Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
V akademickém roce 09/10 jsem studoval na VŠ, bohužel jsem ani za celý uplynulý akademický rok nepřišel na chuť zvolenému oboru ani celému studijnímu programu (ekonomie) ani učitelům (nízká úroveň). U zkoušek se hodně opisovalo, spousta lidí proplula úplně bez učení. Mladí učitelé nadržovali studentům, se kterými se znali. Proto jsem ukončil studium s rozhodnutím, že to zkusím ještě na jiné vysoké škole.
Volba padla na fakultu stavební VUT v Brně, kde jsem úspěšně přijatý a v následujícím akademickém roce 10/11 zde budu studovat.
Problém je v tom, že mi zde pravděpodobně nepřiznají ubytovací stipendium, protože ve směrnici k ubytovacím stipendiím se píše: "Ubytovací stipendium může být přiznáno studentovi, který: studuje v prvním studijním programu"...
tímto studentem já bohužel nejsem,... bude to totiž můj druhý studijní program...
mimo jiné se zde ale také píše, že: " Ubytovací stipendium může být přiznáno z dalších důvodů zvláštního zřetele hodných i v případě, že student nesplňuje jednu nebo více podmínek uvedených v odstavci 1"
bohužel sousloví "zvláštní zřetel" již stipendijní řád VUT Brno nijak nedefinuje.
Když jsem psal na studijní oddělení (FAST VUT Brno), odepsali mi, že u nich ubyt. stipendium nedostanu.
přesto bych rád ubytovací stipendium dostával, každá koruna dobrá... a i sním budu mít problém vše kolem studií zaplatit.
Řeším to sice s velkým předstihem, ale rád bych v tom měl jasno.
Vůbec nevím, na koho se mám v budoucnu obrátit (rektor, děkan), aby mi bylo přiděleno ubyt. stipenium, ačkoliv nesplňuji jeden bod pro přidělení stipendia.
A už nevím čím mám argumentovat ...(zvláštní zřetel)...,
proto všem děkuji za případné rady, názory k mému problému
Dobrý den, ubytovací stipendium standardně řeší rektorát (názvy příslušných odborů se na každé škole různí - ale na to se doptáte). Zvláštní zřetel si může zasloužit vaše celková finanční situace (= nulové příjmy), vzdálenost školy od vašeho bydliště, popřípadě i možnosti vaší rodiny vás finančně podporovat. Určitě se také zeptejte stávajících studentů, jak si v téhle situaci poradili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.