Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fakt nevím jak i když matiku umím

Od: jaroslav2 odpovědí: 18 změna:

Mám 10 bonbonů, které stojí dohromady 15 korun. kolik stojí jeden bonbon?

Počítá se to 15 bonbonů děleno 10 korunama nebo 10 korun děleno 15 bonbony?

a moc mi nenadávejte, i když výsledek trochu tuším.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Opravdu umíš matiku a na tohle se ptáš? *zed*

Apríla bylo v pondělí.

Když budeš 10 korun dělit 15ti bonbóny, co ti asi vyjde?

A když 15 bonbónů vydělíš 10, co ti vyjde?

hodnocení

2x
Udělej ši rozměrovou koncfrolu. Chceš výsledek v korunách (za bonbon), zak musíš mít koruny v čitatelio. Kdybys 15 bonbonů dělil 10, Vyšlo by ti, kolik bonbonů dostaneš za korunu
rokyta*

Já na matiku nejsem, ale myslím, že je to příklad pro první st. ZŠ. 1,50?

olinl
hodnocení

0x

Jde ti o cenu 10-ti nebo 15-ti bonbonů?

Tomuhle moc nerozumími
Prectete si poradne otazku

samosato*
hodnocení

0x

Na tohle nemusíš umět matiku ale stačí použít selský rozum a kupecké počty. Přemýšlej a přijdeš na to i sám.

marika*
hodnocení

0x
Jednoduchá pomůcka,nechci 10 bonbónů,ale jeden,tak to tou desítkou musím vydělit...

hodnocení

0x

Počty nejsou matematika.

A tohle snad nejsou ani počty ..

hodnocení

0x

Napište otázku jednoznačně. Jednou tam máte 15 bonbónů, potom 10 bonbónů. Jednou 10 korun, potom 15 korun.

03.05.19 20:33
Prosím?
Proč prosíte? Stačí číst *smich*
10 bonbonů, které stojí dohromady 15 korun
15 bonbonů děleno 10 korunama
10 korun děleno 15 bonbony
Vše zkopírováno přímo z otázky.
Otázka je napsaná jednoznačně. To, co tazateli vyčítáte, je zmatek v řešení
Četl jsem. No a?

Tazatel ve 2. otázce (ve 2. řádku) zaměnil čísla. To je to, co se vám snažil napsat mikihans.

kartaginec: Tak čtete blbě. Myslím, že jsem napsal dost jednoznačně, co tam má tazatel nejasné.

Já chápu, že tazatel zazmatkoval. Nicméně trvám na tom, že otázku zadal jednocnačně a tedy @mikihans svou odpověď fotmuloval špatně. Důsledně vzato, jeho odpověď je nesmyslná. Neměl kárat tazatele za nejednoznačnoé zadání, ale upozornit ho na chybný, zmateční postup řešení. Konec konců na řešení se tazatel ptal a navrhl i svůj postup; na to měl rádce reagovat. A to, co psal jako odpověď na mé "prosím?", je sice doslova "zkopírováno přímo z otázky," ale s vynechaným kontextem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]