Nejste přihlášen/a.
Ahoj chemici,
měl bych otázku týkající se čištění substance; jaký je lepší způsob: provádím Fischerovu esterifikaci karbox. kyselin a alkoholů, a nevím, jak co nejlépe vyčistit daný ester.
Zda 1. po refluxu nastavit destilaci, sbírat danou substanci, vyčistit, zneutralizovat apod., a provést finální destilaci, nebo
2. po refluxu nalít celou směs do dělící nálevky, proplachovat,... a pak provést finální destilaci?
Ve videích, kde sbírám syntézy a info, jsem se setkal s oběmi metodami, každý to dělá různě a nevím, která je lepší.
Vyráběl jsem butylmethanoát, a dělal jsem obě metody, a u obou jsem měl velké ztráty při mytí (asi je více rozpustný) + s ním šel jiný produkt při menší teplotě destilace.
Chci ještě vyrábět cyklohexylmethanoát, a pak estery z octovky, tak poraďte, co je lepší, co více preferujete.
Díky moc, chemici. Lukyn.
Ach Luky - Luky
Kdy se dočkáme toho,že budeš v v portálu HZS .Pokud destilace i promývání nevede k dobrému výsledku,zkusil bych vymražení.Postupně snižovat teploty reakční směsi,než začne něco vypadávat.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.