Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propadam, nebo ne?

Od: neklidnaduse odpovědí: 17 změna:
dobry den, vcera jsme psali ctvrtletni praci z matematiky a ja dostala za 5. spopecne s ostatbimi znamkami mi to vychazi na 4-, ale mame docela prisnou ucitelku a tak mi dala za 5, ve skole uz nebyla takze se ji muzu zeptat az zitra, ale pro moje nervy: petks na ctvrtleni slouzi jako varovny signal ze bych mela zabrat, ze kdyz bude za 5 na konci roku, tak to je teprve spatne, ale chapu to spravne ze ted se "nic nedeje"? jasne rika mi to ze sem blba, ale jestli se nemusim ucit ns takovou tu zkousku ktera se kona o prazdninach?
dekuju moc za odpovedi, vim ze tehlech dotazu je po internetu mnoho, ale pro muj vladtni klid, bych byla rada kdyby mi nekdo odpovedel.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No...tak z matematiky propadáte...a z ČJ to také není slavné, že?

Ne, teď se (teoreticky) nic neděje...na konci roku to bude podstatně horší.

neklidnaduse
hodnocení

z cestiny mam kupodivu za dva :0)
pisu ve spechu, tak se omlouvam ze nedbam na souveti a jine chyby. je to moje jedina 5, ze vseho mam jinak 1 a 2, takze je to pro me docela sok.
propada krome asi 10 lidi jinak cela trida, a ty co nepropadaji maji doucovani, a s pani ucitelkou nemame problem jen my.

hodnocení

0x

Jsou termíny - vážený průměr, aritmetický průměr. Známka z pětiminutovky může mít hodnotu 10 bodů, ze čtvrtletní práce 100 bodů. Vychází teď 5 kvůli jednomu z typů propočtů...

Přitom běžný učitel má ve školství mít právo na základě aktivity, připravenosti či přístupu žáka změnit výslednou známku o stupeň...

Doporučím aktivní přístup a doučování pokud možno přímo u této učitelky.

iz*

Učitel, který žáka učí ve škole, by jej neměl doučovat. Rozumnější a lepší je doučování sehnat mimo školu (nedoučovat se ani u kolegů).

neklidnaduse
hodnocení

doucovala jsem se u pani ucitelky uz v podstate zacatku kdy jsem do prvaku nastoupila. smysl to melo ze zacatku, to jsem si kazdou 3, 4 nebo 5 opravila na 1, a tak jsem na konci 1. pololeti mela za 3. ted ale pani ucitelka dava do pisemek tezsi priklady nez delame o hodine, a divi se ze nas tolik ma za 5. a ti kteri sedi vzadu, maji hodinu co hodinu tahak, a i kdyz vidi ze maji mobil rekne jim jen ze ho maji dat do tasky. kdyz sem to ja zkusila, mobil mi sebrala a pisemku dala za 5. takze, kde je ta spravedlnost?
rodice to vedi, ale nechci aby si do skoly sli stezovat, i kdyz je to nefer. se spoluzaky kvuli tomuhle nevychazim, jednou jsem je praskla a ona to zacala o hodine rozebirat. dlasi hodinu teda nemeli tahaky na mobilech, ale radili si, a zase s tim nic neudelala.
samosato*
Není potřeba hledat chyby jinde a vymlouvat se na kde co. Místo toho se raději pořádně učte.

iz*
hodnocení

0x

Průměr je jenom orientační a pokud se dlouhodobě nepřipravujete (jinak by nevycházela 4-), nemůžete se divit, když se učitel v případě nerozhodnosti přikloní k horší známce.

Není pravda, že se teď nic neděje.

Ta nedostatečná znamená, že jestli markantně nezlepšíte své výsledky, bude to nedostatečná i na konci roku. A začít musíte hned, protože musíte nejen dohnat celé čtvrtletí, ale zároveň zvládat nové učivo + doplnit to, co jste zapomněla z dřívějška. (Přestože se na opravnou zkoušku nemusíte připravit teď, máte toho do konce roku dost dohánět.)

Co víte o souvětí (čeština)?

neklidnaduse
hodnocení

jsem v prvaku na stredni, budu prestupovat jinam, protoze sem sla na obor ktery nechci delat kvuli rodicum, a oni konecne pochopili ze tu nechci byt.
vim ze se neco deje, ale jde mi o to, jestli me ted neceka nejaka opravna zkouska? nebo jestli by byla pokud bych si tu znamku nevylepsila ke konci roku.

kami*
hodnocení

0x

co děláš za školu?

který ročník?

neklidnaduse
hodnocení

nechci to rikat presne, ale obor zdravotnicke lyceum, a jsem v prvaku.
kami*

Myslím, že matika je u podobných oborů zcela zbytečná a bude ti stačit akorát vždy prolézt.

Problém je ale v tom, že v matice vždy další látka vychází z té předešlé, takže naučit se něco na poslední chvíli nebude fungovat.

Ber to tedy, jako že propadáš.

doporučuji zvážit tvůj přístup a možnosti do budoucna, zda to ustojíš i v dalších ročnících.

Mimochodem, co teď probíráte?

neklidnaduse
hodnocení

ja v dubnu budu delat znovu prijimacky, na jinou skolu a prestoupim znovu do prvaku.
kdyz si to do konce sk. roku tedy do června zlepsim treba na 4, budu muset i tak delat nejake preskouseni kvuli tomu ze mam za 5 v ve ctvrtleti, nebo ne? to jedine nechapu, a s tim potrebuju poradit
kami*

To bych se radši zeptal přímo na dané škole...

Můžeš tam zkusit anonymě zavolat.

Ale, jak jsem psal, mysli i na budoucnost.

lmgify

Jaké máš známky ve čtvrtletí nemá na nic vliv. Rozhodující známky z celého roku jsou jen ty na konci (ani pololetní známky na vysvědčení nemají na nic vliv).

Žádné přezkoušení kvůli pětce za čtvrtletí neexistuje.

iz*
hodnocení

0x

Jestli školu chcete ukončit a od září nastoupit na jinou školu do prvního ročníku, nemusíte mít z žádné opravné zkoušky obavu. Ta by se Vás týkala jen v případě, že byste chtěla postoupit do druhého ročníku.

Proč situaci neřešíte přestupem už nyní? Nemusela byste ztratit celý rok.

neklidnaduse
hodnocení

jak myslite prestupem uz nyni? ted 12. a 15. dubna budu delat prijimacky, a prestupovat. chtela sem uz v pololeti, ale ani u jedne skoly to neslo, protoze budu prechazet na uplne jiny obor, volali jsem na obe, ale jak jsem rekla, nebylo to mozne.

lmgify
hodnocení

0x

Jak už je napsáno - nic se teď neděje, nepropadáš, na žádné opravky už teď nemusíš, rozhoduje jen známka na konci roku a vzhledem k tomu, že děláš nové přijímačky na jinou školu (které předpokládám uděláš), tak je úplně jedno, jestli na konci roku propadneš nebo ne a ani ty opravky při propadnutí dělat nemusíš.

Ty znalosti jsou spíše pro tebe. Ono se to nezdá, ale v životě se mohou někdy hodit.

Zkus si přečíst Školský zákon. Jsou tam tyto a podobné situace dopodrobna popsané.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]