Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr vysoké školy

Od: bars1234 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
dlouho jsem přemýšlela, zda jsem napíšu mé trápení ale nakonec jsem se rozhodla, že jo. Příští rok maturuji, vím kam bych chtěla, ale problém je v tom, že se nemůžu rozhodnout. Rozhoduji se mezi konzervatoří (zpěv) a zubařinou. Hudba je můj život a neumím si představit, že bych ji "ztratila" . Od malička hraji na piano, zpívám a dva roky hraji na bicí, miluji tanec...Ale jak je známo, uživit se hudbou a někam se s ní dostat je hrozně obtížné, obzvlášť když je tolik nadaných muzikantů. Na druhou stranu kdybych vystudovala zubařinu jsem za vodou. Chemie a biologie mě moc baví, a výhodou by bylo, že bych mohla zaměstnat i svoji mamku (rodinné věci řešit nechci, jen je to jeden z důvodů proč uvožuji o zubařině) ... Chci se proto zeptat a poradit. Možná to bude znít šíleně, naivně a směšně. Neznáte někdo osobu, která by studovala zubařinu/medicínu a zároveň konzervatoř (individualně)?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Šla jsem takhle studovat medicínu, že si budu psát divadelní recenze ve volném čase. A dopadlo to tak, že jsem po roce studia medicíny, ano bavila mě biologie, fyzika na gymplu, ukončila studium a šla studovat humanitním směrem. Ono to není jen o tom, že stačí, že tě teď baví chemie a biologie, ale jde o to, že na medicíně, ať už na zubařině nebo na všeobecném lékařství, budeš mít minimálně volného času. Brigády jsou nemyslitelná věc a volného času je opravdu málo. A příprava na zkoušky je opravdu zabijícká. Mě na gymplu chemie bavila, ale ta byla úplně o něčem jiném než později na medicíně, kde je biochemie pro mě prostě zlo. Taktéž jsem v biologii milovala člověka a všechno o něm, ale je to opět něco jiného, než se na kosti v předloktí latinsky učit každý výrůstek, hrbolek prohlubeň, zrdsněninu atd atd. Vem si, že v těle máme okolo 200 kostí, a co teprve šlachy, svaly, cévy, nervy, orgány, všechno v latině.

Nechci tě odrazovat, pokud na to máš kapacitu, několik hodin denně i mimo zkouškové období se učit. Jsi zajištěná, a nemusíš chodit na brigády, a chceš opravdu celým srdcem být zubařka nebo doktorka, proč ne medicína. Ale říkám ti, jen jak to je.

Uvědom si, že ano, jako zubařka budeš za vodou, ale až tu školu dostuduješ a budeš mít ten titiul. Jde o to, jestli ji dostuduješ.

qwert
hodnocení

1x
Můj názor: Zubař může zpívat bez omezení. Zpěvák nemůže dělat zubařinu vůbec. Mít k medicíně současně ještě jeden úplně jiný obor zvládne tak málo lidí, že je nutné je považovat za výjimku. Tudíž moje rada zní, studovat na zubaře a ve volném čase, pokud nějaký bude, se věnovat hudbě "soukromě".

hodnocení

0x

Díky muzikantské části rodiny jsem znala dost nejen lékařů, ale VŠ vůbec, kteří měli hudbu pro radost, pro relax a podobně - a přestože byli velmi dobří, přiznávali, že živit by se jí nechtěli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]