Nejste přihlášen/a.
Čau,mám jít v září znovu studovat dálkově znovu střední školu,už je mi 32 a vůbec se mi nechce.
Jestli je to kvůli zaměstnání, jděte do toho. Moje vnučka odešla ze třeťáku stavebky. Po třech letech se ji to rozleželo a začala studovat dálkově jiný obor a loni maturovala už se dvěma děckama (4 a 1 rok) a zvládla to, i když za dosti obtížných podmínek. Jezdila jednou týdně v sobotu, no a před maturitou hodně musela zabrat, ale má ji. Také se jí nechtělo, párkrát to už chtěla vzdát, ale nakonec to dobře dopadlo. Tak vám přeji, ať to také úspěšně absolvujete. Držím palce!
tak asi když jsi se tam hlášil(a), tak se ti asi chtělo, ne?
V dnešní době se maturita hodí, ne že ne, dálkové studium je fakt hodně jiné, než prezenční...
jednají s vámi jako s dospělými, člověk tam chodí, protože chce sám (a ne že ho do toho strkají rodiče) a ví proč to chce. A podle toho se chová a připravuje. Odpadá buzerace i šikana...
No však uvidíš v září - když ti to nepůjde tak to vdej pak, ale ne dopředu. Aspon to zkus!
Hodně úspěchů!
Ahoj,no já jsem dost člověk co všechno hodně rozebírá,prostě to mam v sobě a je to mojí součástí,jdu studovat sociální školu-pečovatelskou činnost a chci to,ale zkrátka moc přemýším,já už dálkově jednu školu studovala,nebude to poprvé,a ten kolektiv se mi moc nelíbil a zkrátka ať člověk chce nebo ne,tak kolektiv dělá hodně,abych řekla pravdu,raději budu,když tam bude pár handicapovaných lidí,ty jsou pro mě víc lepší lidi jak pubeťáci,už by se dalo říct,že jsem hotovej člověk a už se zkrátka nerada přizpůsobuju,dost mě zajímá psychologie a vše okolo a znám sebe a vím jak se pár lidma může zkazit nálada,ale mě ten obor fakt velmi baví a se základkou prostě nemam šanci se setkat v práci s lidmi,které baví to co mě a vím jak je to pro mě velmi obohacující být ve styku se stejně zaměřenými lidmi,kteří mě posunou dál a to studium je zadarmo,je to státní škola,což je uplně neuvěřitelný,mám přehled o dálkovém studiu a skoro všude se platí,ale sociální ne.Ano,předtím jsem dělala Veřejnosprávní činnost a tento obor mě vůbec neoslovuje,proto jsem si maturitu neudělala,beru to zkrátka jako práci,kde se budu připravovat na obor,co mě baví a když udělám maturitu,tak ze zákona můžu v oboru pracovat a mam na to právo.Po tolika letech dělnické práce a to jsem jich dělala opravdu hodně mám zkrátka malé sebevědomí a už jsem si na ten pocit zvykla,že nejsem nic a už ten pocit neodpářu,i kdybych měla deset škol,tím jsem si jistá,už to patří ke mě,ale měla jsem možnost,hlavně na brigádách se setkat s vysokoškoláky a vážně můžu říct,že se mi s nimi dobře povídá a rozhodně to neni tim,že studují nebo mají vysokou školu,ale proto,že mě teoreticky zajímá spousta věcí a ráda a hodně čtu a je pravda,že dělníci-to mam několikaletou zkušenost z jedné práce,kde nás bylo hodně na směně mi zkrátka nemůžou nic dát,protože už i mladý co jdou do továrny brzo zakládaj rodiny a já si s nima nemam co říct.Přijdou mi hloupí a sama jsem se tak cítila,protože jsem s nimi byla na jedné lodi a to je opravdu ztráta času,mě to akorát dalo vydělané peníze,ale jinak.No hrůza.
Bereko, ale tady to vypadá, že se Vám do studia náramně chce! Tak jakpak to, že by se Vám nechtělo, jak píšete v dotazu? Máte strach z toho kolektivu? Tím se netrapte. Dálkaři bývají, jak píše už někdo přede mnou, úplně jiní než "běžní" studenti, nadto když mají ještě pár let zkušeností k dobru
Z Vás hlavně čiší touha po vzdělání a sbírání informací, a to je ten nejlepší předpokald pro studium. Nenechte se otrávit zezačátku lidmi, kteří Vám nesednou (ale třeba se to taky nestane). Uvidíte, že takoví tam dlouho nevydrží. Chápu Vaše pocity, ale když s nimi něco neuděláte (t. nevystudujete), nikam se neposunete - nemyslím oproti ostatním, ale Vy sama, protože chcete. Takže si dopředu neklaďte překážky sama v sobě. Buďte vděčná za to, že studovat můžete, že máte tu šanci, za kterou by spousta lidí dala nevím co. Využijte potenciálu, který máte v sobě, a uvidíte, jakou budete mít na konci radost, že jste všechno báječně zvládla!
Budeme taky rádi, když dáte časem vědět, jak se Vám daří. Hodně úspěchů!
Ahoj,děkuju moc za odpovědi,dneska jsme měli informativní schůzku ohledně studia a je to dost v pohodě.Ve třídě nás bylo asi třicet a to jich ještě fůra nepřišla,učitelka se zmiňovala ještě o dost lidech,který vůbec nedorazili a nikdo o nich nic nevěděl,myslím,že jich bylo minimálně 8.Myslim,že řikala,že v minulym prváku jich nastoupilo 50 a ve druháku už bylo jenom 30 lidí.Není to klasická třída s lavicemi po dvou,ale vysokoškolská učebna se stupňovitými lavicemi hned vedle sebe.Vedle sebe jich je 5 nebo 6,a u každého stolečku příklopná deska,na které se píše,takže těch 50 lidí se tam vejde,je to velice komorní prostředí,takové domácké.Klasická učebna,kde nejnižší lavice je uplně ta první a jak to jde stupňovitě nahoru,postupně do kopce.Také zkoušky budou probíhat formou písemných testů,žádné klasické zkoušení u tabule,praxi budeme mít už ve druháku,což je úžasný,aspoň se toho hodně naučíme.Ve třídě máme dva chlapy,jinak samé ženy a co mě příjemně překvapilo,nejsou to žádné puberťačky nad dvacet,ale nejvíc převládaly ty,co jim je minimálně 37let,takže fakt pohoda.Jsou to už zralý lidi,takže já jsem spokojená.
Pokud uz mas nejakou maturitu,nemusis.Ale doporucoval bych ti to.Ze 2 duvodu.Za 1.I kdyz se nedostanes na nejaky flek,Rozsiris si obzor vedomosti,ktery v zivote neni nikdy na skodu.
2.Muze se stat,ze stratis zamestnani.Na pracaku muzou ti najit praci(tak to bylo v roce 2001)maximalne o jednu tridu nize.To znamena,ze muzes jit na profesi s vyucenim.Kdybys tu skolu nemel,tak musis vzit jakoukoliv praci.I zametani.
Pokud vystudujes,dalkove,mas uplne stredoskolske vzdelani,a to se hodnoti,jako bakalar,ale v te profesi./napr.stojni).Ja delal skolu mezi prevratem,nebyly znamosti,sice nemel jsem zadny dobry flek,ale muzu rict,ze jako domaci kutil,mi to dalo mnohozkusenosti.(predem premysleni,co a jak)A to jsem zacal v 29-ti pri dvou detech.Tetka jsem sice v invalidnim,ale znalosti mi nikdo nevezme.Prestal jsem s temi ,co maji jenom hospodu,baby a chlast,a venoval se i rodine.I kdyz na to pivko si taky zasel.
Takze ja osobne ti to i v tom pokrocilem veku doporucuji.Vzdyt se mnou chodila zenska,a delala se mnou uz 3. maturu.Celkem uz maturovala ze 6-ti predmetu a pribrala dalsi 3.A to mela 46 roku.Byla jerabnice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.