Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Světelný paprsek ve skle

Od: ebd odpovědí: 4 změna:
Světelný paprsek dopadá na plochu skleněné desky tloušťky 3 cm pod úhlem 60°. Určete délku paprsku v desce a úhel, který paprsek svírá s rovinou desky při výstupu.
Děkuji za jakkoukoliv radu, klidně mi stačí i náčrtek pak už to uvidim, ale takhle nevím co s tím:/

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

Tohle je přesně jako ten tvůj jiný příklad. I ta čísla jsou podobná. Obrázek tam už máš.

ebd
hodnocení

Mohlo by se to počítat takhle?
Ten index lomu skla v zadání prave neni ačkoliv jsem ho použila a vyslo to podle výsledků(3,7 cm) ale v předchozích ulohach byl vzdy 1,5 tak jsem to použila i tady ale asi se to musi spočítat bez toho indexu co myslíte?
Světelný paprsek ve skle
lmgify

Bez znalosti n2 = 1,5 nejde spočítat β a bez ní nejde spočítat ta délka dráhy ve skle.

ebd
hodnocení

Dobře tak děkujuuu moc všem:))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]