Ahoj,včera a dnes jsem psala přijímačky na šestileté gymnazium a mám smíšené pocity..Jako kdybych měla 0 bodů,ale musím postoupit,protože bych nedokázala říct rodičům a i všem,že jsme to nedala..Jen kvůli tomu,že mi rodiče platili doucovatele z matematiky a češtiny,které říkali,že to stoprocentně dam a ať nemám strach..Na obě školy berou jen 30 dětí a hlásí se tu na jedno místo 7 dětí a na druhé škole na jedno místo 10 dětí..To je hrůza...Vážně jsme zklamaná..Mně se zdá,že jsem moc nic z těch bodů nedostala.Výsledky jsou až 30.4..Všichni se mě tu už ptají esemeskami jak se cítím a jaké to bylo..Co když se nedostanu?Jak jim to mám říct? Děkuji
Ahoj. Hlavně z toho nebuď ve stresu. Rodičům na Tobě záleží a jistě počítají i s tou horší variantou. Říkej si, že svět se nezboří. Jsi dobrá už jen proto, že jsi to zkusila. A třeba Ti to vyjde. Přeji Ti to a držím palce!
Tak rodičům rovnou řekni, žes to asi nedala, ale doučování, že Ti prospělo a zkusíš to znova za pár let. I na ty esemesky známých odpověz, že to bude zázrak, když berou každého desátého. Tak to musí doma říct vlastně drtivá většina z těch, co s Tebou psali přijímačky. To je život. Často si rodiče přejí, aby jejich děti zvládli to, co oni sami nedokázali. Vidělas jejich vysvědčení? Myslíš, že tě nějak potrestají? Nebo se hlavně bojíš, že je zklameš?
Jo, a pak napiš, jak to dopadlo. Každopádně Ti přeju, aby ses vešla do té třicítky. A když ne, svět se nezboří. A všechno zlé, je k něčemu dobré.
lilek
Ahoj,děkuji.Jsem teďka doma a psala jsem češtinu.Ano,bojím se zklamat rodiče,které mi zařídili všechno pro úspěšné zvládnutí přijímacích zkoušek.Nijak mě nepotrestáni,ale bylo by jim to líto.A ano,napíšu 30.4 večer výsledky.
Tentokrát psali přijímačky na gymnázium hned tři z mých vnoučat. Každý v jiném městě a jeden na šestileté. Tak to taky prožívám. Hlavně v těch velkých městech je nával. Uvidíme
@lilek - bojím se zklamat rodiče,které mi zařídili všechno pro úspěšné zvládnutí přijímacích zkoušek... Nijak mě nepotrestáni,ale bylo by jim to líto Vaši rodiče, stejně jako ti, co se vás vyptávají, už dávno vědí, že se v životě vždycky všechno nepovede podle našich přání či očekávání - vy se to teprve musíte na/učit. Ale i tak držím palce
Mé dvě dcery také dělaly přijímačky na víceleté gymnázium > ovšem s tím, že věděly, že se na školu hlásí mnohonásobně více žáků, než škola může přijmout.
Věděly ode mne, že se "z přijímaček nestřílí" a že - pokud to tentokrát nevyjde - získají zkušenost, kterou mohou zúročit při přijímačkách z devítky... > Zkus se na to podívat z tohoto nebo podobného úhlu pohledu: každá zkušenost se ti bude později k něčemu hodit. Neber to tak, že jsi (někoho) zklamala.
dnnx
Děkuji Vám,ano,svět se nezboří.Už jsem rodičům řekla tak,jak to je.Rekli mi,že když se tam nedostanu,tak to nebude vadit,ale byli trochu zklamané.
Syna nejprve vyhodili z gymplu. Poté nedodělal obchodku. Nakonec se vyučil instalatérem. Práce ho nakonec baví a slušně si vydělá. Tím chci říct, že tě neúspěch asi bude mrzet. Ale nic tím nekončí. Za rok to třeba zkusíš znovu. Nebo jiný obor a uvidíš sama, třeba tě bude bavit to, co by si v životě neřekla, že tě bavit může. Ale chodila si na doučování, nic si nepodcenila. Takže buď v klidu. Jinak hodně štěstí, snad to dobře dopadne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.