Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řešení těžkých úloh

Od: karamel odpovědí: 6 změna:
Ahoj, poprosil bych Vás o radu jak na to.Mam tu jedno zadani,které už někdo pokládal,ale nebylo mu ani mě moc srozumitelně vysvětleno.Prosim o řešení dvou příkladů na přijímací zkoušky.Na sestilete studiu.Dekuji
Řešení těžkých úloh
Řešení těžkých úloh #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

5x

1: U procent je potřeba si uvědomit, co je základ a pak to správně zapsat. Tady to je 48% + 75% z 48%. A toto spočítáš jak jsi zvyklý, třeba tak, že si uvědomíš, že procento se dá zapsat jako setina. A snad vyjde 84%.

2: a/ pouze ve 2 zápasach nedostal ani branku, tedy ve 5-2=3 zápasech dostal 4 branky

b/ Ty 4 branky na 3 zápasy, ve kterých musela padnout branka nejde rozdělit jinak, než 1-1-2, tedy správně je za c).

tazatel

lmgify
hodnocení

4x

Už jsem to psal v té předchozí otázce. Nevím, jak to napsat jednodušeji.:(

Prodali 48%.

Pak prodali ještě 75% z 48% = 0,75 . 48% = 36%

Celkem prodali 48+36=84% vstupenek

V celkem 5 zápasech dostal 4 góly a 2x nedostal žádný gól, tzn. že dostal ty 4 góly ve 3 zápasech. V každém z těch 3 zápasů dostal alespoň jeden gól (tedy 1 zápas = 1 gól, neboli 3 zápasy = 3 góly) a zbyde ti tedy ten čtvrtý gól, který přiřadíš k některému z těch 3 zápasů a bude to tak druhý obdržený gól v tom zápase.

V těch pěti zápasech proto obdržel 2, 1, 1, 0, 0 gólů.

Nevím, v čem se zasekáváš. Žádná matematika nebo vzorce v tom nejsou.*nevi*

doplněno 14.04.19 09:22:

Než jsem to nadatloval, tak mě @rv předběhl a napsal úplně to samé.

tazatel

Prosim o vysvětleni.

Prodali 48%, zustalo 52%. z tich 52% prodali 75% ještě. Znamena: 39% + 48%. Celkem prodali 87%.?

lmgify

Ne. Prodali 48% a pak ještě 3/4-krát tolik.

Příklad: 10 000 vstupenek.

Prodali 4800.

Pak počet prodaných (4800) zvýšili o 75% (75% z 4800 = 3600).

Celkem prodali 4800+3600 = 8400.

tazatel

Děkuji velice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]