Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Já vám to zkusím rozmluvit, na charitu si nehrajeme a tato práce je velmi špatně placená, lidi co jim pomáháte, jsou mnohdy velmi zlí (dcera pracovala jako soc.zaměstnanec v ústavu pro nevidomé a hluchoslepé). Pracovat s postiženými dětmi je také práce k nezaplacení a je nezaplacená, časově náročná a vaše psychika u této práce trpí, stres a jen stres, obrovská zodpovědnost a rodiče co se s vámi budou soudit, když si jejich téměř nezvladatelné dítě rozbije nos.
Jednou budete mít vlastní rodinu a děti, budete potřebovat jak peníze, tak i čas a čistou hlavu. Chcete- li jít tímto směrem pak máte na výběr z mnoha povolání od soc, zaměstnance, zaměstnance v hospicu, nemocnici, ústavech pro mentálně a fyzicky postižené až k Armádě spásy. Psychology znám i ty, co vystudovali ale o práci nezavadili, dnes dělají něco mimo obor.
@lidus - na charitu si nehrajeme a tato práce je velmi špatně placená
Přesto ji někdo musí dělat a i o tyto lidi se postarat.
Jedubabičko už mám vašich útoků tak akorát a tak i když to syslové smáznou Kdyby to tu po 89 nezku...nebyli tu bezdomovci, lidi bez práce, zadlužení, měli jsme dobré potraviny, kvalitní a pro všechny zdarma lékařskou péči. Nuže stalo se co se stalo a tak podle dnešního hesla já, já, já a rozhodně ne zadarmo je třeba se naučit žít jinak v této společnosti neobstojí.
Člověk může pomáhat s jakýmkoliv povoláním.Je ovšem otázka zda nejde více jak o pomoc o co nejvyžší plat s co nejmenším úsilím.
@michalverner - Vy si vážně myslíte, že u pomáhajících profesí jde o "co nejvyžší plat s co nejmenším úsilím"? Odkud čerpáte informace?
@MichalVerner > částečně máte pravdu, např. některým "psychologům" a pomáhajícím organizacím jde o pomoc až na posledním místě.
Pro "psychology" je důležitější vlastní prospěch.
Pro organizace zase jakási "prestiž" > předhánějí se, které se podařilo získat více dotací, grantů apod. a podle toho hodnotí svou prospěšnost.
Ovšem takoví/takové jsou jen někteří (proto ty uvozovky) a některé.
Obecně je sociální oblast oblastí s jedněmi z nejnižších platů (něco málo nad minimální mzdou). Navíc věřím tomu, že většině lidí, kteří v této oblasti pracují, jde o pomoc lidem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.