Nejste přihlášen/a.
1: U procent je potřeba si uvědomit, co je základ a pak to správně zapsat. Tady to je 48% + 75% z 48%. A toto spočítáš jak jsi zvyklý, třeba tak, že si uvědomíš, že procento se dá zapsat jako setina. A snad vyjde 84%.
2: a/ pouze ve 2 zápasach nedostal ani branku, tedy ve 5-2=3 zápasech dostal 4 branky
b/ Ty 4 branky na 3 zápasy, ve kterých musela padnout branka nejde rozdělit jinak, než 1-1-2, tedy správně je za c).
Už jsem to psal v té předchozí otázce. Nevím, jak to napsat jednodušeji.
Prodali 48%.
Pak prodali ještě 75% z 48% = 0,75 . 48% = 36%
Celkem prodali 48+36=84% vstupenek
V celkem 5 zápasech dostal 4 góly a 2x nedostal žádný gól, tzn. že dostal ty 4 góly ve 3 zápasech. V každém z těch 3 zápasů dostal alespoň jeden gól (tedy 1 zápas = 1 gól, neboli 3 zápasy = 3 góly) a zbyde ti tedy ten čtvrtý gól, který přiřadíš k některému z těch 3 zápasů a bude to tak druhý obdržený gól v tom zápase.
V těch pěti zápasech proto obdržel 2, 1, 1, 0, 0 gólů.
Nevím, v čem se zasekáváš. Žádná matematika nebo vzorce v tom nejsou.
Než jsem to nadatloval, tak mě @rv předběhl a napsal úplně to samé.
Prosim o vysvětleni.
Prodali 48%, zustalo 52%. z tich 52% prodali 75% ještě. Znamena: 39% + 48%. Celkem prodali 87%.?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.