Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Binomický rozvoj

Od: ebd odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, nevím si rady s tímto binomickým rozvojem. Nechápu kam zmizely mocniny u toho "i" na čtvrtou druhou třetí atd.
Binomický rozvoj

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No, i² se změnilo v –1, i³ v –i a čtvrtá mocnina i je druhá mocnina y mínus jedné čili jednička.

ebd
hodnocení

A proč z i na druhou se stalo -1, podle jakého pravidla?
To myslíte vážně? To je přeci základní definice imaginární jednotky i jako odmocnina z mínus jedné.
ebd
hodnocení

Jo tak to se omlouvám my jsme ještě tohle v matice nebrali, ale tak aspoň se přiučim:).

hodnocení

0x

Tak já se taky omlouvám za trochu agresivní oopověď. Mne prostěnenapadlo, že když řešíte algebraický tvar komplexního čísla, tak že nevíte, co to je. Zřejmě se pokoušíte studovat s předstihem?

Já tedy podám stručné vysvětlení; podrobněji to budete brát ve škole později. Vy zatím počítáte s reálnýmy čísly, které mají tu nevýhotu, že se v jejich oboru nedá řešit každá kvadratická rovnice (mimo jiné). Tomu matematika předchází tím, že k oboru reálných čísel přidá (adjunguje) vymyšlenou, "imaginární " odmocninu y mínus jedné )kterou oynačí písmenem i, a všechnz možné kombinace – součtz, násobkz i a reálných šísel, a té množině říká "komplexní čísla. Abz to fungovalo, musí být množina komplexních čísel tvořena všemz výrayz tvaru a +ib, kde a, b jsou čísla reálná; tomu a se říká reálná složka a tomu b imaginá rní složka (yhruba, bodrobnosti ppoyději ve výuce).

ebd
hodnocení

Aha, tak děkuji moc za vysvětlení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]