Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypočítat úhel B?

Od: lena* odpovědí: 8 změna:
Ahoj,prosím o radu,jak vypočítat ty stupně.Děkujii
Jak vypočítat úhel B?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

minuty vypočteš trojčlenkou, ne? Stupeň má 60 minut. Kolik minut je 0,666666666 stupně?

beta = (360-250)/3 = 110/3 = 36,666666 stupňů = 36 + 60*0,666666 = 36 stupňů 40 minut :)

hodnocení

2x

Nechápu dotaz. Na té fotce přece všechno je.

lena*
hodnocení

Vlastně máme vypočítat stupně a minuty..A nevím jak vypočítat ty minuty..Děkuji.

lmgify
hodnocení

2x

110 : 3 = 36,6666 stupně

1 stupeň = 60 úhlových minut

0,6666 stupně =? minut

0,6666 stupně = 40 minut

110 : 3 = 36 stupňů a 40 minut

iz*

Počítat za někoho příklady mi přijde kontraproduktivní.

lmgify

Jen jsem rozepsal to, co už napsal @figurek.

Z fotky řešení tazatelky je navíc vidět, že se zasekla na těch desetinných místech stupňů, jinak to má vyřešené správně.

lena*
hodnocení

Dobrý večer,
děkuji všem za jejich ochotu a radu na vypočet úhlu beta.
Omlouvám se,že reagují později.
Pro Iz - Myslím,že nikdo za mě nedělal celý výpočet a nevěděla jsem jen maličkost. = výsledek jsem věděla,protože je to příprava na přijímací zkoušky.
Jak vypočítat úhel B? #2

Raději bych to počítala tak, že vydělím 110 : 3 pouze na celá čísla. Zbytek je 2o. A pak převedu 2o = 2 . 60 = 120´.

Dál je to jasné, 120 : 3 :), potom to vychází totiž úplně přesně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]