Nejste přihlášen/a.
Spíše ne.
Thiol má -SH na konci (Wikipedie). Je to v podstatě alkohol (-OH), kde místo O je S (angl.Wikipedia má původ názvu thiol lépe vysvětlený).
Jestli tomu rozumím dobře, tak 2-propyl-thiol by měl být CH3-CHSH-CH3 (-SH navázané na prostřední -CH-)
Google tvrdí, že tvůj vzorec je di-propyl-sulfid (Wikipedie di-methyl-sulfid).
Sulfidy: R1-S-R2
Nebo jsi myslela 1,2-propan-di-thiol (1,2-propylen-di-thiol?), případně 1,3-propan-di-thiol?
Thioly jsou vlastně organické alkoholy,kde kyslík je nahrazen sírou. Na příklad:CH3-CH3-CH2-OH ... CH3-CH3-CH2-SH
Jinak se nazývají merkaptany. Pokud jde o sloučeninu z obrázku,pak mi připomíná eter se sírou místo kyslíku,ale název mě nenapadá.i když se objevuje název rthioeter.Pak by to mohl být dí propylthioeter.(di propyl sulfid)
Tazatelka měla napsat vzorec dipropylthiolu. Místo toho napsala vzorec dipropylsulfidu, jak jsme se tady shodli.
Podle mě di-propyl-thiol ani nemůže existovat (kam by se navázal druhý propyl, když skupina -SH je jen jednovazná?) a nabídl jsem, jestli to náhodou nemá být buď 2-propyl-thiol, kde by se -SH navázalo na druhý uhlík místo jednoho vodíku nebo propyl-di-thiol (dvě -SH skupiny na různých uhlících).
Tazatelka se už neozvala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.