Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohrožení dětí nožem chlapcem romského původu

Od: vapenikovaeva odpovědí: 20 změna:

Škola 5.ZŠ E. Krásnohorské .// Žák páté třídy ohrožuje spolužáky menším nožem,také i žáky nižších ročníků,chlapec je rom,nějak se to neřeší,ředitel údajně nemá pravomoc.Mohu nechat děti doma, mám obavy,pokud se to nevyřeší.*bum*

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Téměř každé dítě páté třídy má mobilní telefon. Když to nechce řešit ředitel, tak ať zavolají policii sami ohrožení.

hodnocení

4x

Tak hlavně: Ředitel má pravomoc! Od toho se odvíjí další jednání!

jabraka*
hodnocení

4x

Kdy už konečně někdo rozumný vrátí učitelům do ruky lískovku?!

JABRAKA

kami*
hodnocení

3x

Ohrožování jinych se zbraní je trestný čin a řeší jej policie.

Pokud tomu ředitel nezamezí nebo to neohlásí, tak se také dopouští trestného činu.

To samé ale platí pro vás.

Pokud jste si jistá, že šlo skutečně o ohrožování s nožem, běžte to nahlásit na policii.

hodnocení

2x

Ihned oznámit na policii, na OSPOD, zřizovateli školy - a všude zdůraznit, že "se to neřeší,ředitel údajně nemá pravomoc".

hodnocení

2x
Ředitel nemá pravomoc? Já bych teda očekával povinnost(minimálně morální)... Volal bych napříště policii a kontaktoval zřizovatele školy.

iz*
hodnocení

1x

Ředitel má nejen pravomoc, ale i povinnost situaci řešit. Děti doma nenechávejte (jste povinna zajistit jejich docházku do školy).

Obraťte se na zřizovatele školy, na školní inspekci a na policii.

(Také mám pocit, že se spíše někdo pokouší "originálně ulejt ze školy".)

cyklopoutnik*

Pokud není ve škole zajištěna bezpečnost dětí a děti jsou ponechávány šikaně Cikánským spolužákem ozbrojeným nožem, tak je mimo nazývat to originálním ulejtím ze školy. Nikdo není povinen čekat až cikánský spolužák někoho zraní anebo dokonce zabije. Musí se to řešit ihned ale to je věcí vedení a ředitele školy. Není to věc žáků, je to krajní situce řešitelná taky tím že se dítě nechá doma do té doby než se situace uspokojivě vyřeší. Já bych svoje dítě takhle ohrožovat rozhodně nenechal.

hodnocení

1x

Záleží na tom, jestli děti ohrožuje ve škole nebo venku po vyučování (nebo před ním).

Pokud je to po vyučování, tak určitě věc ohlásit na policii!

Pokud děti ohrožuje na území školy, musí to ŘŠ řešit. V případě, že se mu do toho nechce - tak oznamte na policii i OSPOD.

Hlavně to nenechávejte být, prosím. Nechat děti doma není řešení, alespoň ne do budoucna.

cyklopoutnik*

Já bych v podobném případě svoje dítě doma nechal a zároveň bych aktivizoval všechny složky (vedení školy, školní inspekci, OSPOD atd. aby se to co nejdříve vyřešilo a Cikáně s kudlou bylo umístěno tam kam patří, do diagnosťáku anebo kam vlastně? Kam vlastně takové cikáňata dnes dávají? Já mám obavu že nikam, že sepíší nějaký protokol, navrhnou sníženou známku z chování a deliktní dítě potom ohrožuje svoje spolužáky dál, dík našemu inkluzívnímu vzdělávání.

Dítě můžete nechat doma den, dva, týden...

Situaci může vyřešit pouze policie, nejlépe ve spolupráci se školou. Škola by měla vytvořit takové prostředí, aby se už toto neopakovalo.

cyklopoutnik*

Klidně déle než týden, dva Aknelko. Stejně se toho dítě v takové inkluzívní škole s Cikánama moc nenaučí. Stačí dva problémoví žáci ve třídě k tomu aby rozhodili hodinu a navíc je učitel nucen přizpůsobit výuku těm obtížně vzdělavatelným i kdyby tam nebylo žádné dítě s poruchami chování, stejně se tam inteligentní dítě mnoho nenaučí. Jen se nudí a nezřídka pak začíná zlobit taky. Takže o nic nepřijde když zůstane inteligentní dítě doma a když se učí individuálně, naučí se mnohem víc než v nějaké problémové škole. Chce to dítě vést ve vzdělávání aby se naučilo to co vyžadují osnovy a to není pro inteligentní dítě problém. Vím to z doby když děti byly nemocné. Naučily se víc než ve škole. Na internetu jsou výukové výklady učitelů z nejrůznějších předmětů a pokud nejste sám analfabet, tak své dítě v pohodě doučíte alespoň na základní škole. Na střední s tím už asi budou problémy ale střední školy nebývají inkluzívní zatím ještě.

Samozřejmě že nechávat dítě doma z důvodu nějaké šikany cikánským spolužákem není a nemůže být dlouhodobým řešením. Školní docházka je povinná a neposílání dítěte do školy musí být velmi dobře zdůvodněno. Třeba vynakládat velký tlak na vedení školy, policii, OSPOD, ale taky školní inspekci, protože cikánskou šikanu bílých dětí dobrovolně řešit nebudou. Důvody jsem uvedl a jestli mi je nesmazali, najdete je tady v této diskuzi.

Zároveň kromě nátlaku na vedení školy bych to řešil s rodiči ostatních dětí i kdybych měl iniciovat mimořádnou rodičovskou schůzku. Jako rodič a účastník řízení mám na svolání mimořádného rodičáku právo. Vyplynulo by tam jestli ono Cikáně šikanuje jen mé dítě anebo jestli těch šikanovaných dětí není náhodou více, což je hodně pravděpodobné. Takový šikánista se velmi často neomezuje jenom na jednoho. Vysoká pravděpodobnost tedy, že je šikanovaných dětí víc, v tom případě se to stává kolektivní záležitostí. Dítě v domácím prostředí toho řekne víc než ve škole, kde se bojí nejen šikánisty ale často taky učitelů mnohdy manipulativně jednajících proto aby tu šikanu na své škole zpochybnili.

S tím, co jste napsal, se nedá nesouhlasit.

Ovšem nechat dítě doma situaci neřeší :(. I když opět - dotknul jste se vlastně inkluze (= zločin na dětech), tak máte zase pravdu.

ŘŠ velmi pravděpodobně nebude zasahovat, když se to děje mimo území školy a mimo dobu výuky, co dodat...

kth
hodnocení

1x

Ohrožování někoho nožem je ohrožování zdraví nebo i života. Tak je divné, že by toto ředitel neřešil. Ale také je třeba. aby mu to někdo oznámil, nahlásil.

cyklopoutnik*

Už jsem to psal ale smazali mi to, tak ještě jednou. Pan ředitel by to jistě rád řešil ale má strach z více věcí. Jednak aby sám neskončil s nožem v zádech a taky aby nebyl všelijakými lidskoprávníky osočován z rasismu, v důsledku by na konec mohl vyletět a to žádný ředitel nechce. Proto to pan ředitel velmi často neřeší. A jestli neví že se v jeho škole vyskytuje šikana bílých žáků cikánskými spolužáky, tak pokud to neví opravdu, to teda nevystrčí čumák z ředitelny ale potom to rozhodně není ředitel na pravém místě. Já mám jenom obavu, že je podobných ředitelů našich inkluzívních škol víc než jeden:(

culdabulda1*

@cyklopoutník

- kde to žijete?... - buďte rád, že u nás ještě ten liberalismus nedosáhl té vysněné západní úrovně - a pokud lidi nebudou chodit k volbám, tak bude hůř *ee* - lepšolidi chodit budou !

jaroslav2
hodnocení

1x

Problém. Čím víc se cikánům ustupuje, tím víc si dovolí. To je jedna část.

Rodiče jsou samozřejmě schopni, nejdříve slovně, potom i fyzicky zaútočit i na vás. Svědky mít budou, že jste vy byli první.

Opatření - nebát se ! Vy jste se ničeho zlého respektive špatného nedopustili, ničeho takového nemáte v úmyslu, jste rozumný, normální člověk.

Nepustit dítě z dohledu.

Být stále s dítětem.

Jestli máte mobil nebo i skrytou kameru v brýlích, v knoflíku, hodinkách, může se to hodit.

Bohužel, podle našich zákonů musíte vyčkat až budete sami, respektive dítě napadeno. Nutná obrana nesmí být zjevně nepřiměřená útoku. § 29/2

Obrana nesmí přejít v útok.

Zkráceně, pokud cikáni zjistí, že jste - někdo - a nenecháte si srát na hlavu, nechají vás na pokoji.

Dobrá rada - udělejte si známost s cikánem, který má u cikánů "jméno" a využijte ho, ale nenechte se jím ovládat ! Tedy, aby věděl o vaší rodině vše, bydliště, auto, rodina, způsoby,

Prostě odsud posud.

Smutné, že?

hodnocení

0x

Ředitel samozřejmě pravomoc řešit šikanu má a musí prošetřovat takovéto situace, pokud si někdo na šikanu stěžuje. Mně to přijde jako dotaz položený děckem, protože rodič by udělal "rambajs" kdyby mu někdo děti ohrožoval nožem a šikanoval je. Určitě by se nespokojil s odpovědí, že ředitel nemíní šikanu a ohrožování dětí řešit. Aby děti přestaly chodit do školy není řešení. Máte důkaz té šikany? Stěžuje si více rodičů?

cyklopoutnik*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 02. 04. 2019 15:07:36
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.
Bylo by vhodnější soustředit se na prezentaci vlastního názoru a odpustit si komentáře či kritiku názorů ostatních. Pokud máš výhrady k práci kteréhokoli (nejen) sysla, tak je vždy lze řešit přímo s adminem, například pomocí tlačítka nahlásit.
cyklopoutnik*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]