Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce na letišti

Od: daisy535® odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
s dcerou už pomalu vybíráme SŠ. Ráda by pracovala na letišti - je to její sen.
A tak hledáme vhodný obor, který by jí pomohl ke splnění snu.
Podmínkou je SŠ s maturitou a nejlépe Středočeský kraj nebo Praha, ale nebráníme se i jiným krajům.
Jediný obor, který mě napadl je Management v cestovním ruchu.
Můžete nám poradit?
Děkuju :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

2x
Bylo by fajn si uvědomit co tam vůbec chce dělat! Stewardku, řídící letového provozu, v gatech, v občerstvení, uklízečku? Podle toho se pak rozhodnout.
Ale chápu... holka neví, ale chce lepší pozici na letišti.
Zkuste střední školu civilního letectví, nic moc náročná škola a pak se může rozhodnout. Na odbavce ji při nejhorším vždy zaměstnaji

hodnocení

1x

co Obchodně provozní pracovník civilního letectví?

soscl-ruzyne.cz/...

se školou nemám žádnou zkušenost, je to jenom náhodný tip. ale na podzim bývají na školách dny otevřených dveří, zaskočte se podívat, i když holka ještě nebude v devítce. aspoň si udělá lepší představu, jestli hledáte správným směrem nebo ne.

wzwez
hodnocení

0x

A jako co chce na tom letišti pracovat?

hodnocení

V kanceláři nebo nějaký dispečer apod. Lépe Vám asi neodpovím. Sama jsem vzdělaná v jiném oboru a nemám ani páru jaké všechny možnosti pozic nanletišti jsou. Je jí 13 let, takže přesnější popis Vám taky nedá. Zkrátka by jednou ráda pracovala na letišti na nějaké lepší pozici...určitě ne jako uklízečka nebo ostraha.

hodnocení

0x
Mě strašně bavily počítače. Bylo mým snem pracovat v nějaké velké IT firmě - klidně ve skladě. Pak jsem měl možnost mluvit s pár lidmi, kterým se "poštěstilo" pracovat pro jednu z největších IT firem v čr. Asi tak - spíše než výamnou IT firmou bych toho zaměstnavatele nazval spíše zdatným otrokářem - a to téměř doslova. Proč o tom píšu? Dcera by měla mít zcela jasnou představu, jakou pozici by chtěla na tom letišti vykonávat a co to reálně obnáší. Pak samozřejmě jestli má vůbec šanci se na danou pozici dostat - jsou pozice žádané, jsou pozice, které se "dědí"...

danys*
hodnocení

0x
Jako uklízečka může pracovat na letišti i se základním vzděláním.
hodnocení

Pokud umíte číst, tak píši sš obor s maturitou.

doktpr365*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]