Ahoj mam otazku kdyz se ucite treba pul hodiny a stejne se to nenaucite a ani za hodinu co delate aby jste se rychle a dobre naucili? Ctete si to ucivo nahlas? Jsem uplne... Vzdy kdyz si slibim ze se budu ucit tak druhej den se na to stejne vykaslu... Nevite nekdo jak udelat abych na to s prominutim ne*rala? Dekuju za kazdy odpovedi na email: daniellaakonicci@seznam.cz mam celkem dost 5 a 4 mrzi me to...
Ahoj. Můžeš vyzkoušet - číst si nahlas, psát si třeba poznámky, barevně si podtrhávat pro lepší zapamatování atd. Další možnost je – požádat rodiče, aby na Tebe dohlédli a byli důslední. Určit si čas od kdy do kdy se budeš věnovat učení a skutečně se tomu věnovat. Je to o Tvé lenosti a přístupu, takže to změň, abys pak tady nesháněla rady jak zfalšovat a přepsat známku, aby se o ní rodiče nedozvěděli.
Především je dobře, že Tě to mrzí a chceš s tím sama něco dělat - to je psychologicky významná část úspěchu. Záleží, jaký typ paměti máš. Jak bylo zmíněno - pomáhá dost číst si to nahlas. Pomáhá taky dělat si z učiva tahák. Ne pro švindlování, ale protože tím ke čtení(zároveň poslech) přidáš mozku ještě psaní. MŮžeš zkusit taky nahrát si učivo do mobilu jako hlasové poznámky a pouštět si je - při poslechu se tak rychle neunavíš. Metod je spousta.
Zkuste si naordinovat za lenost nějaký speciální trest. Třeba zákaz sledování večerníčku nebo za každou čtyřku z písemky sto kliků :D Ale vážně, nejlepší je vyhradit si na učení konkrétní čas a přes to nejede vlak. Třeba od čtyř do pěti. A v tu dobu mě nezajímá mobil, TV, kamarádi a další lákadla. Prostě se učím a naplno.
Tady ti asi žádná rada nepomůže. Je to jenom tvoje lenost, to musíš sama s tím něco udělat. Nebo ti dělá dobře, když jsi ve škole i ve svém okolí za pako?
Padly zde již dobré návody, já bych doporučil aby sis poradila sama a našla to co je nejefektivnější právě pro tebe. Tak jako tě škola nenaučila tak zásadní věc jako je učit se (v žádné škole se ty nejdůležitější věci nikdy nedozvíš), stejně i později v životě ti nikdo nebude moc radit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.