Nejste přihlášen/a.
Tak já se taky omlouvám za trochu agresivní oopověď. Mne prostěnenapadlo, že když řešíte algebraický tvar komplexního čísla, tak že nevíte, co to je. Zřejmě se pokoušíte studovat s předstihem?
Já tedy podám stručné vysvětlení; podrobněji to budete brát ve škole později. Vy zatím počítáte s reálnýmy čísly, které mají tu nevýhotu, že se v jejich oboru nedá řešit každá kvadratická rovnice (mimo jiné). Tomu matematika předchází tím, že k oboru reálných čísel přidá (adjunguje) vymyšlenou, "imaginární " odmocninu y mínus jedné )kterou oynačí písmenem i, a všechnz možné kombinace – součtz, násobkz i a reálných šísel, a té množině říká "komplexní čísla. Abz to fungovalo, musí být množina komplexních čísel tvořena všemz výrayz tvaru a +ib, kde a, b jsou čísla reálná; tomu a se říká reálná složka a tomu b imaginá rní složka (yhruba, bodrobnosti ppoyději ve výuce).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.