Dobrý den ve škole se učíme sériové a paralelní zapojení, ale trošku v tom tápu. Pomůžete mi to vysvětlit na tomto příkladu? Budu s vámi komunikovat. Děkuji za vysvětlení
Špatně.Napiš,jak jsi k tomuto výsledku došla .Napiš krok po kroku,zkusíme opravit.
emiliecz*
Zkusila jsem to opravit: Ale nejsem si jistá 1 1 1. =1+2+1. =4.= 1-=0,2 --------------------------- 2.10.20=. 20. =20=. 5 5000mohm=5. o tři desetinná místa 0,05kohm =50 0,2+50+5=55,2
Akurát bych raději mluvil osoustavě resistorů. Ovšem hodnory samozřejmě jsou odpory; kdybych chtěl být důsledný, mohl bych psát hodnoty odporů resistorů.
emiliecz*
Dobře, děkuji pro budoucnost si to budu pamatovat
lmgify
Resistor je idealizovaná součástka, která nemá žádnou vnitřní nebo vlastní impedancí, která je důsledkem technologie výroby každého skutečného odporu-součástky.
V ustáleném stejnosměrném obvodu (jako je tento případ) se parazitní impedance odporu neprojeví a proto ho lze považovat za resistor.
No tak já to viděl tak, že resistor je součástka a odpor je číslo, totižtofyzikální veličina charakterizující schopnost elektrických vodičů vést elektrický proud.
Já k tomu přistupoval tak, že odpor je název elektronické součástky, stejně jako kondenzátor nebo cívka. Jejich idealizované náhrady jsou rezistor, kapacitor a induktor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.