Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak narýsovat

Od: dracena odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

prosím poraďte, jak bude vypadat libovolný čtyřúhelník a jedním ostrým úhlem. Stačí nákres od ruky.

Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Namaluj si slabě čtverec. Pak jeden bod čtverce posuň vně obvodu slabě namalovaného čtverce. Nakonec spoj nový bod se zbývajícími třemi body čtverce a máš čtyřúhelník s jedním ostrým úhlem.

hodnocení

0x
Začal bych tím, jak vypadá ostrý úhel.
Ten si namaluj.
Domalovat k němu dvě čáry snad zvládneš

hodnocení

0x
Tak například: čtverec má všechny čtyři úhly pravé. Takže každý kosočtverec který není čtvercem má 2 úhly tupé a dva ostré
Pokud ovšem chceš, aby ten čtyřúhelník mě právě jeden ostrý úhel, následuj @colombo.
Každém případě to ovšem nebude obecný čtyřúhelník, ale jeden speciální.

mathew
hodnocení

0x

Pokud to má být přesně jak píšeš tak to bude trochu problém. V opačném případě stačí vědět co je to ostrý úhel a to si zjisti sama, zabere to 2s.

lmgify
hodnocení

0x

Všechny 4úhelníky na obrázku mají 1 ostrý úhel (ten nejvíce vpravo) a 3 tupé úhly.

Jak narýsovat

JJ, ještě je dobré umět počítat do 4. Čtyřúhelník = 4 úhly, ne 5 ;).

lmgify

Sakra, jak mi to tohle mohlo uniknout? *sok* *zed*

Takhle to dopadá, když člověk vytahuje jeden roh čtverce, je pozdě v noci a usíná u toho. :(

Oprava: Ty obrázky jsou špatně (2 ostré úuhly)! *zed*

Jak narýsovat #2
lmgify

Tak tentokrát už to snad mám dobře (1 ostrý úhel, 3 tupé). *co*

Jak narýsovat #3

111®
hodnocení

0x

čtyřúhelník s jediným ostrým úhlem nemá řešení

16.06.19 17:33
Proč?
111®

protože se mi ho nepodařilo nakreslit, ale vči jsem počítal a došel jsem k závěru že 3x92°+84°=360°takže jde..

Tak tak, souhlasím. Co by nešlo, narýsovat čtyřúhelník s právě jedním úhlem ostrým.Který není konvexní. Pak by jeden jeo úhelměl bát vcětší než přímý a počítání s mezním případem 90, 90 a 1820 povolí tomu zbylému ůhlu už jen nulu.

Jen tak na okráj, my si tu tak krásně povídáme, ale jde je dracena?

hodnocení

0x

Mtyslím, že otázka je plně yodpovězena. Co není plně zodpovězeno, je otázka, kde je dracena.

Doporučuji otázku uzavřít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]