Nejste přihlášen/a.
Zdravím, o tom, jak to funguje s přijímáním na VŠ a celkově o školství toho moc nevím. Proto to píšu sem, abych to měl jednodušší. Na základce jsem měl vždycky talent na jazyky, literaturu, sloh, kolikrát jsem vyhrál různé slohové soutěže. Na technické předměty jsem vůbec hlavu neměl. Jenomže naše rodina má průmyslovky v rodokmenu, takže jsem i já šel na průmyslovku. Teď jsem ve druháku, sice to nějak zvládám, ale hrozně mě to nebaví. Chtěl bych být novinář...a ty výsledky ve slohových soutěžích mě k tomu tak nějak motivují. Myslíte si, že je velký problém se přihlásit z průmyslovky na úplně jinou vysokou školu? Třeba právě na fakultu žurnalistiky. Předem díky za odpověď.
Hlavně tu průmyslovku dostudujte, pokud možno se slušným prospěchem - vždycky budete mít aspoň maturitu z oboru, kdyby se nezadařilo.
Zjistěte si, co budete potřebovat znát pro tu žurnalistiku a na téhle škole nemáte - pokud možno brzy, abyste si případně mohl doplnit znalosti.
A hlavně se nenechte "ukecat" a jděte si za svým. Dělat celý život to, co mě sice živí, ale zoufale nebaví, je horší než opak, protože přivydělat se dá skoro vždycky.
Nemá cenu se nutit do techniky, když ti to nic neříká.
Podívej se, jaké obory VŠ nabízejí ( žurnalistika), pak se podívej na stránky fakult, nabízejících ty obory, jak u nich probíhají přijímačky, v jakém rozsahu znalostí a možná budou mít i vzorové testy z minulých let, připrav se (nauč se) na to a jseš na VŠ na svém snovém oboru.
Všichni odpovídající Vás podporují, abyste šel za tím, co Vás baví. S tím souhlasím i já.
ALE: Když se rozhlédnete po tištěných a internetových médiích, zaposloucháte se to televizního či rozhlasového vysílání > co říkáte jazykovému projevu "odborníků" - žurnalistů? Podle mne je to katastrofa a stále se to zhoršuje.
Vy však máte talent na jazyky a výborné výsledky (hodnocení, výhry...) slohového projevu. > Napadá mne, že by pro Vás mohlo být lepší se zaměřit spíše na ty jazyky (včetně češtiny) a žurnalistice se případně věnovat "bokem".
Všechno jde, když se chce! Člověk se vždy dostane tam, kam má! Jestli jste tak chytrý, jak si myslíte, tak dodělejte tu průmyslovku a pak jděte dál. Já vám popíšu, co dělala naše holka. Nikdy jsme na ni netlačili, jsme obyčejní lidi. Dcera šla na stavební průmyslovku - říkali jsme si, že stavět se bude pořád, ne? Říkala jsem si, že by mohla dělat vedoucí ve stavebninách. Pak se přihlásila na VOŠ nějakého technického směru, taky dobrý. Po roce se rozhodla, že by zkusila pedák na MU v Brně. No, holka je šikovná, vše si zajistila sama, měla strach, co řekneme na to, že školné, co se na vošce platilo, je vlastně pryč. No nic, zkrátím to, udělala pedák, do toho ještě jeden titul z filozofické fakulty a dnes dělá u firmy, která obchoduje s komponenty na schodiště v německy mluvících zemích. A všechno se tam spojilo, umí perfektně německy z výšky a ještě se jí hodí to stavební ze střední. Tož tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.