Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Móda, styling, média

Od: milos* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, od 1.9 začnu chodit na střední školu a budu se učit módu, styling a média . Je to čtyřletý obor s maturitou a talentovýma zkouškama . Móda mě hrozně moc baví, ale problém je, že neumím kreslit a neumím ani šít . Talentovky budu dělat až za tři měsíce a budu muset nakreslit obraz (návrh) nějakého oblečení . Poradíte mi, jak se načit kreslit a šít a jak úspěšně udělat talentové zkoušky i přes to, že jsem antitalent? Myslíte, že zvládnu školu a dám maturitu? Děkuji vám všem a přeji hezký den.

Zde jsem okopíroval, to , co píšou na stránkách mé školy :

Informace k talentovým zkouškám do uměleckých oborů Móda, styling, média a Grafický design

Talentovou zkoušku konají uchazeči, kteří se hlásí do dvou uměleckých oborů vzdělání, tzn. uchazeči do oboru Móda, Styling, Média a do oboru Grafický design. V ostatních oborech se talentová zkouška nekoná.

Talentová zkouška se skládá ze tří částí:
– Kresba zátiší na formát A2
– Malba na dané téma
– Přehled domácích prací – uchazeči předloží domácí práce, např. kresba/malba – 8 ks v deskách, formát A4-A2; dále lze předkládat plastiky (pouze fotografie), textilní/grafické realizace (pouze fotografie), umělecké fotografie.

Na talentovou zkoušku si uchazeči musí přinést: uhel, tužky (B4 – B 8), plastickou gumu, kelímek, paletu, barvy.

Miloš H.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Existují učebnice kresby. Možná v knihovně. Jinak mám obavy, že jste si nevybral dobře. Tam je to hodně o výtvarné praxi, talentu kreslit. Máte nějaké vlastní práce, nebo budete teprve zkoušet něco vytvořit? Co třeba se poradit s učitelem výtvarky nebo zajít do ZUŠky a chtít nějaká moudra.

hodnocení

2x

Ono taky záleží na druhu školy. Pokud je to soukromá a placená zákazníkem = příjem pro školu, tak tam udělá maturitu kdejakej blb.

Nakresli levitující kouli s vrženým stínem, tam se pozná, jestli máš pro kreslení schopnost vyjádřit prostor. Jesli ne, tak se obávám, že ty talentovky neuděláš.

michalverner
hodnocení

2x

Žádný strach.Takových jako vy se tam hlásí tak 90% a ti co vyučují na tom nebudou z většiny o moc lépe.

hodnocení

0x
Miloši,
bez pardónu...Nechej tu školu plavat.
Nemáš na ni.
Chápu, je to nádherná práce,
ale v prvé řadě musíš opravdu umět malovat a to na velmi dobré úrovni.
Chybí talent a bez něj to nejde *stop*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]