Ahoj, je mi 22 let a jsem vyučený instalatér, avšak dostal jsem chuť dotáhnout to dál, dokud jsem mladý a rád bych šel za něčím, co by mě bavilo... Na základní škole jsem měl vždy relativně dobré známky a až do 7. třídy jsem měl vždy vyznamenání. Už kdysi jsem chtěl jít na informatiku, ale rodiče trvali na tom, abych se naučil nějakému řemeslu a neměl jsem vlastně ani možnost jít jinam, protože jsem nechtěl rodiče zklamat. Nyní, když již nějaký rok pracuji jsem si řekl, že bych opravdu moc rád zkusil jít za tím, co jsem kdysi chtěl a nebo alespoň za něčím, o čem vím, že by mě bavilo... Rozhodl jsem se pro Českoslovanskou akademii obchodní v Praze na Resslovce. Je to na 5 let a je to dálkově při práci. Nejlepší na tom je to, že je to veřejná škola a ten případný neúspěch by mě stál nanejvýš cenu pomůcek a nějaký ten čas, ale dokud jsem mladý, tak bych to rád zkusil... Zkoušel jsem si dokonce udělat i nějaké didaktické přijímací zkoušky z českého jazyka a nechybělo moc do maximálního počtu bodů... Jazyky umím opravdu skvěle. Angličtinu mám na hodně dobré úrovni a troufám si říct, že nemám daleko od úrovně rodilého mluvčího. Dokonce i ekonomiku jsem vždy na škole zvládal a bavila mě asi nejvíc ze všech předmětů... Jen s matikou to bude horší, protože na učňáku jsme měli paní učitelku, která nás nechala všechny procházet za 3 a v podstatě nás nic neučila... Základní škola byla vesnická s 9 třídami a úroveň této školy také nebyla nikterak vysoká a v 9. třídě se končilo zlomky. A geometrie je také na bodu mrazu. Chtěl bych se tedy zeptat, jak se do toho zase dostat? Jak se doučit všechnu tu chybějící látku z matematiky... Z té matiky mám totiž hrůzu. Konkrétněji z přijímačem z matematiky. Teď už asi nezačnu, protože jsem přihlášky již propásl, ale rád bych to zkusil příští školní rok. Můžete mi prosím dát nějaké ty rady, jak se chybějící látku opět doučit a co všechno bych vlastně měl zvládat? Vůbec ani nemám přehled o nějakých osnovách, takže ani nevím, co vše mám umět... Předem děkuji za případné reakce! doplněno 14.04.19 16:47: To jsem právě zkoušel a jak říkám v čj mi moc nechybělo do maxima. Ale bojím se té matiky, protože jsem vůbec neměl ponětí o tom, co se po mně vlastně chce. Bude to celkem oříšek.
Najděte si školu, která nabízí nástavbu po vyučení dálkově. Je to na 2-3 roky. Nebo případně 4letý obor dálkově (pro lidi se ZŠ). Je celkem zbytečné studovat 5 let, když už jste vyučený a určitě nějaké základy již máte. Je možné, že 5 let se Vám bude zdát příliš dlouho a během studia to vzdáte. Větší šance je na kratším studiu. Z matiky budete nejspíš potřebovat nějaké doučování. Někdy tyto školy dobírají na dalších kolech přijímacích zkoušek. Zkuste se poptat, jestli by Vás ještě někde nevzali. Škoda jednoho roku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.