Nejste přihlášen/a.
Podívejte se na to reálně - pokud dala takřka celou střední, jen ve čtvrťáku zaváhala, dal bych jí šanci a v případě neúspěchu ji nechal udělat čtvrťák znovu. Podstatné ale je, jestli to CHCE zkusit znovu. Našeho mladého jsem po druhém ročníku ze střední stáhl a šel na učňák - jenže on na tu školu totálně dlabal, hromady absencí, nebavilo ho to, prostě jeden problém. Pak nemá cenu aby tam dál zacláněl.
Každopádně je zajímavé, že za našich studií byl ten, kdo propadl zpravidla za outsidera a pako, dneska se s tím puboši rozhodně netrápí a jak mi bylo sděleno na rodičáku na střední - někteří studují čtyřletý studijní obor klidně 8 let. Holt nová doba...
8 let na státní škole? Bez přerušení? V denním studiu? To musí být ředitel(ka) pěkně měkký/á, když podle zákona rozhoduje o možnosti opakování ročníku.
Jak se vede mladýmu? Dostal v práci rozum a chce zpátky do školy nebo se mu vede dobře i bez formálního vzdělání?
Ano, bez přerušení. Jelikož jsou školy financovány ,,od kusu´´ tak, bohužel, ani ty nejvetší lemply nesmí učitelé vyhodit. A mladý? Vyučil se, nastoupil do práce - a ejhle, najednou uvažuje o dálkovém studiu. Ona ta puberta je strašlivá nemoc a někdy holt trvá dost dlouho, než se z ní postižený dostane...
Tak jestli má učňák, tak to jo. Z popisu to vypadalo, že nedokončil ani ten.
By mě zajímalo, na co potřebuje maturitu. Už tady podobné dotazy padly (dodělání maturity po učňáku), ale ještě nikdo mi neodpověděl, proč to potřebují. Kvůli následnému studiu na VŠ to asi nebude. Živnostenský zákon nevyžaduje maturitu. Firemní kvalifikaci zvyšující kurzy asi taky ne. Do státní správy se necpe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.