Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konec?

Od: denisaaa odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,mohu se zeptat?
Moje dcera byla na střední škole zakončené maturitou, bohužel v tomto ctvrtem ročníku neprospela tudis nejde k maturite. Je ta možnost nastoupit na jinou školu například na ucnovsky obor? Byla to gastro skola... mohla by chodit jen na odborné předměty? Byly by ostatní uznany?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud neprospěla, tak v srpnu půjde na reparát. Pokud ho složí, k maturitě půjde v září společně s těmi, kteří neudělali první pokus maturit. Pokud reparát neudělá, bude opakovat 4. ročník. Přejít na učební obor mi přijde veliká škoda po takové době na maturitním oboru.

hodnocení

2x

Pokud měla jen dvě nedostatečné, tak v srpnu složí reparáty a v září může maturovat. Pokud měla více nedostatečných, tak může opakovat 4. ročník, podává se žádost k řediteli školy.

hodnocení

1x

Podívejte se na to reálně - pokud dala takřka celou střední, jen ve čtvrťáku zaváhala, dal bych jí šanci a v případě neúspěchu ji nechal udělat čtvrťák znovu. Podstatné ale je, jestli to CHCE zkusit znovu. Našeho mladého jsem po druhém ročníku ze střední stáhl a šel na učňák - jenže on na tu školu totálně dlabal, hromady absencí, nebavilo ho to, prostě jeden problém. Pak nemá cenu aby tam dál zacláněl.

Každopádně je zajímavé, že za našich studií byl ten, kdo propadl zpravidla za outsidera a pako, dneska se s tím puboši rozhodně netrápí a jak mi bylo sděleno na rodičáku na střední - někteří studují čtyřletý studijní obor klidně 8 let. Holt nová doba... *smich*

lmgify

8 let na státní škole? Bez přerušení? V denním studiu? To musí být ředitel(ka) pěkně měkký/á, když podle zákona rozhoduje o možnosti opakování ročníku.

Jak se vede mladýmu? Dostal v práci rozum a chce zpátky do školy nebo se mu vede dobře i bez formálního vzdělání?

Ano, bez přerušení. Jelikož jsou školy financovány ,,od kusu´´ tak, bohužel, ani ty nejvetší lemply nesmí učitelé vyhodit. A mladý? Vyučil se, nastoupil do práce - a ejhle, najednou uvažuje o dálkovém studiu. Ona ta puberta je strašlivá nemoc a někdy holt trvá dost dlouho, než se z ní postižený dostane...

lmgify

Tak jestli má učňák, tak to jo. Z popisu to vypadalo, že nedokončil ani ten.

By mě zajímalo, na co potřebuje maturitu. Už tady podobné dotazy padly (dodělání maturity po učňáku), ale ještě nikdo mi neodpověděl, proč to potřebují. Kvůli následnému studiu na VŠ to asi nebude. Živnostenský zákon nevyžaduje maturitu. Firemní kvalifikaci zvyšující kurzy asi taky ne. Do státní správy se necpe. *nevi*

liska5
hodnocení

0x

Tam na tom učňáku bude velký problém chybějící praxe. To byste se tam museli osobně informovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]