Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matika do třeťáku 5-let.dálk.srudia

Od: zekena odpovědí: 3 změna:

Ahoj,vy jste mě nepochopili,mám pouze základní školu,jdu na pětiletou dálkovou školu,která navazuje na ZŠ.Neni to nástavba,je to pětiletá dálková střední odborná škola.A pokud někdo neví,že sociální obor na střední škole neexistuje formou nástavby,tak to se nemáme o čem bavit.Prosím odpovídejte jenom informovaní lidé co o tom něco víte.Pokládám jasnou otázku.Matiku budeme mít pouze do třeťáku,ale studium je pětileté po ZŠ.Může mi prosím někdo znalý věcí odpovědět,jaký rozsah učiva budeme probírat v matematice?Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rickymartin*
hodnocení

0x

Některé střední školy v dnešní době zavádí nové studijní plány, které se počtem hodin liší od těch původních. Nevím jistě, zdali se to týká také střední školy, ale letošní rok byl první "zkušební" rok nových studijních plánů, tedy pro první ročníky středních škol a gymnázií.

Myslím, že byste se mohla v matematice setkat s těmito tématy:

- výroky, mocniny a odmocniny, základní teorie čísel

- mnohočleny, lomené výrazy (krácení, sčítání, vyjádření neznámé ze vzorce)

- lineární/kvadratická rovnice a rovnice s parametry

- shodná zobrazení, konstrukce trojúhelníků, geometrické útvary (přímky, čtverec, n-úhelníky...)

- Pythagorova věta, Euklidova věta, sinová věta, cosinová věta

- grafy funkcí - lineární, kvadratická, polynomická, exponenciální, logaritmická, lineární lomená, podíl mnohočlenů, sinus, cosinus, tangens, cotangens

Dále se na střední škole probírá (ale myslím, že to probírat nebudete, jen kdyby vás to zajímalo):

- Analytická geometrie, Stereometrie, Posloupnosti a řady, Komplexní čísla, Derivace a Integrály

Pokud byste chtěla učebnice, tak vydává pěkné uč. nakladatelství Prometheus.

fidonet*
hodnocení

0x

dementík, který po základce musí dělat střední školu nádstavbou nás bude poučovat, že kdo nemá v hlavě encyklopedii, a neví, že sociální obor není nadstavbou, nás bude poučovat něco o morálce a nechce se s námi bavit. Fííha BUBUBU . Všichni jsme z tvých 9 let ve škole padli na prdel. Když neoceníš dobré rady, těžko ti pomůže fundovaná. Kdybys nebyla totální ignorant otevřela by sis knížky a přečetla by sis je. Jejda, ty je ještě nemáš, no my tupci známe knihkupectví anebo třeba knihovny, tam to najdeš. I když stejně nechápu k čemu je devaťákovi vědět co bude za tři roky probírat za střední škole. Myslím, že jsem Ti to v jiné otázce odpověděl dostatečně polopatě. Myslíš, že pro Tebe je speciální matematika? Nebo nějaká lepší na úrovni? Tak ještě jednou : začneš s rovnicemi o neznámych a skončíš někde z hyperbolama.

p.s na každou tvou nasuponeou reakci nemusíš zakládat novou diskuzi ...*smich**zed*

amidamaru*
hodnocení

0x

Ja na dalkove maturoval z matiky a dostal jsem otazku-kombinatorika.

Bylo by ho dobre seznamit vypoctem vzorce o trech neznamych.

doplněno 20.07.10 00:57:

Ja studoval jeste za komancu a byli jsme 1.dalkari,co to meli na 4 roky.Nevim jestli se to tet upustilo,ale nam natlacili hodimy od tretaku za 5.rok.Ve ctvrtaku jsme vlastne byli ve skole kazdy den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]