Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak byste to vyřešili Vy?

Od: llll odpovědí: 5 změna:
Rozdíl dvou čísel je 50.Dělíme li větší číslo menším dostaneme podíl 3 a zbytek 10.Která čísla to jsou?
Ahoj,chtěla bych vás poprosit o radu,jak vypočítat toto..Děkuji..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

4x

x - y = 50

(x - 10) / y = 3

Vyjde:

x = 70

y = 20

No spočítaný je to dobře, akorát to měla počítat tazatelka. Tak nějak nežádala o výpočet, ale o radu, jak spočítat ;). No, něco práce jí ještě zůstalo.

lmgify

Samotnému mi trvalo přijít na ten zbytek u dělení snad minutu nebo dvě. Taky u toho usínám. Navíc jsem se s tím nikdy nesetkal.

Předpokládám, že tazatel v tom byl ztracený ještě více než já. Někdy se hodí vidět postup a řešení. Člověk se vyhne propátrávání slepých tunelů a v dalších příkladech už může jít najisto.

llll
hodnocení

Dobrý den,
velice Vám děkuji (amper, imgify) oba dva jste mi pomohli.Hned přidám body.
Děkuji!

hodnocení

2x

Já jsem naučený převádět vše na soustavy rovnic. V tomto případě jde o soustavu dvou rovnic (o dvou neznámých).

První rovnice bude vypadat x-y=50 (rozdíl dvou čísel je 50)

Druhá je zakuklená v dělení se zbytkem.

x:y=3 zbytek 10. A teď schválně, jak bude vypadat ta druhá rovnice po vyčíslení zbytku?

Já mám po 12 hodinách v pracovním zápřahu "vygumováno", takže jsem si druhou rovnici musel odvodit dle příkladu 25:4=6 zbytek 1

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]