Nejste přihlášen/a.
Kolik kroků ujdeme, máme-li přejít 1ha pole tvaru čtverce z bodu A do protilehlého bodu C, když jeden krok je dlouhý 0,75m?
Tak to je úplně jednoduché.
Nejprve si uvědomíte, co je to 1ha..a budete znát délku strany onoho pole tvaru čtverce.
Čtverec má úhlopříčku---jejíž délku potřebujete vypočítat.
Délku úhlopříčky vypočítáte podle známé věty jednoho řeckého matematika.
Až budete znát délku úhlopříčky, budete ji dělit délkou kroku..
To dáte..
Fakt si myslíte, že někdo, kdo nespočítá přeponu pravoúhlého trujúhelníka, pozná Archimedova poslední slova v originále?
Naivo...
Sorry, musel jsem
Vycházím z toho, že jak skladník ve šroubárně tak i dnešní průměrný student si může občas přečíst třeba Vergilia v originále.
Ano, v podstatě máte pravdu. Jenže ten úžasný film je z roku 1976 a dnešní realita je taková, že mnozí i absoventi SŠ mají zásadní problém zvládnout byť jen češtinu.
Pro příklad - zrovna dnes se mi jeden takový ,,skoromenéžr´´ svěřil na Whatsapp že nutně potřebuje ,,prosvícení bílí tlačítko´´
Já to znám s tím ,,nedotýkej´´ ale přece jen to už je nějaký ten rok, co se to stalo, takže dnes jsou obě varianty - jak vidno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.