Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní úřad vs. Studium

Od: kristynaal odpovědí: 1 změna:
Jsem čerstvě po SŠ a zdravotní pojištění je za mě placeno až do 31.8. Hlásím se ale na VOŠ, přijímačky dělám až 23.8 a pak bude trvat 7 dní,než mi dají vědět,zda mě berou či ne. Bohužel pak je víkend a tudíž bych se se zápisovým lístkem na školu dostala nejdřív až 1.9.,ale to už bohužel nejsem studentem a není za mě placeno soc.poj.
Moje otázka tedy zní- mám se jít přihlásit po 31.8 na úřad práce,nebo po mě nikdo nic chtít nebude,když se na školu přihlásím ještě v září?
Nechci dlužit na soc. pojištění,ani pár korun
Děkuju moc za případnou odpověď,jsem bezradná..

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

pet32
hodnocení

1x

Sociální pojištění je nepovinné je povinné pouze pro osvč a pak ho platíte ze zaměstnání, jinak ne. Zdravotní se platí za celý měsíc, stačí když k 30.9. nastoupíte buď do školy nebo se přihlásíte na úp a máte zdravotní hrazeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]