Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Google Earth

Od: etien odpovědí: 4 změna:

Sory, já jsem fakt nenašel rubriku, kam bych svůj dotaz zařadil, ale dost mě zajímá jedna věc v Google Earth. Všiml jsem si totiž, že zobrazení na úrovni země, kde si můžete prohlížet konkrétní ulice i domy je dostupné prakticky všude (pominu-li nerozvinuté státy). Ale až na několik největších měst není dostupné v Německu a v Rakousku. Všechny ostatní státy okolo není problém si prohlédnout. Víte někdo proč tomu tak je? Nechci nikomu podsouvat odpověď, ale není to kvůli migrační krizi? Díky za odpověd.

Google Earth
Google Earth #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

4x

Německo a Rakousko mají silné zákony na ochranu soukromí (osob, aut, budov, cedulí, ...). V podstatě by pak na mapě nic nezbylo. Je to známý problém už přes 10 let.

Diskuze v angličtině

etien
hodnocení

No dobře, to ale nevysvětluje, proč některá města jsou přístupna k prohlížení zblízka ale většina ne. Pokud by to bylo tak jak říkáte, nebude možno prohlížet v daném státu vůbec nic. Zákony snad platí na celém území stejně, a to jak pro města tak vesnice. Navíc ve městech kde je služba Street View dostupná jsou názvy ulic i čísla domů bez problému čitelná.

lmgify

Němci těm snímkům na jejich Street View říkají "debakl zmrazený v čase", protože jsou z první dávky 20 největších měst před 11 lety a tak dnes zachycují věci, které se od té doby změnily a už neexistují. Lidi měli podle zákona možnost nechat odstranit věci z map a Google obdržel tolik požadavků, že už odmítl pořizovat a zveřejňovat další mapy. Od té doby se nic nezměnilo.

V Rakousku se prý nedávno situace se zveřejňováním map znovu rozjela a ve Street View přibývají nové oblasti.

Více na německé Wikipedii (použij Google Translate, jestli neumíš německy): de.wikipediaTEČKAorg/wiki/Google_Street_View#Deutschland

a pak dole v tomto článku.

hodnocení

1x
Ne, není to kvůli migrační krizi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]