Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, slouží poradna i pro složitější otázky, které se týkají důležitých problémů nebo pouze se tu řeší "kraviny"? Pokud se tu řeší i důležité problémy, dokázali byste mi, prosím, poradit ohledně Phillipsovy křivky? Pokud bych ji chtěl zaznemenat do grafu a znám skutečnou inflaci a očekávanou inflaci. Od jakého čísla mám začít kreslit křivku? Od skutečné inflace a poté ji mám posunout o očekávanou inflaci? Předem děkuji za radu.
Anoo chtěl bych nakreslit dvě křivky.
Zadání zní totiž takhle - V modelové ekonomice je přirozená míra nezaměstnansoti 6%. Do jednoho grafu zakreslete Phillipsovy křivky, které vystihují čtyři následující situace. Vždy označte bod, která znázorˇuje danou situaci. A) skutečná inflace je 5% a očekávaní je 3%, B) skutečná inflace je 3% a očekávaná je 5%, C) skutečná ifnalce je 5% a očkeávaná je 5% a D) skutečná inflace je 3% a očekávaná je 3%. Napadlo mě to takhle udělat, ale neví, jestli to chápu dobře.
To A je nad u = 5? Asi bys tam měl ještě čárkovaně dokreslit, k jakým hodnotám to jde na ose x. Ta první křivka je očekávaná pi_e a ta druhá skutečná?
Aha, tak by to mělo být obráceně? Ale jak? To mám nakreslit ještě jednu křivku a šipkama naznačit snížení inflace? Mohla byste mi, prosím, alespoň u jedné varianty ukázat, jak to má být?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.