Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém v tělocviku

Od: elis254 odpovědí: 18 změna:

Ahoj mám velké problémy v tělocviku když hrajeme hry tak jsem v pohodě ,ale jakmile běháme udělá se mi horzně špatně začne se mi příšerně blbě dýchat a cítím se jakoby jsem měla omdlít bohužel máme učitelku která si prostě myslí že si to vymýšlím a jenom nechci cvičit ,když to řeknu mamce ta si taky bude mysleat že jsem jenom líná a nechci běhat ,ale já s tím mám opravdu velký problém v nejbližší době nás čeká kilometr a jsem si jistá že to nezvládnu nevíte co s tím? :(

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ahoj. Jednoduché řešení.. řekni to doma a jdete k lékaři, nebo za ním zajdi sama a řekni mu jaké máš problémy a pošle tě na vyšetření.

hodnocení

1x

Nepíšete sice kolik Vám je.., ale strach z 1km není normální ani v první třídě.

Asi by nebylo od věci navštívit odborného lékaře, aby Vám pod zátěží natočil EKG a udělal spirometrii.

elis254
hodnocení

za 2 měsíce mi bude 15

hodnocení

1x

Nedá mi to, tak nejdřív pro sisi: Vůbec vám to nemusí být trapné! Nejtěžší je právě překročit práh vlastního bytu. Chodím běhat do blízkého asi 2 km dlouhého parku uprostřed krajského města, a tam v každou denní i roční dobu potkávám takové množství běhajících žen i mužů VŠEHO věku, že byste nevěřila. I pěkně zakulacených, a ty tím víc obdivuji! A nejsou zdaleka předmětem odsudků, ale obdivu! V sobotu 1.6. se v Ostravě běžel již 7. ročník Českého běhu žen /najdete na google/, který běží pouze ženy a účastnic bylo přes tisíc /tratě 2,5 km, 5 km a 10 km a v kategoriích do 34, 44, 54 a nad 54 let./ V kat. nad 54 let běželo 2,5 km 30 žen, 5 km nad 45 let 175 a nad 55 let 24 žen. Další starší 50 let zvládly i závod na 10 km. Byly tam i krásné sedmdesátky i osmdesátka, která přijela až z Litvínova. A přál bych vám slyšet, nebo raději přímo zažít, ten potlesk na trati i v cíli. Tak se nebojte a vyběhněte...pomalu, podle chuti, můžete prokládat chůzí, a ze začátku přidávejte spíš vzdálenost než rychlost. A uvidíte, jak vám to za čas zachutná. A za čas se nebojte zkusit i nějaký závod, nikdo se vám nebude smát /www.bezvabeh.cz, www.behej.com apod./ a na nich termínovka. A teď dívenko elis254: Pokud to není lenost, tak to je v hlavě. Bojíš se, že nestačíš, začneš moc rychle a vzápětí přijde krize a je zle. Učitel by vás měl před během rozsvičit, rozdýchat, a ne vás hned hnát běhat. A nebo můžeš mít problém zdravotní = spěchej pro jistotu k doktorovi a všechno mu řekni. Výše již někdo píše o vyšetření. Tam můžeš i bez maminky, už jsi dost velká. Nepodceň možné nebezpečí! Od děcka hodně sportuji tak o tom něco vím. Tak ať se vám oběma, tobě i sisi, pokud to bude číst, daří!

liska5

Jak123*palec**placni*. Taky jsem běhala, zřejmě ve stejném parku. Kolem chodil Lendl na trenink.

Problém je, že často děti nejsou k pohybu vedeny, nemají doma vzor, neznají tu atmosféru...

beh
hodnocení

0x

Když sama běžíš mimo školu, tak se děje co? Nebo vůbec nechodíš běhat? Tak začni a můžeš posoudit, zda je to zdravotní problém a nebo jen máš problém v hlavě.

Máš vůbec nějaké sportovní, pohybové aktivity mimo školu? Nejsi jen málo trénovaná?

elis254
hodnocení

Když běhám svým vlastím tempem tak jsem v pohodě ale jakmile jdeme běhat ve škole začnu mít stres a musím nastavit jiné tempo jinak by se na mě čekalo a to je pro mě špatné

bulik*
hodnocení

0x

Od šesté třídy jsme vždy každé ráno před školou chodili tři kámoši na hodinu a čtvrt běhat a cvičit do parku !

hodnocení

0x
A co v tom tělocviku děláte obecně? Tedy kromě her a běhání jistě také něco cvičíte; prostná, nářadí, kruhy,atd Co to s vámi dělá?
Ji ak, doma by ses měla svěřit jste si jistá že vás maminka od bude? Zkuste to a uvidíte vždyť kde už byste měla hledat zastání.
lmgify

jistě také něco cvičíte; prostná, nářadí, kruhy,atd
Myslím, že bych nepotřeboval více než prsty na obou rukou, abych spočítal počet okamžiků za celou svoji školní docházku, kdy jsme se k tomu v tělocviku dostali. A to jsem prošel školami, které se určitě řadily mezi tu nejlepší čtvrtinu českého školství.

elis254
hodnocení

no když máme třeba malou tělocvičnu tak tam deláme tance gymnastika a kondičáky co mi vůbec nevadá a dávám to v pohodě ale když se jde ven tak máme dráhy to znamená běhání skákání a tady tyhle atletické věcy a ty mi dělaj problém
a už jsem ji to zkoušela naznačovat ale vždycky řekne že mám jenom blbou kondičku

hodnocení

0x

Máte nějaký psychický blok a to je ono. Když jsem četla dotaz, tak se mi úplně rozbušilo srdce. Jsem už starší kus, ale pořád vzpomínám, jaké nervy jsem měla, když jsme měli v osmé třídě běžet osmistovku. Myslela jsem si, že to bude má smrt. Vždycky jsem se nějak dopotácela do konce a byla za blbce. Byla jsem tlustá a pomalá. Dokonce jsem měla i něco s patou a půl roku vůbec nemohla cvičit. Na gymplu se to změnilo. Během půl roku jsem se vytáhla a zhubla, moc jsme se neznali, nikdo se mi nesmál a nějak jsem to dala. Dnes, po padesátce bych si šla ráda zaběhat, ale přijde mi to trapné. Tož tak.

elis254
hodnocení

tak super dnes jsem to mamce řekla a ona že je to kravina že mi něco je a navíc sama ještě k obvoďákovi nemůžu nevíte co dělat? :( z toho km začínám mít hrozný stres

Před tím školním během se vůbec nenech vyvést z míry, zvol si své vlastní tempo a v klidu doběhni. Třeba velmi pomalu. Je možné, že tě budou popohánět, ale nesmíš se dát. Někdo vždycky musí být poslední. A když se běhá v přírodě ve skupině, běhá se podle možností nejslabšího. Pokud běháte na atletické dráze, tak vůbec není důvod, aby učitel někoho popoháněl.

Ale toto je rada jen pro tu nejbližší školní hodinu. Kilometr nic není. To musí uběhnout každý. Abys nebyla stále poslední a aby se Ti školní běhání neprotivilo, musíš na své kondici zapracovat. Te´d v létě to bude snadné. Začni třeba na 500 metrech, nejdříve pomalu, další den zrychli, pak si přidej stovku. A zase nejdříve opatrně a pak rychleji a rychleji. Brzo dáš kilometr bez velkého zadýchání jako nic.

lmgify

Píšeš, že kilometr uběhneš v pohodě, když běžíš vlastním tempem, tak to také přesně tak udělej. Nastav si svoje tempo, srovnej si dýchání, možná trošku protáhni krok a za nějakých 6 minut to uběhneš a je po všem.

hodnocení

0x

Není pravda, že k doktorovi sama nemůžeš! MŮŽEŠ! Věk s tím nemá co dělat! A neodkládej to. Nebo sis tady chtěla jenom postěžovat?

elis254
hodnocení

tak já jsem se mamky zeptala jestli bych tam mohla sama a ona řekla že ne tak nevím *ee*

liska5
hodnocení

0x

Tak si udělej takový pokus. Denně /nebo ob den/ si vyběhni a bez přestávky pohodově klusej 5 /nebo 10 minut/. Poznač si nebo zapiš pokaždé, kam až doběhneš. Další běh budeš postupně dobíhat pravděpodobně o kousek dál. Pak by Tě kilák nebo patnáctistovka neměla překvapit. Naopak překvapíš učitelku i ostatní. A navíc si zvedneš kondici!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]