Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojím se sociálky

Od: nechciuvadet* odpovědí: 7 změna:
Jsem v 7. třídě a 2x jsem se trochu napil alkoholu ve škole. Už jsem si uvědomil co jsem udělal špatně. Ředitel řekl že se to bude řešit s rodiči to už je vyřešené a říkal že to bude řešit i sociálka a já nevím co se mi může nebo rodičům stát. Také mi rodiče říkají jestli to je pravda, že mě vyloučí. PS: Můj první velký průšvih a mám jedničky a dvojky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vyloučení ze školy se bát nemusíte - nemáte splněnou povinnou školní docházku.

Na OSPOD ("sociálce") - pokud je to skutečně první malér a doma je všechno v pořádku - by mělo jednání proběhnout snad v klidu, je možné, že budou mít vaši rodinu nějaký čas pod dohledem.

Co říkají rodiče?

nechciuvadet*
hodnocení

Mamka mi zakázala nějaké věci co mě baví (počítač atd.). Domluvili že ten co mi to dál ochutnat tak že se s ním nemám bavit. Jinak to proběhlo v klidu. A ještě bych se chtěl zeptat že pojedeme na výlety tak jestli mě nemusí vzít s sebou. A jestli je fér že mám stejný trest jako měli ještě 2 další žáci kteří byli opilí a morální se po třídě
nechciuvadet*
hodnocení

Morální-motali pardón

Zákaz výletu je možný - jednak jako trest, jednak i z obavy, abyste něco podobného nezopakoval.

Co se "ne/férovosti" trestu týče řekla bych, že není rozhodující kolik kdo z vás vypil, ale že jste všichni porušili školní řád.

nechciuvadet*
hodnocení

Moc děkuji za vaši pomoc a rady. Dnes se mi bude spát lépe.

skola
hodnocení

0x

Teď máš bobky, že? Pokud by to bylo poprvé (každý dělá chyby), tak by stačila domluva rodičů, ale proč jsi pil podruhé? Chutná ti to?

Ano, je to fér, že máte stejné tresty. Nebo by snad učitel každému měl počítat množství vypitého alkoholu? U tebe to bylo podruhé, měl následovat dvojnásobný trest.

Odhad - od sociálky patrně dohled, dvojka s chování, neabsolvování výletu.

Jen poznámka - máš zakázaný počítač a mobil ne? Z čeho sem píšeš? Nebo zas obcházíš zákazy?

nechciuvadet*
hodnocení

Mobil zakázaný nemám a alkohol rád nemám a nepijí ho ani jindy když mě nikdo nevidí nebo tak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]