Nejste přihlášen/a.
No spočítaný je to dobře, akorát to měla počítat tazatelka. Tak nějak nežádala o výpočet, ale o radu, jak spočítat . No, něco práce jí ještě zůstalo.
Samotnému mi trvalo přijít na ten zbytek u dělení snad minutu nebo dvě. Taky u toho usínám. Navíc jsem se s tím nikdy nesetkal.
Předpokládám, že tazatel v tom byl ztracený ještě více než já. Někdy se hodí vidět postup a řešení. Člověk se vyhne propátrávání slepých tunelů a v dalších příkladech už může jít najisto.
Já jsem naučený převádět vše na soustavy rovnic. V tomto případě jde o soustavu dvou rovnic (o dvou neznámých).
První rovnice bude vypadat x-y=50 (rozdíl dvou čísel je 50)
Druhá je zakuklená v dělení se zbytkem.
x:y=3 zbytek 10. A teď schválně, jak bude vypadat ta druhá rovnice po vyčíslení zbytku?
Já mám po 12 hodinách v pracovním zápřahu "vygumováno", takže jsem si druhou rovnici musel odvodit dle příkladu 25:4=6 zbytek 1
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.