Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístup učitelů na mé střední

Od: captainbambi odpovědí: 19 změna:
Ahoj, je mi šestnáct a právě jsem v prváků na Střední škole informatiky a služeb ve Dvoře Králové nad Labem(SŠIS). A to, že to píšu tak podrobně má svůj důvod. Už od ledna jsem přihlášená na jiné SŠ a to hlavně proto, že učitelé na SŠIS mají podle mě, a nejen mě, příšerný přístup k žákům, zejména mého oboru. Píšu hlavně z toho důvodu, že mě dnes jeden učitel (co všechno ví, vše zná, a je nejlepší-_-) ponížil před celou třídou - naštěstí moji spolužáci to moc neřešili a jsem jim za to moc vděčná. Já jsem normálně dost citlivá a teď mám ještě k tomu opravdu špatný období a tak to prostě hrozně hrotim. Bohužel to není jediný případ, kdy se stejný učitel zachoval nevhodně(spíš, kdy se tak choval...), a ani to není jediný učitel. Naše třídní naše stížnosti už dávno odbila s tím, že „jí to tak nepřijde“ a proto se ptám, jestli bych to neměla někam nahlásit, popřípadě kam s tím zajít nebo komu napsat. Děkuju za přečtení.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

17x

Ty budeš patřit ke generaci tzv. sněhových vloček... děti vychovávané v tom, jak jsou vyjímečné (nejsou, nemohou všechny na světě být) a které mají neustále pocit že jim všichni a všechno ubližuje.

Vždycky jsem se smál, když jsem četl o tom, jak studeny archeologie na západě varují, že jim může způsobit újmu promítání informací o kosterních pozůstatcích, jak studenti jsou varování, že při studiu bible mohou utrpět šok z popisovaného násilí, případně studenti veteriny podepisují informovaný souhlas, že se v rámci studia zúčastní pitvy zvířete. A říkal si, že tohle přece není normální... no zdá se, že už to dorazilo i k nám.

Moje rada? Ber to jako školu do života. V životě budeš potkávat takovéhle lidi dnes a denně. Neexistuje ulita, která by Tě před nimi ochránila. Takže přestaň fňukat a cítit se ublíženě a nauč se jak se s tím poprat. Bude to pro Tebe mnohem lepší, než když Tě tu budeme litovat, nebo radit na koho se obrátit, aby to řešil za Tebe.

tramtata

A vy budete patřit asi ke generaci tzv. jednolité masy. Že jste vyrůstal v nespravedlivé společnosti, neznamená, že byste měl tuto nespravedlnosti podporovat. Stejně ji bohužel podporuje i učitel tazatelky.

Netuším co je pojem generace jednolité masy a ani internet mě v tomhle neuspokojil. Pokud Vás to zajímá, tak patřím ke generaci X, měl jsem nádherné dětství a dospíval po sametu. Na nás učitelé také používali nejrůznější vtípky a uměli nás setřít kvůli naší nevědomosti. Ale nikdo se z toho nehroutil. Když byl vtípek povedený, zasmáli se všichni. Když ne, zasmál se učitel a my si o něm mysleli své, ale druhý den už to nikdo neřešil a nepotřebovali jsme k tomu pomoc psychologa.

Mluvíte o nespravedlnosti, ale tazatelka neuvedla žádné podrobnosti. Takže zatímco Vy v tom vidíte nehoráznou nespravedlnost volající takřka po krevní mstě, já v tom vidím vtípek pedagoga na úkor neznalosti postižené. K němuž beztoho došlo jen proto, že například vyrušovala při výkladu.

Jsem na Vás zvědav, až narazíte na realitu všedního dne a budete se s ní muset poprat. Přeji Vám hodně štěstí, protože to nebudete mít jednoduché... *zdravi*

A představte si, že tohle chce taky volební právo ..

tramtata - on spíš vyrůstal ve spravedlivější společnosti ..

@tramtata - Stejně ji bohužel podporuje i učitel tazatelky.
Zajímavé, co umíte vyvodit z jednostranného prohlášení ;)

@ tramtata

gotrekzagary® to napsal zcela přesně. Četl jste tu odpověď celou?

Navíc mi tu chybí 1) informace, o co šlo a 2) pohled 2. strany (učitele). Možná tazatelka nebyla připravena na hodinu a dostala špatnou známku...

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, nejdříve informujte své rodiče a vše jim podrobně a hlavně pravdivě vysvětlete. Pokud budou stejného názoru, že se Vám děje příkoří, tak ať to řeší se školou oni (s třídní nebo s ředitelem školy). Hlavně ty informace rodičům podávejte pravdivě, celé a bez emocí, aby z toho nebyla (pro Vás) ostuda. Zdravím!

hodnocení

2x

@captainbambi - jestli bych to neměla někam nahlásit, popřípadě kam s tím zajít nebo komu napsat
Jak píše @ben - začít u rodičů, ti potom mohou jednat s třídní, ředitelem školy, případně zřizovatelem.. Ale upřímně - jestliže za měsíc na této škole končíte, velmi pravděpodobně se stížnost ani nestačí dostat ke všem těmto osobám - oni nemají důvod spěchat a až budete pryč, tiše to celé usne.

hodnocení

1x

Jste v prváku a už se vám ve škole nelíbí a všichni vám ubližují. Už v předmětu otázky píšete: Přístup učitelů na mé střední. Za vaše "opravdu špatný období", jak píšete, určitě nemůže učitel resp. učitelé. Sama píšete, že to hrozně hrotíte. V čem bylo to hrozné ponížení, bylo to opravdu tak hrozné, nebo jste si to tak jen vzala? Není příčina spíš ve vás? Možná jste jen neunesla nějakou výtku, ale od toho tam učitel je. Popovídejte s rodiči /pokud vám ovšem i oni neubližují!/ a možná by pomohlo navštívit psychologa. Ono nakonec nic nemusí být tak zlé, jak se to člověku ve vašem věku jeví. Ještě zažijete věcí, které se vám nebudou pozdávat. Neberte si všechno TAK, přeji vám hodně radosti!

asd1
hodnocení

1x

Nahlásit nejspíš na lampárnu. Není to mateřská školka, tak holt už neni ňuňu ťuťu ale normální střední škola. Bývávalo běžnéí třetinu žáků vyházet v prvním ročníku. Tak holt buď zabereš nebo budeš v té třetině co na tu školu nemá.

hodnocení

0x

Pěkný den,

pokud už přestupujete na jinou školu,tak to zkuste vydržet a nechte to plavat. Já měla takovou příšernou učitelku na informatiku. A přežila jsem to s ní 3 roky. Pak poslední rok jsme měli někoho jiného. Ono někdy je dobré se naučit překonat i takové chvilky,kdy je na Vás někdo hnusný. Samozřejmě,že učitel by to dělat neměl,v tom jsem s Vámi zajedno,ale jak už tu zaznělo,je to dobrý trénink pro život. Naučíte se překonávat i nepříjemné situace a přežít nepříjemné lidi.

bulik*
hodnocení

0x

Obvykle se cítí být ponížení(= ukřivdění) Ti, kteří nemají dost schopností !

tramtata

Nebo dobrý vzhled, že?

hodnocení

0x

Střední škola není základka. Přístup učitelů je o hodně jiný, jiný je i styl výuky a nároky. Předpokládá se, že jsi dospělá (skoro) a tak už není žádné vodění za ručičku. Adaptace chvíli potrvá, ale čím rychleji ji zvládneš tím lépe.

Je dobré se podívat na některý znýmý film ze studentského prostředí v I. republice, tehdy to bylo ještě o trochu větší rozdíl.

samosato*
hodnocení

0x

V čem je konkrétně přístup učitelů příšerný? Jakým způsobem vás učitel konkrétně ponížil? Pokud vás ale vaše třídní odbila a nikoliv odbyla, tak to by se určitě někde hlásit mělo.

hodnocení

0x

Zdravím. Ona to nemusí být vina špatného přístupu učitelů k Vám. Sama píšete, že jste citlivá a že máte špatné období. Proto to moc hrotíte a vrtáte se v tom jen ze svého pohledu. Možná byste měla v první řadě změnit ten svůj vlastní přístup. Nepíšete nic bližšího, ale já Vám poradím, abyste se obrátila na psychologa. Z citlivosti se snadno stane přecitlivělost a problémy budete mít všude. Takže začněte u sebe a popovídejte si o tomto se svými rodiči. Vyslechněte si i jejich názor na situaci.

hodnocení

0x

Zatím to nechte být. Možná jste přecitlivělá, ale taky ten učitel může být duševní chudák. Když člověk dnes vidí, kdo učí, škoda mluvit. V naší ulici je taky jeden "profesor" na střední škole. Kdo ho nezná, tak si myslí, že je postižený. kdo ho zná, tak ví, že se bojí matky, rodiče mu ani po 30 nepůjčí auto, pořád kouká do země, pozdravit neumí ani lid z ulice,...a takovým se budou zvedat platy doaleluja.

samosato*

To, že je asociální ještě nutně neznamená, že obor který vyučuje neumí nebo že neumí učit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]