Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SŠ nebo ÚP

Od: yaroslav odpovědí: 3 změna:
Zdravim, letos jsem dělal maturitu a bohužel mi nevyšel didaktický test z čj ( O JEDEN BOD). Studentem jsem do posledního dni v srpnu a v září se budu muset přihlásit na ÚP nebo jít "studovat". Po úspěšném udělání maturity v září plánuji podat přihlášku k PČR ... Jenže... Přijímací řízení je na 2-3 měsíce a na tuto dobu potřebuji mít vyřešené placení zdravotního pojištění.
Otázka tedy zní.
Za jak dlouho mě vyhodí pokud se ve škole ukážu jen ze začátku září? Popřípadě bych do skoly chodil jen jeden den v týdnu na jednu hodinu abych prinesl omluvenky... Jinak vyučený jsem, maturita je z nástavby)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

0x

Přihlaš se k placení pojistného jako osoba bez zdanitelných příjmů a budeš si sám platit nějakej ten základ (plus minus asi 2400,- Kč)...

id
hodnocení

0x

Další variantu jsi neuvedl. Najdeš si na 2 - 3 měsíce brigádu a pojištění si zaplatíš sám. Učit se nebudeš, o práci neuvažuješ, tak co chceš čtvrt roku dělat? Já jako rodič bych tě neživila, zvláště když jsi vyučený. To budeš dělat načerno?

hodnocení

0x

Já si myslím, že by sis měl uvědomit, že uvažuješ o tom, co budeš dělat, pravděpodobně, celý život. Nějaké plusy stejně budou k ničemu, když tě to nebude bavit, nebudeš mít šikovné ruce, atd. Neuvažuj nad plusy a mínusy, uvažuj nad tím, co bys rád dělal, co by tě bavilo. A tím pádem to budeš dělat dobře a budeš říkat, že je pravdou, že "řemeslo má zlaté dno".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]