Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ubytovací stipendium na VŠ

Od: sweet odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

V akademickém roce 09/10 jsem studoval na VŠ, bohužel jsem ani za celý uplynulý akademický rok nepřišel na chuť zvolenému oboru ani celému studijnímu programu (ekonomie) ani učitelům (nízká úroveň). U zkoušek se hodně opisovalo, spousta lidí proplula úplně bez učení. Mladí učitelé nadržovali studentům, se kterými se znali. Proto jsem ukončil studium s rozhodnutím, že to zkusím ještě na jiné vysoké škole.

Volba padla na fakultu stavební VUT v Brně, kde jsem úspěšně přijatý a v následujícím akademickém roce 10/11 zde budu studovat.

Problém je v tom, že mi zde pravděpodobně nepřiznají ubytovací stipendium, protože ve směrnici k ubytovacím stipendiím se píše: "Ubytovací stipendium může být přiznáno studentovi, který: studuje v prvním studijním programu"...

tímto studentem já bohužel nejsem,... bude to totiž můj druhý studijní program...

mimo jiné se zde ale také píše, že: " Ubytovací stipendium může být přiznáno z dalších důvodů zvláštního zřetele hodných i v případě, že student nesplňuje jednu nebo více podmínek uvedených v odstavci 1"

bohužel sousloví "zvláštní zřetel" již stipendijní řád VUT Brno nijak nedefinuje.

Když jsem psal na studijní oddělení (FAST VUT Brno), odepsali mi, že u nich ubyt. stipendium nedostanu.

přesto bych rád ubytovací stipendium dostával, každá koruna dobrá... a i sním budu mít problém vše kolem studií zaplatit.

Řeším to sice s velkým předstihem, ale rád bych v tom měl jasno.

Vůbec nevím, na koho se mám v budoucnu obrátit (rektor, děkan), aby mi bylo přiděleno ubyt. stipenium, ačkoliv nesplňuji jeden bod pro přidělení stipendia.

A už nevím čím mám argumentovat ...(zvláštní zřetel)...,

proto všem děkuji za případné rady, názory k mému problému

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ejuno*
hodnocení

1x

Dobrý den, ubytovací stipendium standardně řeší rektorát (názvy příslušných odborů se na každé škole různí - ale na to se doptáte). Zvláštní zřetel si může zasloužit vaše celková finanční situace (= nulové příjmy), vzdálenost školy od vašeho bydliště, popřípadě i možnosti vaší rodiny vás finančně podporovat. Určitě se také zeptejte stávajících studentů, jak si v téhle situaci poradili.

hrdlodus*
hodnocení

0x

Zkuste napsat děkanovi, stručně mu popsat situaci, připsat, jak daleko od Brna bydlíte a pak jen doufejte.

Vlastně jsem neporadil, ale moc vymýšlet se tu nedá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]