Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeložíte 30 vteřin angličtiny z videa?

Od: kulajda odpovědí: 3 změna:

Prosím, kdo rozumíte anglicky, přeložili byste mi 30 vteřin z tohoto videa?

youtu.be/... Děkuji.

doplněno 27.03.19 14:49:

Časová stopa 20:35 až 21:11 Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jako náhodných 30 vteřin?

hodnocení

0x

Mr. Speaker (nevim, jak to prelozit - funkce ala predseda parlamentu, to by chtelo nekoho znalejsiho anglickeho parlamentniho systemu, je to nestrany voleny post, ktery ridi tu debatu a neni ve videu videt, take asi pane predsedajici)

Pane predsedajici. V pondeli oznamil premier svuj plan odchodu do duchodu.
hahaha
A rekl...a rekl...a rekl, ze...a rekl, ze to bylo, protoze veri v poskytovani primych odpovedi na prime otazky.
Nyni, po peti letech otazek na premiera, toto byla hudba pro me usi, pane redsedajici.
Takze zde je prima otazka!
Vyloucite mi nyni zvysovani DPH?

Cameronova odpoved:
Behem 43 dni planuju pripravit jeho odchod do duchodu, pane predsedajici.

lmgify
hodnocení

0x

Je to z Parlamentu Velké Británie. Předpokládám, že ten mluvčí je vedoucí opozice. Ten grilovaný je (nyní už bývalý - 2010-2016) premiér David Cameron.

Pane předsedo zasedání, v pondělí oznámil pan premiér jeho odchod do důchodu a řekl, že to bylo proto, že věří dávat přímé odpovědi na přímé otázky. Po pěti letech Otázek pro premiéra (v českém parlamentu: Interpelace předsedy vlády) to byla hudba pro mé uši, pane předsedo. Takže tady je přímá otázka: Vyloučí teď zvyšování DPH?

Cameron: Za 43 dní plánuji zařídit jeho odchod do důchodu, pane předsedo.

Je to nějaké politické pošťuchování, neznám přesnou politickou situaci v té době. Zřejmě narážka na možnost (předčasných?) voleb, v které ten první výrazně prohraje a jak je zvykem, odstoupí z funkce vedoucího jeho politické strany a tedy i celé opozice a nebude už tak ten, kdo bude příštího premiéra v Otázkách smažit.

Ten britský nenápadný humor je dost odlišný od českého humoru, takže ta vtipnost většině cizinců nedojde. Věřím, že Brit se koutkem úst usměje, jak ho Cameron perfektně sjel.

Dodatek: než jsem to naklepal, tak mě @axus předběhl.:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]