Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohl by mi někdo vysvětlit, co jsou to kvarky? Netuším,co to je, snažím se to najít na internetu, podle mého je to součáští protonu, pokud se nemýlím, ale z žádné internetové stránky jsem to nepochopil. Mohl by mi někdo vlastními slovy vysvětlit, co to je a co je o nich důležité? Jsem vám velmi zavázán. Kuba
Jde o to,že původně stanovené složení atomu je elektron,proton a neutron.Tyto tři byly dány jako základ.Vědci se ale nesmířili s tímto hodnocením a dokázali možnost dalšího dělení těchto základních částic.Dnes byly nazvány hadrony.A ty se dále skládají z kvarků.Je mnoho dalších teorií,které by rády toto rozdělení dále rozdrobily.Ovšem vše je dnes v oblasti praktického dokazování někdy velmi odvážných tvrzení.Hledají se další typy,leptony a byryony.podle teorie se liší spinem Poslední relace hovoří dále o bosonech.To je tak vše o atomu,což ve staré řečtině znamená nedělitelný,.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.