitní.

Na této škole platí to - co tě nenaučí oni, to se musíš naučit sama - takže je to spíše takové samostudium. nyní studuji na MU - dálkově Mgr. studium a super úroveň.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jozefstrelcik
Datum: 29.01.11 21:47

Co by ste chceli vediet o UJAK? Studium sa kupit NEDAAAAAA, uz to pochopte. Rozdiely medzi dennymi a externymi studentami NEEXISTUJUUUU. Napr. naposledy som robil skusku z ekonomiky. Som externista, ale testy som robil s dennymi studentami, teda ziadne rozdiely. A test je test. Ako by mohol skusajuci zmenit Vase odpovede napr. vo vas prospech? Ved to je uplne logicka HLUPOST. Co sa tyka hodnotenia - su ziaci, ktori iba "preliezaju", ale i taki, ktori CHCU studovat a studiu sa venuju. Je to ako na strednej skole. Iba prax preveri, do akej miery dokaze student zurocit to, co sa naucil (alebo nenaucil, a vsadil iba na stastie, ze prave otazku z oblasti, ktoru sa nenaucil, na skuske nedostane). A to sa potom v praxi prejavi. Zatial sme mali vyucujucich skutocne z radu odbornikov, a preto v ziadnom pripade nemam dovod uvazovat o tom, zeby som skolu menil. Napada ma jedna otazka - poculi ste o tom, ze studium sa tu da kupit, ze prelieza takmer kazdy (blby) - vysvetlite mi preto, ako to aj v reali ma fungovat... Fakt ma tato hlupost zaujima. Mne sa zda, ze ste o takom niecom poculi, ale neviete to blizsie KONKRETNE vysvetlit - typ informacie: "jedna baba povedala... " A nic viac konkretnejsie. Tak ocakavam vase KONKRETNE PRISPEVKY na tuto temu. Rad sa vam vyjadrim k tejto teme i nabuduce. Jozef Strelcik, student 1. roc. studia odboru pravo v podnikani, UJAK Praha.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mrkva*
Datum: 30.01.11 09:50

Tato škola patří mezi odpad.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dacelu
Datum: 04.02.11 20:35

Odpad?!?!? V tom případě věřím, že jste vážený mrkvo mohl(a) porovnat studium na této škole a škole státní. Jinak doporučuji si studium zkusit na institucích soukromých i státních a nevidím důvod, proč se UJAK hodnotí tak stále nekde v médiích, kde si vezmou jen to , co se právě hodí pro sledovanost. Všem rýpalům - velice doporučuji: BĚŽTE SI ZKUSIT VYSTUDOVAT jakýkoli obor na této škole, nejlépe kombinovanou formu a uvidíte. Mě to opravdu snadné nepřipadalo. Ale bohužel na státní se pro velký počet uchazečů samozřejmě nedostanu, tudíž i za cenu peněz , ale pozor, i náročnosti pro studenty... Radím každému neinformovanému kritikovi - pojďte si to vyzkoušet každý sám! Uvidíte nároky, které jsou na nás kladeny, co vše se musí splnit v rámci přípravy a potom kritizujte a nebo se ze srdce radujte z výsledků vzdělání, které Vám tato škola poskytla. Jistě v dobré víře a ne za to, že si lze diplom zaplatit, jak neustále slyšíme a slýchat budeme. A prosím neházejte do odpadu lidi, kteří studentům mnohdy dají víc, než na státních, kde neustále nelze přednášející dohledat, natož s nimi konzultovat, protože velice často mají jiné, významnější aktivity.

Kdo neprožil, nemůže porovnat a ani posoudit. Hawk

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pol*
Datum: 21.02.11 06:36

Zajímavé názory. Osobně jsem vystudoval policejní akademii a ujak. S čistým svědomím mohu říci, že na ujaku jsem zažil podstatně větší nároky na znalosti studentů.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pol*
Datum: 21.02.11 06:39

Dodatek. Můj kolega na pol. akademii uspěl s bakalářskou prací v rozsahu 30 stran! S tím by vás na ujaku pěkně hnali.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: studentka
Datum: 01.03.11 19:31

Právě jsem začala na ujaku 4. semestr, nebudu školu hájit, jen za sebe povím jak to chodí. ;)Rozvrh některé dny od osmi do osmi je klasika, prezence je hlídaná, kreditní systém nemáme, takže platí -> musíš udělat všechny zápočty a všechny zkoušky, jinak smůla. Předmětů průměrně sedm, osm na semestr - tudíž za rok kolem 15. Ano, platí - na školu je o mnohem větší (nesrovnatelně) šance se dostat, ale rozhodně neplatí obrazec - dostaneš se, zaplatíš, uděláš. Studenti začali odpadávat již při prvním semestru. Na většinu předmětů je třeba udělat (když ne přímo samotný zápočet) také na vybraná témata minimálně referát, prezentaci či seminární práci, posléze odprezentovat (a v případě onoho zápočtu ještě jako bonus odevzdat určené téma zpracované jako zápočtovou práci). Zkoušky odstupňované nejsou - některé jsou rovnou společné jak pro kombinované, tak i pro prezenční studium. Střední jsem prošla s maximálně s dvojkama, teď mám u zkoušek co dělat.*andel* A pak mě nemá štvát, když některý z mých známých ze střední udělá na státní zápočet pouze za docházku.*zed*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: studentky
Datum: 10.03.11 12:53

hrůza, nechoďte si nikdo dodělat Bc. po VOŠ (management CR). Za 50.000 takový přístup? Nikdo se o nic nezajímá, vedoucí bakalářských prací se o své studenty nezajímají, pravidelně nechodí na předem vyhlášené konzultace, a to se potom pořádně prodraží, když jste mimopražští! Tuto zbytečnou cestu jsem za poslední měsíc absolvovala asi 5x. Na prodloužení termínu odevzdání bakalářské práce mělo nárok jen několik prvních žádostí, a najednou už ostatní prodlužovat nemůžou. Nejsou zde kvalifikovaní profesoři na obory jako je geografie CR. V předmětech MIKRO a MAKRO ekonomie, ze kterých je posléze i závěrečná hlavní zkouška se přednáší samé odborné věci, které ani trochu nesouvisí s oborem cestovní ruch. To jsme mohly jít rovnou na VŠE. Jediným odborníkem, který do hodin přináší i případy z praxe a nehovoří pouze podle učebnic je pan Zurynek, ale takových odborníků jsem přeci jen očekávala o něco více. I za přístup do školní knihovny se platí další poplatky. Budeme platit brzy už i za WC? Ještě, že nám studium za pár měsíců končí a UJAK už nikdy!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: trony556
Datum: 11.03.11 13:49

Ahoj,prosim Te,vite jaky je na UJAKu nejlehci predmet, ktery se da v pohodě zvládnout?Myslím to vážně,něco jednoduchého.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.06.11 21:04
Bakalářský seminář.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: qwertzuio
Datum: 12.03.11 15:28

pověst má bídnou, úroveň ubohou.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martinkk
Datum: 14.03.11 14:50
Ohodnoceno: 0x
 
Od: golf*
Datum: 20.03.11 16:39

Já na ujaku studuji a zároveň jako druhou školu navštěvuju UK. Ujak je podle mě jedna z nejhorších škol s kterou jsem se kdy setkala a to nemluvím o nízké kvalitě výuky. Jsem ve třetím ročníku a za pět semestrů jsem měla pět učitelů, kteří nepožadovali nic k zápočtu ani ke zkoušce (dva z nich nám dali zápočet na 1. hodině a řekli, že dál už chodit nebudou). Výklady většiny učitelů jsou mylné, nedostačující a absolutně bez zájmu. NEDOPORUČUJI ZDE STUDOVAT.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: matomatoo
Datum: 21.03.11 09:57

Tak tohle je trochu moc. Snad nevěříš, že Ti budeme věřit, že pět učitelů přišlo pouze na první hodinu, dali zápočet a pak už nechodili? Nesmysl, tohle si nemůže nikdo dovolit.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: janamachalkova
Datum: 21.03.11 14:21

UJAK je prestižní škola. Letos dokončuji bakalářský obor sociální a masová komunikace. Studium mi umožnilo již nyní být zaměstnána jako vrchní ředitelka kabinetu ministra školství!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: studentkaujak
Datum: 21.03.11 11:08

Tahle informace se mi opravdu nezdá. Na UJAK jsem studovala SMK bakalářské studium a nyní končím magisterské. Někteří vyučující jsou hodně kvalitní,někteří méně. Pokud někdo není spokojen s výukou lze věc řešit písemnou stížností rektorovi. Což je možná účinnější způsob než plkání na internetu.

Na UJAK vyučují učitelé z UK a jiných VŠ. Dle své zkušenosti mohu říct, že někteří vyučující, kteří vyvolali mediální aféru nepatřili k nejlepším. Např. pan Šesták, jehož přednášky jsem považovala za nejnudnější za celou dobu studia. Co se bývalého vedoucího katedry SMK pana Žantovského týče, na škole jsem ho téměř nepotkala. Dle mého názoru rozjížděl raději své soukromé projekty. Obzvlášť mě pak pobavil jeho výrok, že vždy odmítal nést odpovědnost za to, co se nakatedře SMK děje. Zajímavé, že celé roky neodmítal pobírat honorář za vedení katedry SMK. Mně osobně tito vyučující nijak nechybí.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: snezenka*
Datum: 28.05.11 17:11

Na UJAKu studuji, a osobne z vlastni zkusenosti musim rici, ze asi zalezi jaky obor studujete, podle toho je narocny. nesouhlasim, ze by na UJAKu nebyli kvalitni profesori, tim rikate, ze nejsou kvalitni ani na statnich skolach, protoze mnoho profesoru je z techto skol. vsude najdete lepsi a horsi profesory. zadnou zkousku ani zapocet jsem nedostala zadarmo, protoze si to platim. neumite, prijdte zas a nebo odejdete ze skoly. a musim zhodnit, ze kazdy rok se na skole vse zprisnuje. a hodne mych spoluzaku nedokoncilo, v prubehu studija to vzdavaji nebo ze precenili sve sily. je to kazdeho volba. a je pravda, ze kdyz si nekdo stezoval na profesora, okamzite se to resilo a pokud neprisel profesor na prednasku, stalo se to za cele studium 2x v nasi tride, a profesor okamzite navrhl nahradni termin. Ono, kdyz treba zaspi, ano nemelo by se to stat, ale pokud on prednasi temer denne a musi do toho vse kolem stihat mezi dvouma trema VS, tak obcas ta unava padne. To se stane kazdemu. Chapu to, protoze jsem studovala dalkove, a je to hlavne o samostudiu. ja nemohu rici, nic spatneho na UJAK. A je tam dost profesoru, kteri umi velmi dobre prednaset. A ze dostudujete bez znalosti, jen ze platite, omyl, byli tam i studenti, kteri se pokusili o podvody a neproslo jim to! tak jak muze byt tato skola tak spatna? Nektere medialni kauzy byly i blbost, jen si nekdo z medií snazil udelat karieru?! asi tak. studium na UJAKu - urcite neni ,,zadarmo,,!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ujakstudent
Datum: 01.04.11 23:55

Mozno preto mu to lepsie ide, ze chce... nad tym ste nerozmyslali?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lenna*
Datum: 03.05.11 00:10

Píšete tu především o studiu po střední škole nebo po absolvování VŠ, ale ráda bych se zeptala, zda z vás někdo neví, jak funguje denní studium z VOŠ, prosím. Nemohu se stále rozhodnou a jak už tu bylo řečeno, tak výběr kvalitní školy je dnes náročný..

Ohodnoceno: 0x
 
Od: teo
Datum: 04.06.11 17:36

...většina učitelů na našem studiu minimálně CSc a půlka profesoři co učí na UK apod. ... a zkoušky rozhodně nejsou dávačky...takže zamě...SPOKOJENOST

Ohodnoceno: 0x
 
Od: zly
Datum: 12.06.11 11:37

Kdyz je UJAK tak narocna skola, pak nechapu, ze ji schvalovaci komise odmitla dat akreditaci. Tu skola pak ziskala, az kdyz vse bylo na prikaz ministerstva "prehodnoceno". Mimochodem, nelze nebrat v potaz s touto aferou soucasne probihajici studium Necasovy zeny na teto skole... Mozna, ze nedostali akreditaci prave kvuli tomu, jak je skola narocna a prestizni, asi az moc :)

A profesori od nas z UK uci na vsech moznych skolach, to je pravda. To, co o tamnich zazitcich pak vypraveji, byvaji velmi vtipne historky.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: masakr
Datum: 28.06.11 20:27

Vážení studenti státních Vš,nepotřebuju obhajovat kvalitu soukr.VŠ a to proto,že jsem na státní nebyla.Co je jisté:na státní se hlásí 93% chudých studentů,jelikož by nikdy 30000tic.na soukr,školu neměli)Hezky si užívejte té státní kvality,buřtů Za10kč,MHD,smradlavých pajzlů a já si pro stejný obor dojedu v audince a pak Vás možná za pár let zaměstnám.-)) Soukromí kolegové,serte na ty kecy blbců a příšprttlých studentíčků co jen študujou na špinavých kolejích...já chcí mít všechno a užíííívat si s platem 200000měsíčně)je mi blbě z těch namyšlených keců jak jste chytří,tady máte pravdu ty našprtnuté socky

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.06.11 22:12
avatar

Muzete mit audinku, plat 300000, kolik titulu chcee, a prece budete stale takto hloupa:D To je ten problem...:D

Ohodnoceno: 5x
 
Od: sattak
Datum: 19.07.11 11:47

No, bylo to trochu krute, ale souhlasim s Vami *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jakubdeda*
Datum: 19.07.11 20:02

masakr-Nebudu komentovat Vaše vyjadřování,to jenom dokazuje co vyleze z takové školy.A zda jednou někoho zaměstnáte to pochybuji s Vaším chováním. Budete muset sama makat.Nebudete mít koho zaměstnat a ta socka nakonec bude z Vás.A pochybuji,že vy se někde uchytíte.To možná jednou já Vás budu dávat dohromady,až s tou audinkou se někde vyflákáte.Nebo vám budu napravovat Váš žaludek z těch vašich nej nej kvalitnějších restaurací.A vážím si více těch co 30000tisíc na školu nemají,ale vystudují poctivě,než takové co si myslí, že jsou pupek světa.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: marvin
Datum: 01.08.11 21:49

Rovněž studuji na UJAK a vidím kolem sebe spoustu "kvalitních" studentů, za které se musím mnohdy stydět. Bakaláře jsem studoval jinde, a to byl jiný nářez...Na UJAK neví leví ruka co dělá pravá, ovšem kasírovat umí rychle. Už jen příspěvěk uživatelky "masakr" mluví sám za sebe a nepotřebuje žádný komentář. Bohužel musím konstatovat, že mi je líto, že si Mgr. doplňuji právě na této škole.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.08.11 22:20
avatar

Ona masarycka na tom neni o nic lepe:( Presne jak rikate, kasirovat umi rychle, ale k nejake domluve, nedejboze rychlejsimu vyrizeni cehokoli, se nemaji...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: eva25
Datum: 07.08.11 21:01

ahoj,studuji na Palackého v OL a kámoška chodí na UJAK,jelikož ji znám se střední můžu říct ,že je oparvdu inteligentní.,ale bohužel chtěla na pedag.na ,kterou se nedostala ,tak musela na ujak.Možná jen ta,tenmasakrchtěl říct,že je smutné hned všechny bohaté studenty ze sukromých škol označovat za hloupější.Už jen to,že nejlepší maturity složili studenti ze soukromé školy.Myslím,že by jsme jim to měli přát a starat se o sebe a své štěstí..vždyt je to koneckonců uplně fuk.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martys*
Datum: 09.08.11 09:56

Tak tohle je luxusni odpoved, jen tak dal! :))

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martys*
Datum: 09.08.11 09:58

Myslel jsem teda odpoved uzivatele "masakr" a ono na tom neco bude. Na statni VS jsem studoval, na studijnim na me srali jako na vsechny ostatni, katedry smrdely a proc to vse? Stat je chudej, dluzi, setri, takze od jakekoliv statni organizace necekejte nic extra, spise vubec nic...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: zuzananah
Datum: 16.08.11 19:29

ahoj Jirko

Ohodnoceno: 0x
 
Od: boris
Datum: 05.09.11 10:00

Přesně tak

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.09.11 13:11
avatar

Hm, kazdy nema na soukromou skolu ani tatinkovy penize, ani kontakty. Me je zase zle z nekterych "studentu", kterym bohati rodice zacvaknou "studium", a oni za par let vylezou s titulem, bez sebemensi namahy, a casto blbi jak trimesicni stene. A jeste cekaji, ze si pred nimi vsichni sednou na zadek:D:D

Ohodnoceno: 1x
 
Od: boris
Datum: 05.09.11 14:35

Martino,když máš stavy,že už ti je z toho až zle,navštiv psychiatra,něco ti napíše,abys z té závisti,že má někdo bohaté rodiče nedostala infarkt.Jsou totiž dokonce i tací co si na studium vydělají,nebo studují a úspěšně pracují zároveň,to už bys totiž pak závistí nemusela vůbec rozdýchat.Fascinuje mě taky,že přesně víš,že to mají ti lidé bez sebemenší námahy,to vypada,že znáš všechny studenty na světě a tvoříš jejich přesnou databázi s časem a náročností studia.Myslím,že každý normální člověk z tvých zapšklých a škodolibých text musí poznat,že ses ty sama na žádnou VŠ nedostala(inteligentní lidi,většinou nemají důvod k nepřejícnosti a),volíš komouše a celý život Tě trápí,že jsi chudá.Začni nad sebou pracovat a nebude ti už zbytečně zle,také Tvé děti v budoucnu jistě ocení finanční jistotu..

Ohodnoceno: 0x
 
Od: boris
Datum: 05.09.11 14:36

Martino,když máš stavy,že už ti je z toho až zle,navštiv psychiatra,něco ti napíše,abys z té závisti,že má někdo bohaté rodiče nedostala infarkt.Jsou totiž dokonce i tací co si na studium vydělají,nebo studují a úspěšně pracují zároveň,to už bys totiž pak závistí nemusela vůbec rozdýchat.Fascinuje mě taky,že přesně víš,že to mají ti lidé bez sebemenší námahy,to vypada,že znáš všechny studenty na světě a tvoříš jejich přesnou databázi s časem a náročností studia.Myslím,že každý normální člověk z tvých zapšklých a škodolibých text musí poznat,že ses ty sama na žádnou VŠ nedostala(inteligentní lidi,většinou nemají důvod k nepřejícnosti a),volíš komouše a celý život Tě trápí,že jsi chudá.Začni nad sebou pracovat a nebude ti už zbytečně zle,také Tvé děti v budoucnu jistě ocení finanční jistotu..

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.09.11 16:56
avatar

Zavisti?:) Mam zavidet, ze takovi pak sedi na pracaku, nad vsim ohrnuji nos, chovaji se povysene a lide je vetsinou nemuzou ani citit? Nebo ze nemaji zadne skutecne pratele, ale pouze povrchni znamosti stejneho razeni?

Chlapce, clapce, ja se dostala na nekolik VS, ano, jednu jsem si vybrala:) A tez chodim do prace, abych si ji zaplatila. Ja strach o budoucnost nemam, a taky vim, ze sve deti budu vychovavat normalne, aby z nich vyrostli slusni lide a ne namysleni blbecci, co maji dojem, ze svet patri jim. Takovych "tradobystudentu" znam plno. A nikdo nemluvil o tech, co si vydelaji na skolu sami (pouze o tech, co jim plati rodice), tudiz se prosim prvne nauc cist:D

Kdyz mluvis o zavisti a fasninaci, jak vsechno vim, zamet si prvne pred vlastnim prahem...

doplněno 05.09.11 17:00:

A jeste si dovolim vysvetlit ti vyznam slov... to, ze se pak nade me podobni lide povysuji, v tom je vztek, nikoli zavist:)

doplněno 05.09.11 17:01:

A jeste si dovolim vysvetlit ti vyznam slov... to, ze se pak nade me podobni lide povysuji, v tom je vztek, nikoli zavist:)

Ohodnoceno: 1x
 
Od: qwertzuio
Datum: 06.09.11 11:59

prostě nemáš na to aby jsi vystudovala pořádnou školu (ale jsi na tom stejně jako většina populace ČR). A teď si hledáš hloupé výmluvy.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.09.11 12:06
avatar

Holt lidska blbost je vecna, vid?:D:D

Jak ty muzes vedet, co mam a co nemam za skolu?:D:D Jasnovidce*haha*

doplněno 06.09.11 12:27:

Jinak na urazeni od ruznych anonymu jsem zde zvykla:) A nejsem povinna zde psat zivotopis kdekomu, kdo se snazi provokovat.

Toz si uzij pocit, jak jsi mi to nandal:D, a timto koncim tuto "plodnou" diskuzi.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: tomas22*
Datum: 08.09.11 07:39

podle složení Tvého textu jde jasně poznat,že na žádnou VŠ nechodís,tak se tady nesnaž nikomu nic nkukat.S tím pracákem apod.to je fakt vtipné *zed*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.09.11 15:21
avatar

Milej zlatej, precti si nejake moje stare prispevky. Lehko zjistis, co studuji:D Pokud ani toto nezvladnes, nemame se spolu o cem bavit. A mamka na pracaku dela, nejarogantnejsi lide prichazi prave ze soukromych skol:)

Ale tomu nemuzes rozumet.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martinkl
Datum: 15.09.11 14:47

Martinko, já studuji UJAK, platím si ho sám a ještě zvládám zaměstnání. Pracák neznám a nikdy bych na něj nešel. Troufám si říct, že mám více než kvalitní zaměstnání, jelikož pracuji u jednoho z nejlepších zaměstnavatelů v ČR. Ne každý je takový, jak si představujete. Pokud bych šel na státní školu, bude každému na studjním u zadku, že jsem zaměstnán a nemám čas stát fronty, trpět hnusný přístup a otrávené tlamy. Na UJAKU je studijní naprosto v pořádku, vychází lidem vstříc a proč? Protože chápe, že pracují a nemá smysl jim studium znepříjemnit. Zároveň souhlasím, že na státní se jde často šetřit a kromě pár vybraných škol v Praze to také neni žádná výhra. Měl jsem možnost se přesvědčit na vlastní kůži, jak to tam chodí, s čím vším se lze setkat a hlavně z toho všeho student cítí, jak stát nemá peníze, na všem šetří. Kdo na tom pak nejvíce trpí? Studenti. Občas jsem měl pocit, že židle, na které jsem v katedře sedí praskne nebo na ní bylo aděláno. Tohle je krutá realita. Až budu nezaměstnaný a budu mít maminku na pracáku, která mě bude živit, budu chodit na státní školu a ve volném času pít, kalit, hrát PC hry, fetovat apod. jako to dělá běžný student státní VŠ. Tečka :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martinkl
Datum: 15.09.11 14:50

Jak to tak ještě čtu, tak bych chtěl reagovat na kolehu, který psal o dvé databázi studentů a chudobě. Abys viděla, že člověk ze soukromé VŠ má hodně lidskosti, navrhuji, že s ostatními uděláme spořící účet., na kterém budeme šetřit pro tebe, ať z toho života také něco máš. Snad jsem tě potěšil a bude ti teď lépe :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.09.11 10:49
avatar

Taky proto spousta VS studentu maka, aby na skolu mela, hodne z nas uz studuje dele, nebo je jim pres 26 a skolu si taktez musi platit... nam skola vychazi vstric tak napul, nekdy je to na provaz, nekdy se dohodneme. Na tuhle skolu jsem vsak chtela a jine zamereni me nic moc nelaka. Bohuzel jsem mela prave moznost jet se podivat v ramci praxe do nekolika soukromych skol. Vetsinu osazenstva trvori lidi kolem 30 let, nketeri byli prijemni, jini ne, nekteri byli dost arogantni. Pokud tam jsou lidi, co na sebe museji makat, vse si zaslouzit - tak jsou fajn a vazne znaji, co je makat. Pokud tam jsou takovi ti milionarsti synkove, co nade vsim ohrnuji nos a nikdy sami nic delat nemuseli, tak se s nimi mluvit vazne nedalo.

Takze si v podstate rozumime, neni kazdy stejny a neni to stejne vsude.*placni*

Maminku na UP mam, ale nechat se od ni zivit v mem veku - bych se musela hanbou propadnout:) A za tu silenou praci platove ohodnoceni taky nic moc, a do toho zensky kolabuji jak na bezicim pasu, jak jsou cele dny ve stresu, lidi na ne rvou a jeste maji pridano plno prace, aby se usetrilo jinde.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: andela*
Datum: 20.10.11 09:57

Vážená paní, platím si školné sama (pracuji). Jsem absolventkou státního gymnázia, což je výběrová škola s uceleným všeobecným vzděláním, tudíž už jsem ve svém životě musela dokázat, že mám určité studijní předpoklady. Proto si nemyslím, že studium na UJAKu je tak lehké, aby ho zvládl každý, kdo si zaplatí. Na každou zkoušku se poctivě učím. Chtěla jsem studovat na státní škole, ale jelikož jsem pracující, nemohu studovat prezenčně a UK, dlouhodobě neotevírala můj studijní obor v kombinované formě. Teď po dobu 2 let ho nabízí, ale já už jsem ve 3. ročníku. Ovšem magisterské studium má opět pouze prezenční formou. Jiná státní škola pro mě není dostupná, kvůli vzdálenosti. Co jsem podle vás měla dělat, když jsme státem, který nepodporuje vzdělávání pracujících? Dokonce mi bylo na UK arogantně sděleno, že mají tolik denních studentů, že žádné dálkaře nepotřebují. A víte, milá paní, proč? Protože dálkaři potřebují jezdit o víkendech, ale spousta vyučujícíh ze státních vysokých škol vyučuje o víkendech na soukromých univerzitách. Domnívám se, že organizace, studijní programy a personální zajištění je na státních i soukromých vysokých školách obdobné, ale rozhodně je jiné odměňování a to obvykle bývá zdrojem závisti, udavačství a svárů.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.10.11 10:06
avatar

Uz asi poseste opakuji*zed*, ze clovek, co si na skolu vydela sam a dostane se na ni vlastnimi silami, dokazuje, ze neco umi. To obdivuji. Na soukromych skolach mi vadi pouze protekcni deti, co se jinam nedostali a co kolikrat ani prijimacky nedelaji, protoze rodice daji skole vetsi castku (znam z vlastni zkusenosti). Tento clovek, co jen diky cizim penezum vyleze za tri roky s titulem, pro me nema ceny. Bohuzel to chodi podobne treba na policejni akademii atd.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: kacaba08
Datum: 21.10.11 15:49

Studuji na této škole druhým rokem. Pracuji a nemám možnost jít na prezenční studium na státní školu.

Co se týče kvality studia, jsem spokojená. Odborníci s praxí i vědci s udělenými patenty. Většina z nich přednáší i na státních školák, např. UK.

Zkoušky a zápočty jsou jak pro koho. Každému jde něco jiného, pro mě byly zkoušky lehčí někdy těžší, určitě jsem se na ně učit musela, bez učení to nejde. Po zkoušce z kvantitativních metod ve 2. semestru neprošlo z 30 18 studentů! Proč? Protože na to buď neměli buňky, nešlo jim to, nebo se spoléhali na osvědčené reference z některých diskuzí, že je to pohodička a učit se nemusí. Což je velký omyl!

Studium na VŠ je o tom, zda student má nebo nemá zájem. Je na něm, co přečte a co se naučí, na škole je většinou dobrovolně a proto, že ho obor zajímá. Samozřejmě jsou tu zaplacení studenti, sice jsem se se zaplaceným studentem setkala jen jednou a to na VŠE v Praze, ale asi jsou všude.

Mám pár známých studujících na státních školách, VŠE, zemědělka, Technická univerzita, ČVUT...závidí mi, přístup, jaký má naše studijní oddělení a přístup vyučujících, kdy se může i maminka na šestinedělí dohodnout na zkoušce během konzultačních hodin daného profesora.

Sama nejsem žádný flink, na něco mám času méně, na něco více, ale školu prostě chci udělat, už proto, že mě zajímá daný obor. Nemám peníze, abych si připlatila, jsem ráda, že mám na školné.

Nevím, kdy už společnost pochopí, že státní a soukromé školy jsou v jednom pytli, nekalé praktiky se dějí na obou. Samozřejmě, že Ujak měla své problémy a také se dost změnilo, což jako student vnímám poměrně silně. Ale vzhledem k tomu, že jsem rozhodovala i o VŠFS, zjistila jsem, že reakce na tuto školu jsou obdobné.

A ještě dodám, že ve skupině je několik studentů, kteří již studovali a dostudovali na státních a jsou velmi mile překvapeni úrovní ujaku a tuto školu si chválí.

Běžte a zkuste Ujak. A nehledejte reference od zaplacených studentů...ti jsou i na ČVUT. Znám jednoho přednášejícího a sama na vlastní oči jsem viděla email, který mu došel-seznam lidí, kterým to má dát, byť na přednášce nebyli ani den.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: andula*
Datum: 03.11.11 14:02

moje známa studuje na této škole obor adragogika,viděla jsem její rozvrh hodin.Takže ve škole je 2-3x týdně a to po nějakých 2 hodinách,obrázek si udělëjte sami...stačí v pohodě při studiu dělat brigády a sama se chlubí tím,že tato škola je opravdu v tomto vyjímečná.Na druhou stranu mám srovnání ze státní vysoké školy a tam je dotyčný denně od 8-9hodin do velice odpoledních až večerních hodin a to 5 dnů v týdnu.Můj názor na tuto školu je-lehce získaný diplom za žádné velké studium.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: kacaba08
Datum: 08.11.11 14:46

Tak to mě nenapadlo soudit školu podle počtu hodin. Opravdu velmi zajímavá teorie! Také je otázkou, zda na státní VŠ ty lidi na přednášky chodí, hmm? Vysoká škola není žádná povinnost!

Asi největší chybou podobných diskuzí je srovnávání státního a soukromého sektoru. Není to hloupé a zavádějící? Co takhle uznat konečně, že vše je jen o lidech? To, co se děje na soukromých školách se děje i na státních. Soukromé školy jen jinak fungují, to nelze srovnávat!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.11.11 14:58
avatar

Prednasky? Kdo mluvil o prednaskach?:)

Ja byla ve statni skole po-ct, v patek povinna praxe. Vecne sama povinna cviceni, laboratore. Do toho blokova cviceni v patek ci o vikendech. Na prednasky v sedm vecer uz jsem se vazne vykaslala. A znama chodi v pohode do soukrome skoly na prezencni stud. v ut-st na jedno cviceni dopoledne, dve dopoledne. Prednasky tez vynechava. Pripada Vam toto srovnatelne?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: kacabajka08
Datum: 08.11.11 15:55

Ano, připadá, bohužel. Ono na soukromé chodí většinou ti, co pracují, mají kvalifikaci, zkušenosti, jazyky. Tito lidé nepotřebují mít povinné cvičení apod. Mimochodem praxe na Ujaku je též, ovšem většina studujících z praxe je, takže nemusí ve škole nocovat. Číší z Vás závist. najděte obory, které se na Ujaku nabízí, na veřejné škole, a můžeme se bavit dále. Tím jsou také soukromé školy výjimečné.

Pokud se Vás dotklo, že jsem napsala pouze přednášky, příště určitě vypíši celý seznam. Prachatá známá ma placenej titul z VŠE, veřejná škola a titul zadarmo. Proč by si lidi měli platit titul na soukromých, když tedy mají tak špatnou pověst, něco takového lze s přehledem na veřejných školách...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.11.11 16:18
avatar

Zminena znama nepracuje, studuje bezne radne prezencni studium:)

Co to placate, ze se me dotkly prednasky?:D Myslim, ze je kazdemu znamo, ze prednasky jsou nepovinne, byla rec o dalsich aspektech studia. Opravdu jaksi nechapu, proc ja mam makat ve skole jako blazen, vsude chodit, kdyz nekdo jde do skoly den dva v tydnu a pohoda:)

Zavist... oblibene slovo pro toho, kdo nechape zoufalost, se kterou se o titul musi snazit ti, co nemaji penize na jeho zaplaceni, a prave s tim zoufalstvim vidi, jak to kolem chodi...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: kacabajka08
Datum: 10.11.11 10:49

Mluvím o většině, ne o Vaší známé.

Znovu si prosím přečtěte můj příspěvek: studují zde převážně lidé s praxí, kteří už mají rozjetou kariéru, chodí do práce (i v prezenční formě studia) a právě těmto lidem vyhovuje rozvrh, jaký na soukromých školách je. Zbytek se musí učit doma a opravdu je to velký záhul. Přístup ke studentům je zde naprosto odlišný.

A co nahrává soukromých školám je hlavně fakt, že obory, které se zde studují nejsou k dispozici na veřejných školách.

Vaší známé také závidím, já chodím do školy o víkendech a sedím tam do pozdních večerních hodin. Nemůžu si dovolit vynechat, to co se na přednáškách dovím, je dost užitečné a dost mi to pomáhá doma, když si rozšiřuji obzory v daném tématu.

Je jednoduché hodnotit školu podle jedné známé. A není pravdou, že na takovou školu chodí jen ti, co mají peníze. Veřejné školy také nejsou zadarmo. Vnímejte problém veřejných a soukromých škol globálně.

A velmi mě uráží, že studenty soukromých škol řadíte mezi ty, co si titul platí. Já mám co dělat, abych si na studium vydělala, studuji obor, který na veřejných školách není. Pochopte, že na soukromých školách se neplatí za titul, ale za poskytované služby-profesoři, informace, knihovna atd. A právě před státnicema lítá hodně lidí, soukromé školy totiž s tím problém nemají, čím víc lidí vyhodí, tím víc lidí bude žádat o rektorský termín a za ten se platí, takže je to plus další výdaj a ani ten rektorský termín nemusíte absolvovat.

Ale jak tvrdil můj pradědeček: Těžké před sebou tlačiti přiblblých oveček stádo.

Tímto ukončuji svou účast. Jdu rozbít prasátko a zaplatit si ten titul. Ví tu prosím někdo, jak to chodí, když si titul chci zaplatit?

Tak se tu hádejte dále (myšleno na všechny) a mrkněte i na jiné soukromé školy a nešetřete je!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.11.11 11:22
avatar

Znamou jsem uvedla coby priklad, takovych lidi mam kolem sebe dost, mi znami tez:) Pokud chodite do skoly o vikendu, zrejme studujete dalkove, ona ma bezne prezencni studium.

Kdyz si prectete tu diskuzi celou a nebudete pouze vytrhavat vety z kontextu, zjistite, jaci studenti mi vadi. Nejsou to vsichni studenti soukromych skol. Takze, ctete...

Jinak - ja se nehadam, svuj nazor mam potvrzeny z ruznych mist:) Pokud ma nekdo nazor jiny, muze mi ho napsat, ale neznamena to, ze obratim a zacnu se jim ridit. A to same plati opacne:)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: kverta
Datum: 29.08.12 14:21

Tak tady je vidět ta naprostá ubohost. Ještě, že máte tu audinku, aspoň něco máte.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: zebrapruhovana
Datum: 11.11.11 14:42

Hezký den,

konečně jsem se prokousala až na konec této diskuse. Mám pár dotazů na ty, co už na ÚJAK jsou, na které jsem nenašla v diskusi odpovědi. Uvažuji nad tím, že bych šla na ÚJAK studovat, ale nemůžu na stránkách školy najít žádné relevantní informace o obsahu konkrétních oborů, jako je seznam předmětů a jejich posloupnost (dá se říct, že většina soukromých i státních škol tyto základní informace na svých stránkách má, ale tady je nemůžu vůbec najít) a ani nemohu najít seznam pedagogů, kteří na škole učít. Několikrát během diskuse padlo, že jsou tam "vynikající" i "horšní" učitelé, kteří učí na ÚJAKu, UK, VŠE atd., ale jak to mohu zjistit? Mohl byste mi, prosím někdo poradit, kde bych mohla najít seznam předmětů, které jsou součástí jednotlivých studijních programů za jednotlivé semestry a také seznam a profily pedagogů, kteří na jednotlivých katedrách pracují? Např. na VŠE nebo na UK si může i nestudent prohlídnout silaby jednotlivých předmětů včetně seznamu povinné a doporučené literatury a profilu vyučujícícho. Ráda bych si udělala představu o tom, co by mne čekalo.

A ještě jeden dotaz. Jak přesně ty předměty probíhají. Je to jenom frontální výuka, kdy přednášející přednáší, my si zapisujeme, a pak to reprodukujeme u zkoušky, nebo jsou součástí předmětů i povinné readings akademických statí a následná diskuse nad nimi?

Děkuji. zp

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pupicekstarostlivy
Datum: 13.11.11 08:37

Ahoj, to je problém, musíš zajít na studijní a vyrazit z nich seznam předmětů. Jak jsem vypozoroval, tak seznam vyučujících je poměrně turbulentní :), ale co jsem se setkal, tak jsou akademicky fundovaní. Samozřejmě část z nich je nepolíbená skutečným životem, ale to je asi na každý škole.

Osobně můžu porovnat s jinou soukromou školou, a to nyni AAU, za mých časů teda jenom AAC, kde jsem odpadl v 5. semestru (nechal jsem se zkorumpovat v práci :) ), a to studium mi připadá srovnatelné náročností. Navíc na UJAK tě to nutí ty zkoušky dělat, páč jinak Tě nepustí dál, kdežto AAC/AAU je americkej model kde dokud platíš, tak studuješ, kdyžtak si ten subject zopakuješ :)

Co se týká praxe, připadá mi AAU daleko lepší, ale je dneska VÝRAZNĚ dražší a nevím, jak je to přesně s kombinovaným studiem. Jako že věci co jsem se tam naučil, jsem rovnou používal v praxi.

Průběh výuky UJAK, jsem na kombinovaném programu, spíš frontal s domácím samostudiem, deňáci maj víc času, tak v některejch povídacích předmětech (jako sociologie třeba :) ) mají diskuze a zadání na prezentace. Zkoušky jsou buď písemná práce + ústní zkouška, nebo test na papíře (politologie, neukecáš), nebo test v testcentru u počítače (taky Ti to nedá, že platíš školný).

Ohodnoceno: 0x
 
Od: zebrapruhovana
Datum: 13.11.11 23:30

Díky moc za info. říkáš, že "seznam učitelů je turbuletní". Mám to chápat tak, že se tam moc dlouho neohřejí? Nemůže to mít negativní dopady na kvalitu výuky, resp. na zkoušky, obsah přemětů a tak? Se něco naučiš a ejhle... ten, kdo to přenášel je pryč. Taky to ve mě vzbuzuje otázku, proč je turbulentní. Slysela jsem hodne, ale vím, že media jsou mocna zbran pro nafukovani a splaskavani kauz, jak se jim zachce. Takze jim obecne moc neverim a davam prednost vlastnim kanalum. Ale vyraz "turbulentni" na me moc seriozne nepůsobi

Můžu ještě jeden dotaz? Jak je to tam s výzkumem? Na stránkách není vůbec nic o vědě a výzkumu. Mám bakaláře. Ráda bych si tam dodělala magistra, ale momentalne z casovych duvodu muzu jen dalkove. Nicmene jsem uvažovala i o tom, že bych možná pak šla na doktorské studium. Jenomže na to musím získat nějaké zkušenosti s výzkumnou činností. Jak je to se zapojením studentů magistra do výzkumných projektů. Mám trošičku strach, abych se nezapsala, nezaplatila, a pak nezjistila, že se po mě chce jenom něco našrotit a pak to reprodukovat a prostoru pro vlastní myšlení je málo, resp. není vůbec vyžadované.

Díky moc

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pupicekstarostlivy
Datum: 14.11.11 09:56

Turbulentní :), no né že by mizeli, ale spíš jsme nevíme co kdo bude učit, máme seznam předmětů na celý studium, ale vyučující nejsou přiřazeni. Ale ten semestr vydrží! Nebo nám přehodili předmět mezi semestrama, ale to jsou potíže růstu, to tak nevadí snad ničemu.

Výzkum netuším, ale musí něco dělat, jinak by nemohli dělat postgraduál, ale to je pro mě hudba budoucnosti, zatim jsem ve 3.semestru bakalářskýho.

Výuka a výzkum v magisterským, no nevím, kámoš loni dodělal Mgr. a nezdá se mi, že by nějak hluboce bádal. Obzvlášť u těch dálkařů je to asi (myslim, nevim) věc osobní iniciativy. Našrotit a reprodukovat, no to je věc vyučujícího, jakou metodu použije. A je jedno jaká je to škola. Když děláš testy, tak je to minimální varianta, u ústní pokud chce, tak tě při našrocení a nepochopení vykostí během 3 minut.

Jakej hledáš obor? Ono je tu asi 8.000 studentů a některý obory jsou narvaný lidma, co potřebujou titul kvůli práci co už 20 let dělaj, aby se vešli do tabulky najednou. Tak tam asi ten tlak na kvalitu nebude takovej. Nakonec, na druhý stránce brožurky školní píšou, že škola má "vysokou prostupnost a uznatelnost kreditů" cokoliv si pod tím můžu představit.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: studentujak
Datum: 01.02.12 19:29

ZASE TO TAK NEŽER..JESTLI CHCEŠ STUDOVAT DANNÝ OBOR,TAK HO STUDUJ.VE FINÁLE TO PŘIJDE ÚPLNĚ JEDNO.JESTLI MÁŠ NA TO STUDOVAT ZDARMA STUDUJ A JESTLI MÁŠ PRACHY JDI NA SOUKROMOU

Ohodnoceno: 0x
 
Od: b
Datum: 23.02.12 18:10
Šéfka Nečasova kabinetu opsala celé stati diplomky a neuvedla zdroj

http://zpravy.idnes.cz/diplom…px?c=A120223_113408_domaci_jj

Že neuhodnete, kde paní Nagyová studovala? :D

B.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: studentka
Datum: 13.03.12 14:52

Dobrý den.

Pročetla jsem si všechny příspěvky a musím přiznat, že se ve mě střídal pocit rozhořčenosti a zoufalosti. Můj závěr z tohoto čtení je jasný, je mi líto jak příznivců, tak odpůrcu UJAKu. Nechápu, proč musí docházet k neustálým hádkám a osočování obou stran. V současné době dokončují magisterské studium obor SMK. Za dobu své účasti jsem se dozvěděla, že média mají opravdu velkou moc. Snad bude na základních a středních školách brzy zaveden předmět Mediální výchova, aby byli občané schopni přistupovat kriticky k mediích a uměli si tvořit vlastní názor a ne se zarputile držet jen jedné informace, kterou si přečetli. Inteligentní člověk ví, že nemůže všechny házet do jednoho pytle. Mám přátelé mezi těmi, co mají základní, středoškolské či vysokoškolské vzdělání. Mezi těmito lidmi jsem si schopna naši školu obhájit a nikdo mě nepovažuje za protekčního spratka, co má zaplacený titul. Myslím si, že vědomosti z této školy mám velice kvalitní. Poctivě jsem přistupovala ke všem zápočtům i zkouškám a za svoji školu se nestydím.Mám pouze jednu výhradu, a to k slečně, co neuznává studenty ze soukromých škol dle rozvrhu své známe. Pokud nás opravdu považujete za lidi, co nic neumí a mají všechno jednoduche,přestaňte se se známou stýkat, at vám z ní není zle. Také nelze postavit všechny obory na jednu úroveň. Nikdy se nebudu moci srovnácat s doktorem apod. Co k tomu ještě dodat. Přeji hodně štěstí těm, co studovali, studují, či se teprve chystají studovat. V praxi se prokáže, co si kdo ze studií pobral a zda je to schopný člověk. Lidí jsou různí, školy jsou růůzné i zaměstnání a všude se dostanete do střetu s těmi, co si svůj post nezaslouží.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: takestudentka
Datum: 12.04.12 21:17

Souhlasím s Vámi, také končím v letošním roce Mgr. studium - AND. Studuji kombinovanou formou - tj. možnost studovat o víkendech, při zaměstnání atd. Škola mi dala mnoho. Nejen znalosti, rozhed atd., ale také mnoho přátel. Myslím, že v našem kruhu žádný rychlostudent není - o víkendech se setkávám již 5 let se známými tvářemi, s kterými řeším nervy ze zkoušek, konzultujeme materiály přes skype i seminární práce, skupinové práce, podporujeme se.

Jsem na sebe hrdá, že jsem se do 5. ročníku dopracovala, že jsem to dokázala. V žádném případě mi zde nedali diplom za peníze. Ono se dobře kritizuje, ale ať si to lidé zkusí: práce, rodina, škola... Je to také o tom, načasovat si den na miničásti... viz. Prof. Barták timemanagement ... ale dá se to. Osobně jsem začala studovat z vlastního zájmu a z důvodu doporučení na kvalitní vyučující psychologie a sociologie jsem se rozhodla pro UJAK - na Dr. Farkovou a Doc. Havlíka. Ano, a můžu souhlasit, že stěžejní předměty jsou velmi dobře obsazeny. Samozřejmě, že někteří jsou z mého hlediska lepší a někteří méně dobrý - avšak možná je to i ve mně, že mne některé předměty až tak nezaujaly. Ale vždy nám přednášející ukázali směr a už záleží jen na každém studentovi najít se sám, najít si svou cestu. Někteří profesoři mne svým výkladem zaujali natolik, že má knihovna se nyní plní knížkami z psychologie, sociologie, antickými autory atd.

Studium na UJAK pro mne bylo přínosné. Znalosti jsem se snažila nasát a vyznat se v nich, dál je rozvíjet a využít v praxi, studovala jsem pro sebe, ze zájmu. Na zkoušky jsem se učila a učím vždy podle svých možností a ne jen abych je na třetí pokus za tři dala. Nemohla bych se ve svém věku podívat profesorům do očí, přece bych neplýtvala jejich čas, když nic nevím.

Ujak bych doporučila lidem, kteří chtějí studovat a nechtějí se trápit neochotou ze strany profesorů. Zde to - ve větší míře - funguje tak, že profesoři reagují i přes e-mail nebo na konzultačnch hodinách: nevíte-zeptáte se... doporučí. Nestresují, podpoří. Známku však v žádném případě nedají zadarmo, ale přece si nikdo nemůže myslet, že školné je zaplacením si diplomu. Jenže, ono se studuje jinak, když s vámi někdo jedná jako s partnerem a ne z pozice moci - ty jsi student, tak se snaž... to jsou slova, které slýchám od svých kolegyň, které silně prožívají studium svých potomků na UK a na zemědělce... ale nepřísluší mi je kritizovat - nevím, jaké studentky a studenti jsou jejich ratolesti.

Pokud si to někdo myslí, že je tu diplom "za školené" ... tak je mi ho líto. Ale, ať si to zkusí, ať zjistí, že zásluhu na absolvování této školy má také rodina, která musí přežít X let studia (zejména u kombiňáků), kdy se o rodinu stará více méně ten, kdo nestuduje a psychicky navíc musí ještě studenta podporovat.

Války proti bývalému zaměstnavateli od některých bývalých zaměstnanců jsou díky jejich kontaktům velmi efektní... ale proč kazí pověst studentům, kteří poctivě v potu tváře studují... , že by závist, sražené ego, ješitnost či nenávist chtěli vše ničit? Na to si musí odpovědět každý sám, ale poprosím: nepapouškujte a nerozšiřujte to, co nemáte ověřené... viz. články v novinách... to se musíme často smát, jak zkreslené info mají... Přemýšlejte, zjistěte si info od těch, kteří školu osobně znají a studují, případně tam vyučují.

Nováková

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lucie*
Datum: 18.04.12 00:09

Dobrý den,

zaujal mě váš kladný přístup ke studiu a celkové zhodnocení náročnosti práce, rodiny a studia dohromady. A naprosto s vámi souhlasím :)

Sama jsem vystudovala bakalářský obor na státní škole, musím uznat, že byl náročný, ale studium se zakládalo více na znalostech a teorii, nežli na uplatnění znalostí v praxi. A když jsem pak přišla do praxe, tak jsem vůbec nevěděla co dělat a jak se zachovat v určitých situacím! A v tu chvíli mi bylo opravdu k ničemu, že znám dokonale historii a vědecké přístupy ...

Teorie je sice důležitá, to nepopírám a naprosto s tím souhlasím, ale profesor by měl být schopný studenty připravit i na to, jak tu teorii v praxi použít. Což se domnívám, že UJAK by mohl poskytovat.

Ať je to jak je to, vždy záleží na přístupu jednotlivých studentů - i na státní VŠ jsem si říkala, že někteří lidi by nikdy titul získat neměli ... a světe div se, získali. Myslím si, že záleží spíše na zájmu o obor a o tom co člověk od studia očekává. Jestli mu jde o titul nebo prohloubení znalostí, to už záleží na každém. Myslím, že i z UJAKU mohou vyjít úžasní odborníci, protože obor, který studují, je zajímá a chtějí se mu věnovat a ne "jen" získat titul. Myslím, že není zcela vypovídají hodnota jestli je titul získán na soukromé nebo státní škole, ale především zájem studenta.

Velice ráda bych se o studiu dozvěděla více a hlavně by mě zajímaly konktrétní předměty. Myslíte paní Nováková, že byste mi mohla poskytnout studijní plán navazujícího magr. oboru? V současné době zvažuji přihlášku, ale ještě předtím něž se přihlásím bych ráda znala sylaby předmětů a co mě čeká :)

Předem děkuji za jakoukoliv informaci o studiu :)

S pozdravem,

Lucie Minaříková

minarikova.luc@seznam.cz

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lime
Datum: 06.04.12 00:17

Po přečtení diskuze jsem se rozhodla taky něco přidat :) Kamarádka nyní končí magistra na UJAK.. Měla jsem možnost vidět její závěrečnou práci (jak dp tak bp), pár testů i skript.. Mám pár dalších známých, co tam studují.. Opravdu se tu mohou najít studenti, kteří se ve volném čase věnují studiu navíc, probírají další materiály apod.. Ale popravdě řečeno, málokterý student se bude učit na zkoušku víc, než po něm budou chtít.. A na UJAKu toho opravdu tolik nechtějí. Mají tam dost učitelů kvalitních, to ano, ale jde o nároky, které na nich kladou. Sami učitelé, které učí na naší VŠ a zároveň na školách jako je UJAK nebo VŠFS, se o kvalitě vyjadřují opravdu nevalně. Zkoušky, na které se stačí učit večer předem, minimálně 90 procentní úspěšnost a to při třech pokusech.. Avšak kvalita závěrečných prací je naprosto zdrcují. Ano, bakalářská práce může mít i 50 stránek, nicméně někteří diskutující zřejmě nepochopili, že i to může být na škodu, pokud se 20 stránek nevztahuje k tématu nebo se jedná o naprosté "slinty". Nemluvě o naprosté obecnosti témat. Popsat 50 stránek ničím o ničem, k tomu opsat pár UČEBNIC (učebnice se opravdu necitují), článků z novin a završit to pár odkazy z WIKIPEDIE (to snad musel vedoucí opravdu přehlídnout), je fakt umění. Ještě větším uměním je za takovou práci dostat za 1. Studenti očividně netuší, co znamená impaktovaný časopis, JSTOR je pro ně nějakým shopem (opět mohou existovat vyjímky). Nechci kritizovat nebo odsuzovat studenty UJAK, je to rozhodně dobrá volba pro ty, po kterých v práci vyžadují pouze titul apod.. Nicméně rozhodně to není elitní nebo náročná škola. Učit se na ní taky něco musí, ale je to spíše takový učňák mezi VŠ. Bohužel výše zmíněné se týká i některých oborů na státních školách (proto jsem pro zavedení školného), na druhou stranu existují i velmi kvalitní soukromé školy (avšak prozatím je to dle mého pouze případ zahraničních poboček vš).

Ohodnoceno: 0x
 
Od: takestudentka
Datum: 12.04.12 21:18
ouhlasím s Vámi, také končím v letošním roce Mgr. studium - AND. Studuji kombinovanou formou - tj. možnost studovat o víkendech, při zaměstnání atd. Škola mi dala mnoho. Nejen znalosti, rozhed atd., ale také mnoho přátel. Myslím, že v našem kruhu žádný rychlostudent není - o víkendech se setkávám již 5 let se známými tvářemi, s kterými řeším nervy ze zkoušek, konzultujeme materiály přes skype i seminární práce, skupinové práce, podporujeme se.

Jsem na sebe hrdá, že jsem se do 5. ročníku dopracovala, že jsem to dokázala. V žádném případě mi zde nedali diplom za peníze. Ono se dobře kritizuje, ale ať si to lidé zkusí: práce, rodina, škola... Je to také o tom, načasovat si den na miničásti... viz. Prof. Barták timemanagement ... ale dá se to. Osobně jsem začala studovat z vlastního zájmu a z důvodu doporučení na kvalitní vyučující psychologie a sociologie jsem se rozhodla pro UJAK - na Dr. Farkovou a Doc. Havlíka. Ano, a můžu souhlasit, že stěžejní předměty jsou velmi dobře obsazeny. Samozřejmě, že někteří jsou z mého hlediska lepší a někteří méně dobrý - avšak možná je to i ve mně, že mne některé předměty až tak nezaujaly. Ale vždy nám přednášející ukázali směr a už záleží jen na každém studentovi najít se sám, najít si svou cestu. Někteří profesoři mne svým výkladem zaujali natolik, že má knihovna se nyní plní knížkami z psychologie, sociologie, antickými autory atd.

Studium na UJAK pro mne bylo přínosné. Znalosti jsem se snažila nasát a vyznat se v nich, dál je rozvíjet a využít v praxi, studovala jsem pro sebe, ze zájmu. Na zkoušky jsem se učila a učím vždy podle svých možností a ne jen abych je na třetí pokus za tři dala. Nemohla bych se ve svém věku podívat profesorům do očí, přece bych neplýtvala jejich čas, když nic nevím.

Ujak bych doporučila lidem, kteří chtějí studovat a nechtějí se trápit neochotou ze strany profesorů. Zde to - ve větší míře - funguje tak, že profesoři reagují i přes e-mail nebo na konzultačnch hodinách: nevíte-zeptáte se... doporučí. Nestresují, podpoří. Známku však v žádném případě nedají zadarmo, ale přece si nikdo nemůže myslet, že školné je zaplacením si diplomu. Jenže, ono se studuje jinak, když s vámi někdo jedná jako s partnerem a ne z pozice moci - ty jsi student, tak se snaž... to jsou slova, které slýchám od svých kolegyň, které silně prožívají studium svých potomků na UK a na zemědělce... ale nepřísluší mi je kritizovat - nevím, jaké studentky a studenti jsou jejich ratolesti.

Pokud si to někdo myslí, že je tu diplom "za školené" ... tak je mi ho líto. Ale, ať si to zkusí, ať zjistí, že zásluhu na absolvování této školy má také rodina, která musí přežít X let studia (zejména u kombiňáků), kdy se o rodinu stará více méně ten, kdo nestuduje a psychicky navíc musí ještě studenta podporovat.

Války proti bývalému zaměstnavateli od některých bývalých zaměstnanců jsou díky jejich kontaktům velmi efektní... ale proč kazí pověst studentům, kteří poctivě v potu tváře studují... , že by závist, sražené ego, ješitnost či nenávist chtěli vše ničit? Na to si musí odpovědět každý sám, ale poprosím: nepapouškujte a nerozšiřujte to, co nemáte ověřené... viz. články v novinách... to se musíme často smát, jak zkreslené info mají... Přemýšlejte, zjistěte si info od těch, kteří školu osobně znají a studují, případně tam vyučují.

Nováková

Ohodnoceno: 0x
 
Od: b
Datum: 12.04.12 22:55

Píšete "Souhlasím s Vámi...", ale četla jste vůbec příspěvek "lime"? Vy přesvědčujete o náročnosti studia a "lime" se naopak vyjadřuje velmi kriticky - s čím tedy souhlasíte? Nebo že by i tohle - neschopnost porozumět psanému textu - říkalo něco o absolventech UJAK?

B.

P. S. Vystudovala jsem 2 VŠ - jednu klasicky v denním studiu, druhou v kombinovaném studiu, obě na veřejných tradičních VŠ s dobrou pověstí. Při srovnání studia mohu říct, že i na těchto školách jsou nároky kladené na studenty v kombinovaném studiu nižší než při studiu denním. Nikdo mě nepřesvědčí, že jde o kvalitativně zcela srovnatelné studium a že znalosti "dálkařů" a "deňáků" jsou shodné - bohužel. A tím spíš mám naprosto jasný názor na úroveň výuky a absolventů kombinovaného studia na soukromé škole .

B.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: didin
Datum: 18.04.12 11:23

Vaším názorem je jednoznačně pošpinit jak UJAK tak i studenty této školy, když máte ty dvě VŠ veřejné tradiční s dobrou pověstí!

Pokud tam někdo nestuduje jak může mít názor na úroveň výuky? Možná je načase přestat machrovat, začít přemýšlet a především bez vlastních zkušeností takovéto blbosti nepouštět z úst. Mám jak státní školu, tak i soukromou a vždy je to přeci o tom jací jsou přednášející a jak každému konkrétně sednout. Je spousta tupců, kteří vylezli právě z těch státních škol s dobrou pověstí, ale o tom to přeci není.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.04.12 12:27
avatar

Víte, jaký je rozdíl mezi vrabcem a skřívanem?

Oba mají konzervatoř, ale vrabec ji má dálkově.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.04.12 11:41

Na rozdíl od středních škol u nás neexistuje soukromá vysoká škola, která by za něco stála. Vás dojem je naprosto správný.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: aavalon
Datum: 29.04.12 17:31

UJAK má mediálně velmi špatnou pověst, o tom nelze polemizovat, má i spoustu učitelů, kteří na to kašlou, na druhou stranu nároky, které studenti na této škole musí splnit, jsou daleko vyšší než například na Metropolitní univerzitě. Skutečně mohu srovnávat, devět předmětů za semest, minimálně s pěti zkouška a zápočet. Zápočtové práce jsou na 5 až 10 stran při kombinovaném studiu. Na Metropolitní jich mají pět - žádné seminárky a daleko přehlednější struktura studia. UJAKu krom paní Nagyové a mediální války s panem Žantovským, škodí především přespříliš vysoký počet studentů a hlavně regionální pobočky, které skutečně asi neměly žádnou úroveň. Ani přednášky v Praze mnohdy nestojí za moc u kombinovaného studia, ale o to víc je potřeba se učit na zkoušky samostatně. Příklad v 6. semestru před státnicemi vyhazoval učitel z ekonomie - předmětu nestátnicového a odpad při prvním termínu byl cca 60%. Tím chci říci, že někteří nakonec skončili, a chybí jim jen státnice, ačkoli i bakalářské práce odevzdali. Takže výuka nic moc, zkoušky stejné jako jinde a navíc jich je daleko víc.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: b
Datum: 29.04.12 18:38

K tomuto tématu jsem již nechtěla přispívat, ale nedá mi to. Uváděné argumenty o náročnosti studia v zásadě nic nevypovídají:

- Tvrzení, že jsou nároky na UJAK vyšší než na Metropolitní univerzitě, umožňuje porovnat jen uvedené 2 soukromé VŠ, o faktické kvalitě ani jedné z nich to nevypovídá.

- Počet předmětů za semestr i počet požadovaných zkoušek a zápočtů, je nepodstatný. Rozhodující jsou požadavky, které je třeba k jejich absolvování splnit. Svým způsobem je jednodušší zvládnout více zkoušek s nižším počtem kreditů, než jen 4 až 5 zkoušek hodnocených vysokým počtem kreditů (počet udělovaných kreditů vyjadřuje obtížnost zkoušky) - své o tom dobře vědí studenti technických oborů.

- Argumentace počtem stran seminární práce mě rozesmála. Napsat 10 stran textu jako takového včetně grafické úpravy je práce nejvýše tak na dvě pohodová odpoledne - opět platí, není podstatný rozsah práce, ale její kvalita, co se za tímto textem skrývá. Programátor vám řekne, že kratší, úspornější, elegantnější program vyžaduje podstatně více práce, než text, kde se na úspornost nehledí. Google zaměstnává studenty, kteří existující hotové programy "zkracují" (snižují se nároky na paměť technických zařízení a zvyšuje rychlost zpracování dat). Stejný přístup by měl platit i v netechnických oborech - rozhodující je "nadupanost" práce, nikoliv její délka.

- Poznámka o vyhazování z nestátnicového předmětu mi už ani zábavná nepřipadá. To je jak myšlení nepříliš chytrého maturanta, že přece nematuritní předměty jsou nepodstatné a nedostatečnou z nich těsně před maturitou chytit nelze.

Pro produkci bakalářů vysokými školami lze dnes užít přirovnání "Seká to, jak Baťa cvičky". Racionálně uvažující zájemci o vysokoškolské studium si začínají uvědomovat, že je pro ně lépe studovat VŠ s vysokými nároky. Absolventi továren na diplomy se začínají potkávat na úřadech práce. Zaměstnavatelé postupně zjišťují, že není jedno, z které školy má člověk "papír na rozum".

B.

B.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pumpido
Datum: 14.05.12 21:25

Z osobních zkušeností studenta, který prošel v různých oborech a stupních 5 českých vysokých škol a se znalosti vnitřních poměrů na UJAK nevěřím, že v ČR existuje otřesnější ústav. UJAK je dávno přezrálým kandidátem na odebrání akreditace, proti němuž je plzeňská právnická fakulta vzorem vzdělávací instituce. Majitelé UJAK mají tak pevné vazby na Ministerstvo vnitra, Ministerstvo školství a politické špičky, že se této ostutdné tiskárny na diplomy asi jen tak nezbavíme. Obrazem tohoto stavu je i počet členů policejního sboru a politických prominentů, kteří jsou formálně zapsáni do studia na UJAK a jen si dochází k vedoucím kateder pro zápis zápočtů a zkoušek.

Pedagogický sbor je až na čestné vyjímky (na katedře médií vím tak o 3 až 4) zcela nekompetentní a pokud se do výuky vůbec dostaví, tak bez jakéhokoliv přínosu pro studenty. O nějaké vědecké a publikační činnosti se nedá vůbec mluvit. Vzorem pedagoga UJAK je vedoucí kadedry mediálních studií Radek Mezulánik, který je vysvěceným knězem totálně neschopným přednášet studentům, komunikovat ani řídit katedru. Doktorát získal za neověřitelných podmínek na jakési slovenské vysoké škole. Žádnou jeho absolventskou práci ani odborný text půblikovaný v impaktovaných pramenech nelze dohledat.

Seminární a absolventské práce jsou mnohokrát zrecyklované, cyklostylované plagiáty kombinované s jazykově i obsahově ubohými výplody. Pokud některý z vyučujících na takovou práci vůbec nějak zareaguje, což je spíše vyjímečné, jsou studenti konsternovaní. Někteří vyučující si přivydělávají tím, že sami za studenty práce píší, či spíše recyklují, což na jejich úrovni ovšem není znát. Na kvalitu oponentur a vedení absolvenských prací poukazuje praxe, kdy někteří vyučující jich vedou několik desítek. Rekordmenem je v této věci je již zmíněný vedoucí katedry médií R. Mezulánik, který jich jeden čas vedl až 200. Výčet nedostatků by mohl pokračovat, ale je to zbytečné. Upřimě lituji studenty, kteří na UJAK zístaly diplom poctivou cestou, protože má hodnotu použitého toaletního papíru.

Pumpido

Ohodnoceno: 0x
 
Od: fanda*
Datum: 26.07.12 10:14

Rád bych zde i napsal svůj příběh s UJAK- můj otevřený dopis:

Pane rektore Doc. PhDr. Luboši Chaloupko, CSc.,

k mému případu bych rád zopakoval vše co se mezi mnou a Univerzitou Jana Amose Komenského Praha, s.r.o. (dále jen "UJAK") do dnešního dne odehrálo. Reaguji na dopis ze dne 29. února 2012, popisující mou situaci v rig. řízení, dodaný osobně do vašeho sekretariátu, na který jste mi ani do termínu 14. března 2012, ani do dnešního dne neodpověděl. Byl to již druhý dopis, který jsem vám poslal (první byl email z 29. listopadu 2011) a na který jste mi taktéž neodpověděl.

Byl jsem vaším studentem po dobu 5 ti let v letech 2005-2010 v kombinované formě (Vzdělávání dospělých - Andragogika). Za tuto dobu jsem zaplatil vaší instituci 232 000,- Kč (Bc. 132 000,- Kč a Mgr. 100. 000,- Kč). Poctivě jsem studoval a nikdy jsem nic neopisoval – studoval jsem za své peníze a ve svém volném čase pro svou radost a nadšení. Během této doby jsem poznal některé vynikající lidi nejen mezi spolužáky, ale také mezi učiteli. Obhajoval jsem jako student UJAK po celou dobu až dodnes i když byla napadána a rád a ochotně jsem sháněl bezplatně informace, jak z Akreditační komise, tak také z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Rozhodl jsem se již při magisterském studiu dále pokračovat na rigorózní řízení, které mělo trvat 2 roky, a následoval níže uvedený problém:

Nikde jste neuvedl, že rigorózní řízení u oboru Andragogika je do termínu akreditace, který, když uplyne a nebude prodloužen, budou mít vaši studenti (vy už je nenazýváte studenty, ale jen účastníky rigorózního řízení dále tedy jen "účastníci"), problém a ten nastal, jak dále popisuji.

Vyrozumění o přijetí a splnění podmínek pro přijetí přihlášky k rigoróznímu řízení ukončeného státní zkouškou jsem obdržel od pana prorektora Doc. PhDr. Karla Kohouta, CSc. dne 10. září 2010. Platbu jsem v pořádku ve dvou splátkách a v celkové částce 35.500,- Kč odeslal na účet Univerzity Jana Amose Komenského Praha, s.r.o. (dále jen "UJAK"). Veškeré podmínky stanovené v přihlášce jsem splnil. Rigorózní práci o 116 stranách A4 a ve dvou svázaných výtiscích na odsouhlasené téma jsem osobně i s potvrzením předal dne 20. června 2011. Mohl jsem i dříve, ale byl jsem ujištěn, že je to vše v pořádku. Akreditace na rigorózní řízení Andragogika byla do 1. března 2011 poté již neprodloužena – odebrána.

Do současné doby a dle podmínek rigorózního řádu UJAKu, dle Čl. 6: "Průběh státní rigorózní zkoušky, kde se píše v bodě 4. Do 30 dnů od doručení rigorózní práce zašle UJAK uchazeči vyrozumění o termínu konání státní rigorózní zkoušky" jsem od UJAKu ani od vás nedostal odpověď.

Neobdržel jsem ani posudky od vás pro mne zadaných oponentů (pana PaedDr. Radima Chvály, CSc. a pana doc. PhDr. Jaroslava Mužíka, DrSc.) k mé napsané a předané rigorózní práci, ani vyrozumění o termínu konání státní rigorózní zkoušky. Dozvěděl jsem se nicméně přímo od oponentů, které jsem kontaktoval, že ani UJAK je s trochou slušnosti neinformoval, že jsou to oponenti mé práce, takže byli docela touto informací překvapeni. Jejich postoj byl však k vypracování oponentury kladný, od vás však tento pokyn doposud nedostali.

Doba, po kterou trvá rigorózní řízení, je nejvýše 2 roky a v mém případě je to do dne 5. ledna 2013. Připravoval jsem se dle zadaných okruhů na státní rigorózní zkoušku, která sestávala z 60 vámi zadaných otázek, které jsem taktéž zpracoval. Jistě ale pochopíte, že řada pracovních i rodinných záležitostí byla třeba zařídit a přizpůsobit zkoušce, o jejímž termínu jste nejen mne, ale i ostatní nebyl schopen vůbec informovat.Veškeré informace jsem tedy získával z MŠMT a Akreditační komise, a taktéž jsem volal a psal předsedkyni této komise, když už nebyla vidět vaše ochota a snaha dořešit tento problém pro své účastníky sám.

Možností bylo mnoho. Stačilo i napsat všem účastníkům omluvný dopis ohledně ztráty akreditace a možných dalších postupů. Např.: Prodloužení doby rig. řízení z 2 let na dobu po kterou není akreditace umožněna, dále postoupení účastníků jiné vysoké škole, kde si mohli rig. řízení – respektive jen zkoušku za účasti vašich učitelů splnit a další možností mohlo být, za zvýhodněných podmínek nabídnout třeba doktorské studium. Ani nic z toho, co je zde napsáno, vás nenapadlo, i když prostor ke komunikaci zde byl. Vaše instrukce podřízenému člověku, který nás měl na starosti, a který od vás nedostal informace, co v našem případě dělat, se omezily na zdráhavé příště a snad další měsíc budete vědět víc. Odhaduji, že nás bylo asi 20-30 účastníků, které jste svým jednáním odradil a zahrál si s naší trpělivostí. Řada lidí to vzdala rovnou a já jsem si řekl, že po vyčerpání všech možností si vezmu právníka, který by mne v tomto případu zastupoval.

Předal jsem právníkovi veškerou dokumentaci a odsouhlasil plnou moc k mému zastupování dne 9. května 2012. Reakce UJAK byla velmi nečekaná, již dne 14. května 2012 jste prostřednictvím svého zástupce napsal:

(...)Tímto Vám sděluji, že univerzita řádně požádala o prodloužení akreditace ve zmíněném oboru a v současné době čeká na vyjádření ze strany MŠMT. Doporučuji proto počkat na uvedené vyjádření, které očekáváme v červenci 2012. V případě, že nemáte zájem na dalším odkladu, můžete podat žádost o ukončení rigorózního řízení a vrácení poplatku za celé řízení¨(...).Vaše odpověď až 15 měsíců po vypršení akreditace!

Nikde jsem nenašel ani zmínky omluvy za můj čas strávený psaním rigorózní práce, která mi zabrala stovky hodin času a energie. Není patrna ani jasná odpověď, do kdy bude odklad: do roka, do dvou let, do 10 let nebo více...

S čím jste nemarnili čas, je okamžitá reakce ne od vás, ale vaší právničky, která mne na sepsaný dopis ve kterém jsem žádal o vrácení částky rig. řízení 35 500,- Kč + 10 000,- Kč za min. náklady spojené s tiskem a svázáním práce a právní pomoci při komunikaci s vámi napsala, cituji:

(...)Co se týče požadavků Vašeho klienta na úhradu dalších částek nad rámec uhrazeného poplatku za rigorózní řízení, předně si dovoluji vyslovit lidský údiv, že vůbec takové nároky Váš klient po svojí "alma mater" požaduje, když celý způsob a tón komunikace s univerzitou ze strany jejího absolventa je velmi ojedinělý a z mého pohledu "nepříliš šťastný". Ale i pokud pominu otázku dobrých mravů, shledávám tyto požadavky Vašeho klienta jako neopodstatněné, když připomínám že Váš klient se přihlásil k rigoróznímu řízení v době, kdy univerzita příslušnou akreditaci měla. Tuto skutečnost tedy nelze klást k tíži univerzity.

Náklady na právní pomoc v souvislosti s ukončením rigorózního řízení (dle mého tato právní pomoc není v dané věci nutná) univerzita Vašemu klientovi rozhodně hradit nehodlá.

Co se týče požadované omluvy ze strany univerzity "za své jednání během rigorózního řízení", k tomu uvádím, že mi není znám důvod, proč by se univerzita měla Vašemu klientovi omlouvat. V této souvislosti připomínám, že Váš klient se přihlásil k rigoróznímu řízení v době, kdy univerzita příslušnou akreditaci měla a univerzitě nebyly známy žádné skutečnosti o tom, že jí nebude tato akreditace prodloužena plynule, tedy že akreditaci po určitou dobu mít nebude. Z tohoto důvodu zde nevidím žádný argument pro omluvu za nějaké pochybení ze strany univerzity.

Závěrem uvádím, že věřím, že Váš klient svůj negativní postoj ke svojí "alma mater" ještě přehodnotí a v této souvislosti soudní spor vyvolávat nebude, byť je to samozřejmě jeho právo (...)

Uvádím jen, že jednání s Akreditační komisí ohledně UJAK probíhá za účasti vašich zástupců a při udělení akreditace a i po odebrání jste o všech krocích věděli, a to jak v průběhu, tak také po jejím verdiktu. Zpětně jsem se to dozvěděl i já z vlastních jednání s Akreditační komisí.

Jako odpověď na tyto dopisy dodávám vaší právničce a potažmo i vám pouze Ano. Přehodnotil jsem svůj, do této doby velmi přátelský přístup k vaší UJAK. Nikdy jsem se s nikým nesoudil a předpokládám, že i v tomto případě mi za to Vy nestojíte!Budu ale vždy na patřičných místech podávat svědectví o mém případu, abych varoval ostatní před vaším jednáním. O mém morálním kreditu, čestnosti a spravedlnosti mohou referovat pouze lidé, kteří mě znají. Bohužel za 7 let mého studia, vy nemůžete tvrdit o mne opak (poté, co jsem vše pro UJAK udělal a jak jsem vás obhajoval) a proto nechápu, na jakém základě může toto tvrdit, vámi najatá právnička, o mně.

Soudní pře, kterou bych jistě morálně vyhrál, by se táhla roky a tak dlouho nejsem ochoten investovat svou energii a své další peníze do vás a vašich právníků. Vy máte pouze (naše) peníze na soudní pře, ale ta dobrou školu nedělá. Školu dělají spokojení a vzdělaní studenti a to já, již dnes díky vám a bohužel také podle svých představ a zkušeností nejsem.

Důrazně vás žádám o ukončení mého rigorózního řízení na vaší UJAK a zaslání mých finančních prostředků,za rig. řízení a požaduji, do 10 pracovních dnů na můj účet u KB č.ú.: XXXXXXXXXXXXX/0100, jinak podniknu proti vám a vaší UJAK patřičné právní kroky za nedovolené obohacování. Rovněž požaduji zaslání svých prací spolu s CD v neponičeném stavu na mou adresu, jinak podniknu příslušné právní kroky proti vám a vaší UJAK za zneužívání autorského díla.

Vaši písemnou odpověď očekávám na níže uvedené adrese.

Váš bývalý student-účastník rigorózního řízení oboru Andragogika

Univerzity Jana Amose Komenského Praha, s.r.o.

-

Ohodnoceno: 0x
 
Od: brambor*
Datum: 29.05.12 17:09

Lidicky,

ten, kdo skolu pomlouva a nechodil na ni, je vazne ubozak to se na me nesmite zlobit

Ohodnoceno: 0x
 
Od: fanda*
Datum: 26.07.12 10:17

Máte pravdu a proto jsem napsal svůj příběh. Já jsem na tuto instituci chodil, Můžete si přečíst viz výše. Píši svůj příběh, práva jsem se nedovolal a tak mohu pouze dát číst pravdu i když bude asi solí do očí.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: petrap*
Datum: 22.08.12 16:26

Chtěla bych jen oponovat, že by státní školy měly být lepší než soukromé, nevím jak je to na ostatních školách, ale v Pardubicích, kde jsem studovala 3 roky bakalářské studium obor humanitní studia, se nám minimálně 5x za semestr stalo, že se vyučující profesor nedostavil na svou vlastní přednášku, aniž by se předtím a v některých případech i posléze omluvil. Jednání se studenty bylo na hrozné úrovni. Studium mi nic moc nedalo, když jsem byla na gymnáziu, humanitní studia mi přišla jako zajímvý obor->neboť každá škola si své obory vybarví jak může, ale bohužel příliš pozdě jsem zjistila, že to je jen velmi všeobecné studium, které mi do praktického života absolutně nic nedá. Nyní jsem dodělala na této škole titul a poohlížím se po něčem, co by mne mohlo bavit a zároveň mi to přineslo něco, co se mi bude hodit k budoucímu povolání. Takže pokud jsou zde jedinci, kteří soukromými školami opovrhují jen kvůli tomu, že se tam párkrát stalo, že kantor nedorazil nebo, že slyšeli, že jsou tam nekvalitní kantoři->co vím, tak zde učí kantoři ze státních škol, tak to jsou slabé námitky neboť na státních školách je to stejné, někdy i dokonce horší. U sokuromých škol se mi líbí, že člověk, který studoval obor, který ho nebavil, může studovat něco, co se mu líbí, což na státní škole nejde, tři roky studuješ humanitky, tak na magistra mi nezbývá studovat nic jiného, neboť každá státní škola dává přednost na magisterské studium SVÝM studentům, kteří studovali stejné studium v bakalářském stupni. Pokud se na soukromou školu dostane každý blb, tak to je problém blba, ne můj, protože blbové jsou i na státních univerzitách, mnoho státních škol neuskutečňuje přijímací zkoušky. Ps: pokud byl "syn známé" na střední čtyřkař a teď má známky lepší, přejte mu to:D. Myslím, že by vás měli trápit jiné problémy než závist ostatním. Znám několik čtyřkařů z gymnázia, kteří jen tak tak prolézali a nakonec jsou na prestižních VŠ, někoho studium střední školy nemusí naplňovat, Třeba ho motivuje částka, kterou za tuto soukromu vysokou školu dal

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pavel*
Datum: 07.09.12 16:04

Otázka není, zda každá veřejná (nikoli tedy státní, jak tady mnozí chybně píší) vysoká škola je lepší, než každá soukromá. Otázka je, jaká je průměrná kvalita soukromých a jaká veřejných vysokých škol a na tu si troufám odpovědět bez uzardění, že kvalita soukromých vysokých škol a hlavně kvalita jejich studentů a absolventů je nesrovnatelně nižší, než je tomu u škol veřejných. Samosebou existují takové veřejné školy, kde by člověk také zaplakal a někdy i u fakult prestižních univerzit, ale to situaci soukromých škol nijak nemění ani neospravedlňuje.

Samosebou, že lidé, kteří studovali pouze UJAK, nemohou mít na celou věc dostatečný náhled. Nikdy totiž nezakusili nároky prestižní školy veřejné. Tím nechci říci, že nutně každý, kdo studuje UJAK, musí být už pro tento samotný fakt blbcem, nicméně určitě kvalita a rozsah znalostí absolventa průměrné veřejné školy je znatelně vyšší než kvalita a rozsah znalostí studenta průměrné školy soukromé. Ano, můžeme se schovávat za to, že soukromé školy jsou praktičtější, ale já mám zkušenost, že UJAK je škola zřízená za účelem naplnění poptávky po zisku jakéhokoliv vysokoškolského titulu pro následné použití v kariérním růstu ve státním (či obecněji veřejném) sektoru. Srovnávat absolventa jakékoliv soukromé školy s absolventem Matfyzu, nebo Jaderky, to je jako srovnávat hrách s dělovými koulemi. Ano, chápu, že pro zaměstnané lidi s rodinou ve středním či pokročilejším věku (typ Nagyová), kteří si chtějí nahonem teď doplňovat vzdělání, jsou soukromé školy spásou, ale já třeba studuji při zaměstnání Masarykovu Univerzitu v kombinovaném studiu a i když to stojí poměrně hodně času a dojíždění, tak to funguje a prestiž i nároky jsou s drtivou většinou soukromých vysokých škol nesrovnatelné (byť stále mnohem nižší, než třeba na Matfyzu). A to i když bydlím na západ od Prahy a trávím v Brně ve škole víkendy.

Zkušenost má každý jinou, ale obhájci soukromých škol jsou prakticky výhradně pouze jejich studenti, nebo absolventi a ti prostě kvalitu posuzovat nemohou, protože nic jiného nezažili (případně studovali nějakou obskurní veřejnou vysokou školu někde v nějakém maloměstě). Nemyslím si nutně, že na soukromých školách jsou horší pedagogové, než na školách veřejných. Ono je to většinou tak, že profesoři prestižních veřejných univerzit a škol učí i na těch soukromých. Středobodem problému soukromých škol jsou nároky kladené na studenty (slyšel jsem to nejen od pánů profesorů a kolegů, ale i jsem to sám při výuce studentů zažil). Nehraje roli samotná úmrtnost, protože když se přihlásí větší blbci a úmrtnost je stejná jako na škole veřejné, stejně ta kvalita absolventů je pak na soukromé škole nižší. Ostatně, proč by někdo šel studovat za 100 tisíc ročně neprestižní UJAK, když může mít bez školného práva, ekonomii či andragogiku na UK.

Jediná možnost, jak ověřit nároky na obou typech škol, je osobní zkušenost, ale těžko očekávat, že někdo, kdo má Matfyz, půjde ještě dělat soukromou vysokou školu, nebo naopak. Fakt, že blbové jsou i na veřejných školách, celý problém nijak nemění. To není žádný argument podporující kvalitu soukromých škol. Motivaci nebožáků, kteří se jali za poměrně velké peníze studovat soukromé školy a posléze zjistí, že všeobecný náhled na soukromé školy je navzdory reklamám v metru a tramvajích, velmi negativní, ani v nejmenším nechápu.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: kikinka11
Datum: 07.06.14 10:30

Nic proti s UJAKem žádný zkušenosti nemám, ale podle známek ze střední se to opravdu nedá porovnávat. Na střední jsem měla taky trojky čtyřky a státní VŠ jsem vystudovala s červeným diplomem. Jde spíš o to, že když si vybereš obor, který tě fakt baví a zajímáš se o něj, tak to učení jde téměř samo. A hlavně pokud nestuduješ jen kvůli diplomu, ale kvůli tomu, že chceš se v tom oboru opravu uplatnit, tak máš uplně jinej přístup ke studiu než na střední, kde tvým cílem je nějak to projít k maturitě max. se soustředit na předměty ze kterých budeš dělat přijímačky.

Jinak to porovnávání soukromých a veřejných škol je myslim úplně k ničemu. Vždycky záleží na konkrétním přístupu toho studenta. Na veřejných školách toho třeba musej umět nebo udělat víc (nevim nestudovala sem na soukromý), ale 90% studentů se to prostě nadrtěj a tejden po zkoušce jsou rádi když si vzpomenou jak se ten předmět vůbec jmenoval. Myslim, že je uplně jedno kde to studujete a co vás tam učej, ale důležitý je jak se k tomu postavíte vy. Student ze soukromý je na tom stejně špatně jako student ze státní, kterej umí jen o pár blbejch definic navíc, který neumí využít v praxi!

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.