Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matematika a český jaz. pro ukončenou 1.třídu

Od: ellao odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

mohli by jste mi poradit nějaké www stránky, kde se dá stáhnout a vytisknout procvičování českého jazyka a matematiky pro dítě, které teď ukončilo 1. třídu.

Sháním nějaké procvičko na přemýšlení a zárověň i na psaní a psaní psaní, máme doma lajdačku :)

Nehledám ty druhy procvičování, co se cvičí přímo v pc. DÍKY MOC ZA RADY A TIPY

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Milá maminko Janinne co je to když je školáček prvňáček lajdák-ztrácí psací potřeby, v aktovce má včerejší svačinu, ráno řekne bolí mě bříško a pak když nehrozí jít do školy sní litrovku zmrzliny. Vaše dítko asi nesplnilo vaše očekávání ale nekazte mu prázdniny tím, že mu v podstatě uděláte doškolovací kurz. Zvolte metodu nenásilného učení třeba počítat cestou v autě-nejlépe jako soutěž, slova-např. počítat slabiky a písmena, slovní fotbal a td. Čtení zkuste poprosit, že vás bolí oči aby vám něco krátkého dcera přečetla, nebo napsala dopis babičce, z písmenek skládejte slova zase je to na odpoledne dobrá soutěž, večer ať vám poví pohádku-cokoli třeba i vymyšlené. Jako máma znáte své dítě nejlépe a sama nejlíp odhadnete zda to co dělá je maximum a chvalte za každý pokrok. Zeptala bych se co měla dcera za známky ale je to pouze subjektivní hodnocení pedagoga a ten může být dobrý nebo špatný. Poproste dcerku aby vám pomohla třeba utřít prach na nábytku nebo něco poskládat-naučí se mít i školní věci v pořádku a hlavně kontrolujte aktovku každý den večer.

V prázdniny se chodí plavat, pokud ještě dcera neumí máte možnost naučit jí něco nové a říct, vidíš jak jsi šikovná to ještě Honzík neumí ale umí líp číst, pojď zkusíme to spolu a ty to budeš umět jistě líp než on. Přeji vám i dcerce hezké prázdniny.

ellao
hodnocení

Děláte si ze mě srandu? Zapomeňte na to, že mě tady budete poučovat nebo vychovávat. Já její matka nejsem a kdybych byla, styděla bych se za ty činy, co jí provádí. Jsem její nevlastní maminka a holčička je dokonalá. Jen jí moc nejde psaní. VÁŠEHO NÁZORU JSEM SE NEPROSILA, TAK MI HO TU NECPĚTE!

fidonet*

.. přišla jste si do poradny pro názory a rady ... ono to vypadá, že její matka se dítka zbavuje velmi rychle. Chudák holčička. Ale Vy mi připadáte, že na tom , dle vaší reakce, taky nejste moc dobře. ... dávat dítko někomu kdo je labilní nebo třeba na práškách není dobré řešení ... inu, bohužel, malá bude ráda, když neskončí u psychologa ... a názor, že prvňák, který netrénuje o prazdninách by mohl být lajdák, není ani profesionální, ani pedagogický, ale ani na urovni bystrého rozumu ... inu s láskou k dítěti se člověk musí narodit v srdci ...

lidus*

Vážená paní, pokud je toto vaše reakce na mé dobře míněné rady, tak v podstatě nemám co dodat. Ráda bych věděla co tak strašného provedla holčička v 6-ti letech, že by jste se styděla. Z vaší reakce je zřejmé, že máte na dítě vysoké nároky, ale sama jste toho ve škole moc nedokázala. Jen tak dál a pak si přečteme, že se dítko oběsilo, nebude bohužel první ani poslední. byly jsme doma tři holky a každá měla odlišné školní výsledky, ten umí to a ten zas tohle a snad proto nám maminka nikdy nedávala za příklad tu druhou a nenutila nás o prázdninách studovat. Mám dnes už dospělou dceru a neměla jsem s ní problém, ze školy domů, úkoly a pak teprve ven. Počty jí nešly od základky, no a co dnes končí VŠ a to, že měla od druhého stupně za 3 z matiky a s odřenýma ušima se jí dnes nikdo nept.

Jsem její nevlastní matka a holčička je dokonala! (vaše slova) co to prosím znamená? Je flink a vy se stydíte nebo kde je ta vámi zmíněná dokonalost? Žádné dítě snad není dokonalé a právě proto je milujeme, jedno umí číst a druhé je na špičce v gymnastice...Být vámi, navštívím poradnu, nemyslím s nevlastní dcerou ale sama ze sebou.

fidonet*
08.07.10 10:26

lidus *palec*

lidus*

fidonet: Dík, ta mě fakt nadzvedla se židle, chudák holka.

fidonet*

mě právě taky, viz komentář (muj) o kousek dole .. . .. .

He?

Slušnost k výchově prvňáčka nepatří? Nebo tu si opakujete ve vyhrazených hodinách?

(Jo, a proč křičíte?)

fidonet*
hodnocení

1x

jak se celoročně věnujete dítěti a jaké máte vzdělání, že na 1. třídu musíte mít návody? Prostě to dělám hrou, zábavou, at vám pomůže něco přepsat spočítat ... jsem zvědav jak to budete řešit v 7. třídě, až bude mít dítko 10 předmětů a dva jazyky, kterým nerozumíte ... procvičování 1. třídy *zed* .. co je na tom tak složité? Zajděte do prvního papírnictví a kupte sešit pro první třídu pro jazyk český a může si opakovat, nebo nakoukněte do 2. třídy ( sešitu ). Bože , dnes je to tak jednoduché ...

Pokud se dítěti věnujete celoročně, musíte mít přece milion nápadů ... tak si na školu hrejte , jen tak to bude zábavné a spojíte užitečné se zábavným ...

google.com/...

rpt*
hodnocení

0x

Tady to máte rozděleno i pro 1. třídy ...

testpark.cz/...

ellao
hodnocení

Děkuji moc, našla jsem jen pár, co by jsme zvládli :)

Zkuste třeba i nějakou tu knihu:

ucebnicemapy.cz/...

ellao
hodnocení

ja bych spíše opravdu něco, co si můžu stáhnout. V dnešní době se vyplatí stahovat než kupovat ;) ale díky

Co BYCHOM zvládli; nekažte to ubohé dítě a její češtinu!

(To už je lepší, i když taky ne správné, co BYSME zvládli, tam je aspoň jasné, že si nehraju na superspisovnost.)

ejuno*

Na tyhle testy pozor, jsou plné pravopisných i stylistických chyb už v zadání a odpovědi jsou často špatné, například v testu na velká a malá písmena autoři tvrdí, že zmije obecná se píše s velkým z. Označení zvířat narozdíl od jejich vlastních jmen (např. pes Alík) se samozřejmě píší s malými písmeny.

laura303*
hodnocení

0x

Matematika k vytisknutí :) :

Sčítání 0-5

akcs.pirula.net/...

Sčítání 0-10

akcs.pirula.net/...

Sčítání 0-20

akcs.pirula.net/...

Odčítání 0-5

akcs.pirula.net/...

Odčítání 0-10

akcs.pirula.net/...

Odčítání 0-20

akcs.pirula.net/...

:)

mathe
hodnocení

0x

Moc se přimlouvám za procvičování při prázdninové hře, jak píše liduš. Prázdniny potřebují děti k odpočinku, pokud si od školy nemají možnost odpočinout, v září , místo aby se těšily, pociťují únavu.

Buďte nápaditá - počítat můžete ledacos, třeba auta podle barev, můžete si vyhrát s jejich SPZ, peníze na zmrzlinu...Čtěte názvy obchodů, zboží, stanice autobusu. Procvičujte pozornost (jistě znáte hru "Co se tady změnilo?", napiště pozdrav babičce, kreslete obrázky a pište k nim "bubliny"... Hlavně si s dcerou hrejte, prázdninová výuka se nesmí podobat škole.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]