Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím,zda mě vezmou na SŠ

Od: petasko odpovědí: 7 změna:

Čau. Je mi 14 let a jsem ve třetím čtvrtletí 8 třídy... Bojím se,že mi nevýjde dobré vysvědčení a tím pádem mě nemusí vzít na střední školu,protože nebudu mít dobré výsledky v druhém pololetí 8 třídy,podle které se to ověřuje také. Ano vím přijímačky mají větší hodnotu,ale když budu mít špatné výsledky ze ZŠ a přijímačky dám dobře,tak i tak mě nemusí vzít...

Na vysvědčení mi zatím vychází 4 trojky.. a to ruština,fyzika,přírodopis a dějepis... jdu na SŠ IT Technickou školu. Z informatiky ze 6 a 7 třídy jsem měl 1. Mám se bát? nebo si myslíte že mám naději a že to nevadí? Dejte mi prosím vědět. Protože já těm bodům ze ZŠ v podmínkách příjmutí nerozumím. :/

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

2x

já těm bodům ze ZŠ v podmínkách příjmutí nerozumím. :/
Odkaz na dokument nebo název školy? Podíváme se.

lmgify

Podmínky přijetí jsou jasné.

Přijímačky ČJ a MAT po 50 bodech (celkem 100 bodů).

Průměry známek na ZŠ: max 66 bodů. Např. pro průměr na konci 8.tř. 2,1 a průměr v pololetí 9.tř. 1,8 vyjde:

98 - 16.(2,1+1,8) = 35,6 bodů

Nebo delším postupem přesně podle vzorce v přijímacích podmínkách:

2,1+1,8 = 3,9

3,9:2 = 1,95

1,95.32 = 62,4

98-62,4 = 35,6 bodů

petasko
hodnocení

Kde jsi vzal 98?

lmgify

Je to v tom jejich vzorci pro výpočet bodů za průměr na ZŠ uvedeném v dokumentu k přijímacímu řízení, na který jsem uvedl odkaz v mém předchozím příspěvku.

Nevím,zda mě vezmou na SŠ

lmgify
hodnocení

2x

Vypadá to, že se jim na ten obor (respektive všechny jejich obory) hlásí méně lidí, než mohou přijmout. Berou tedy asi všechny.

Cena je 9 tisíc za rok.

petasko
hodnocení

děkuju moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]