Nejste přihlášen/a.
Dobrý den nevím si radu nejspíše s banálním příkladem, který mě dost zaskočil.
Kolona aut má dopravit obilí z družstva do skladu v 11hodin. Pojede li kolona rychlostí 30km/h přijede do skladu v 10 hodin. Pojede li kolona rychlostí 20km/h , přijede do skladu ve 12 hodin. Určete vzdálenost družstva od skladu a rychlost kolony aut, jestliže kolona přijela do skladu v 11hodin.
Prvně když jsem zjistoval cas tak jsem si rekl že když jede 30km /h přijede v 10 => když jede 20km/h přijede ve 12 => 25km/h v 11, ale ve výsledcích bylo 24km/h. No a tu dráhu už vůbec nevim. V knížce jsou pouze výsledky
tento příklad řeším ve svém volném čase, ne proto že bych ho dostal nekde za ukol nebo tak, je to z duvodu tech že pořád počítám příklady o stejném typu, proto jsem si koupil knizku s ulohama, a zkusil si vyzkouset i neco pro me netradičního, než ostatni příklady, kde už vím jak postupovat.
Každopádně děkuji za pomoc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.