Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach z maturity

Od: maturant odpovědí: 5 změna:
Dobry den,za 12 dni maturuju,mam pocit,ze absolutně nestiham...a neni to jen pocit..příliš toho opravdu neumim,behem ctyr let co jsem na gymnáziu,jsem pokaždé mel vyznamenani,ale teď me dohani oddalování učení a situace je takova,ze se ucim treba 13 hodin denne,abych vse stihl..přesto se to ale nezlepsuje a ja zacinam mit deprese,nevolnosti...vim,ze odmaturuju,ale učitele pocitaji,ze jakožto ten co mel same jednicky téměř porad,zazarim..to ale neni mozne,vim,ze budu rad za trojky...prosim vas o radu,jaky systém uceni jste volili vy? Spise se to naucit povrchove,nebo nad jednou otazkou sedet cely den? Dekuju za jakékoli rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

samosato*
hodnocení

1x

A hlavně je úplně jedno, s jakými známkami odmaturujete. Nikoho to zajímat nikdy nebude. Důležité je, abyste odmaturoval.

fruityloops*
hodnocení

0x

Já maturoval před 10 lety a měl jsem stejné pocity, jako ty dnes. Ale úplně zbytečně - alespoň mně přišla maturita snad ještě jednodušší, než obyčejné zkoušení u tabule. Všichni byli milí, nikdo neměl snahu nikoho potápět. A i ti méně oblíbení učitelé, kteří se často rýpali v detailech a snažili se nachytat na neznalosti, ti byli taky v pohodě a docela pomáhali.

Učil jsem se to spíš povrchově, ke každému alespoň něco obecného vědět. Je to lepší, protože když víš alespoň něco málo o všem, pak se lépe pomáhá a radí. Určitě to zvládneš a bude to v pohodě.

figurek*
hodnocení

0x

úplně normální. Na vysoké tyto stavy zažiješ před každou těžší zkouškou. Taky se budeš týden klepat a budeš mít pocity, že neumíš vůbec nic, ale nakonec vždycky nějak projdeš.

U maturity pravděpodobně dostanete ty známky, které jste dostávali celou školu. Kdo procházel bez problémů, ten projde bez problémů. Kdo prolézal s odřenýma ušima, ten proleze s odřenýma ušima.

Základem úspěchu je dobře napsat písemky, protože po písemkách je konečný výsledek víceméně jasný. Kdo nevybouchl při písemce, ten má maturitu.

hodnocení

0x

@maturant - vim,ze odmaturuju,ale učitele pocitaji,ze jakožto ten co mel same jednicky téměř porad,zazarim
Podstatná je pro vás první část výroku - s tím, co očekávají vaši učitelé, se vůbec nezatěžujte.

Hodně štěstí *slunce*

anonym25
hodnocení

0x

Víš, letos taky maturuji (taky gympl) a asi před měsícem jsem dost vyšilovala. Pak jsem se ale rozhodla poprosit Boha o pokoj a žehnala jsem pokojem pro ten čas. A teď jsem úplně v klidu. Jestli chceš, můžu se modlit i za tebe ;).

A tak či tak - buď v klidu. I skvělí studenti u maturity občas dostanou horší známku. Mám přátele vysokoškoláky a ti říkali, že se jich na známky z maturity vůbec nikdo neptal... Opravdu je to jedno. A učitelé tam vždy studenty podporují. ;)

Takže buď v klidu ;). Ty to zvládneš.

Jinak ke stylu učení - mně pomáhá si to třeba jednou projet - třeba 8 témat. A pak si to projet znovu. Pak přidat dalších 8 a tak dále...;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]