Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kniha Lernelingu

Od: niki121 odpovědí: 13 změna:
Zdravím, k 15. narozeninám bych si přála tuto knihu, ale nejsem si tím 100% jistá,když jsem si přečetla článek o podvodech, co mi poslala mamka. Máte s tou knihou někdo zkušenosti?
A proč ji nelze koupit v žádném obchodě?

Kniha Lernelingu

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

Četl jsem jejich internetové stránky a vykazuje to hodně známek nedůvěrného pochybného jednání. Četl jsem i jejich obchodní podmínky a NEŠEL BYCH DO TOHO .

• cena 2000 (snad dosáhne někdo na tu slevu 50% !) + další poplatky

• mohou kdykoliv i po závazné objednávce zvýšit cenu + ty s tím musíš složitě nesouhlasit. Tohle miluju (z jejich obch.podmínek): " Obchodní smlouvy mezi prodejcem a zákazníkem je uzavřena v okamžiku, kdy prodejce potvrdí objednávku. Od tohoto okamžiku jsou všechny ceny a další podmínky pevně stanoveny a platí jak pro prodejce , tak pro zákazníka. Prodejce si vyhrazuje právo změnit cenu! "

• vrácení jen do 14 dní (na jejich webu se snaží navodit dojem, že je to 44 dní: "... 44-denní záruka vrácení peněz ...", což je 14 dní na vrácení + měsíc čekání na peníze)

• prodejce je ve Slovinsku

• stížnosti se řeší u slovinského soudu

• dojemná svědectví údajných spokojených zákazníků, kteří vypadají podezřele podobně jako lidi z fotobank

• atd.

VŮBEC TO NA MĚ NEPŮSOBÍ SERIÓZNÍM DOJMEM !

Můžeš poslat odkaz na článek, co ji poslala mamka?

Jestli se chceš naučit německy, tak mobil se sluchátky máš, Wi-Fi máš taky, tak zamiř na Deutsche Welle a Youtube .

Viel Erfolg!

niki121
hodnocení

lmgify

Zajímavé je, že mladí stráví půl dne s peckama v uších, ale málokoho z nich napadne poslouchat streamy německých (rakouských, švýcarských) rozhlasových stanic pro mladé. 64kbps stream by měl být něco kolem 35MB/hodinu poslechu. Jestli nemáte na mobilu levná data, tak poslouchat jen když jste na Wi-Fi nebo si před odchodem z Wi-Fi oblasti (doma ráno nebo večer) stáhnout zajímavé podcasty nebo záznamy už odvysílaných pořadů a poslouchat je zdarma bez nutnosti být online, třeba i cestou do/z školy. *palec* *palec2**slunce* *tanec* *tuc*

lmgify

Ještě bych chtěl upozornit na " pomalou němčinu" (zpomalené tempo řeči). Hlavně zprávy na DW a ty podcasty na SlowGerman (viz odkaz).

Dále existuje jednoduchá němčina Leichte Sprache s omezenou slovní zásobou ( Was is Leichte Sp/...). Dají se najít různé zdroje textů, např. zprávy veřejných rozhlasů MDR a WDR a pochopitelně jiné.

hodnocení

0x

Jak píše kolega... ty stránky nepůsobí právě důvěryhodně.

Když jsem zadal heslo do google, tak na jednom z prvních míst mi vyskočilo tohle varování:

olomoucky.denik.cz/...

iz*
hodnocení

0x

Niki,

proč by sis tu knihu přála? Neexistuje žádná metoda, která by "obešla"dobu potřebnou pro výuku. Aby ses naučila německy na komunikační úrovni, jsou potřeba roky, nikoliv dny nebo měsíce.

Výjimkou je dlouhodobý pobyt v zahraničí s každodenním celodenním používáním jazyka. Ale ani člověk, který bude v cizí zemi žít řadu let, se nedostane na úroveň rodilého mluvčího.

Tzn., že nabídka "snadného naučení se cizího jazyka za pár dnů"je podvod.

doplněno 02.04.19 15:56:

Ke zdokonalení použij Deutsche Welle (mám pocit, že jsem tu odkaz před svou první odpovědí viděla) a weby zaměřené na výuku němčiny jako cizího jazyka. Stačí si do Google zadat "Deutsch als Fremdsprache"(včetně uvozovek).

Původně jsem zapomněla odpovědět na otázku, proč se ta kniha neprodává v obchodech. > Domnívám se, z důvodu, že by si knihu po jejím prolistování nikdo nekoupil. (Totéž platí pro různé prostředky na zhubnutí, zlepšení sluchu, apod.)

niki121cz
hodnocení

No... němčinu se učím 2. rok a jsem doslova nejlepší ze třídy, knížku chci na zdokonalení.

alteo
hodnocení

0x

Podvod jsou pravděpodobně i ty "komentáře" na webu, které se tváří jako Facebooková diskuse, ale přitom je to prostě text stránky a obrázky hostované na jejich serveru.

niki121cz
hodnocení

Na tom něco bude, nikde jsem nenašla možnost napsat komentář.

kami*
hodnocení

0x

za mne také podvod.

Doporučuji zkusit Duolingo. (spíš jen na slovíčka)

Je to zadarmo. Na výuku je lepší PC a na telefonu zas procvičování, třeba při čekání/cestování.

tana*
Asi jsem se nechala ve svém věku napálit ☹ recenzu čtu až po tom co mi kniha přišla.Nelíbí se mi, nic tam není česky, kdo je němčinou nepolíben, z toho nebude moudrý.Obsah ceně absolutně neodpovídá. Zkusím ji poslat zpět. Nedoporučuji objednávat!
tana*
Asi jsem se nechala ve svém věku napálit ☹ recenzu čtu až po tom co mi kniha přišla.Nelíbí se mi, nic tam není česky, kdo je němčinou nepolíben, z toho nebude moudrý.Obsah ceně absolutně neodpovídá. Zkusím ji poslat zpět. Nedoporučuji objednávat!
Duolingo je fajn na angličtinu. Na němčinu pro toho kdo umí anglicky, protože není z češtiny.
tana*
Tak doplňuji komentář o positivní zkušenost. Knihu Lernelingu jsem poslala zpět a dnes jsem obdržela peníze na účet jen trošku mi dělalo problémy, kam to mám vlastně poslat, ale po emailu mi dobře poradili.Na názoru o knize trvám. Je to jakýsi souhrn gramatiky, pouze německy! Nic z čeho by se začátečník mohl něco naučit. T. Malá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]