Dobrý den, Chtěl bych se zeptat , jsem vyhozen ze školy ale od září budu chodit na jinou školu a zajímá mě jak to bude o prázdninách , jestli musím na pracovní úřad i když od září jsem na škole Děkuji za odpověď .
Kdo Vás živí a šatí? Bojíte se práce a chcete se dva měsíce poflakovat s blaženým pocitem, jak jste na to vyzrál?
sova*
Ano přesně takhle jsem to myslel, ne tohle fakt nechci , jen jsem se chtěl zeptat jak to je když jsem v září přijat opět na jinou školu protože nevím jak tohle funguje
Na ÚP vám doporučí brigádu na 2 měsíce a rodiče za vás nebudou must platit zdravotní pojištění. Např. u nás ve firmě máme požadavek na 3 studenty na výpomoc.
Na pracovní úřad nemusí nikdo. Budete si ale muset zaplatit zdravotní pojištění sám za měsíc červenec a srpen, pokud nemáte status studenta. V případě, že se zaevidujete na ÚP jako uchazeč o zaměstnání, pak by pojištění za Vás hradil stát. Ale také by Vás posílal ucházet se o zaměstnání na volná místa..
doplněno 21.06.19 11:37:
To záleží na tom, na jakou zprostředkovatelku narazíte.
doplněno 21.06.19 11:44:
Pro úplnost ještě dodám - pokud Vám jde jen o úhradu zdravotního, pak stačí, když se na úp zaevidujete poslední pracovní den v červenci. Pak byste měl celý červenec hrazený. A v srpnu by Vás asi už nikam neposílali.
Zkuste se domluvit, u mě to problém nebyl, ale je to už pár let zpátky. Akorát jsem musel přijít na nějakou hromadnou schůzku, ta byla povinná pro všechny.
@hannys: I kdyby poslali, tak potenciálnímu zaměstnavateli řeknete, že v září nastupujete na školu na denní studium a stejně byste ve zkušební době skončil, a on nebude mít vůbec žádný zájem vás přijímat. Takže riskujete maximálně jeden krátký pohovor (možná ani ne osobní email).
PÚ není povinný pro nikoho. Můžete být přes prázdniny i doma, ale rodiče budou muset platit vaše zdravotní pojištění. Já myslím, že nějakou brigádu by jste i našel a tím jim udělal radost, vlastně i sobě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.