Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ze SŠ na VŠ- je to problém?

Od: ceztak odpovědí: 4 změna:

V deváté třídě jsem se rozhodl jít na SŠ se zaměřením, protože nejsem zrovna nejchytřejší a gymnázium bych asi nezvládl. Ale chtěl bych na VŠ, aspoň to zkusit.

Jenže když se ptám ostatních, tak mi většinou řekli, že gymnázium je lepší volba pro studium na vysoké škole než střední škola

Ale nevím proč. Proč tedy? A je to nějaký velký problém? Zvlášť když jsem měl na SŠ jen jeden cizí jazyk.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zlejdacan*
hodnocení

1x

Vzhledem tomu, že si nespecifikoval na které střední škole studuješ nyní ani na kterou VŠ bys chtěl, nečekej tady příliš konkrétní odpověď.

Pokud chceš jít na VŠ s technickým zaměřením a máš základy ze SŠ máš naopak výhodu oproti gymplákům, kteří to co ví, ví jen teoreticky. Určitě to zkus a přinejhorším skončíš stejně jako kdyby ses o to ani nepokusil. Nemáš co ztratit, jen získat.

alf*
hodnocení

0x

není, cesty k VŠ mohou být i komplikovanější, důležité je chtít.

jand*
hodnocení

0x

Gymnazisti mají výhodu v matematice, ta je ve většině prvních ročníků na VŠ. Z vlastní zkušenosti ale vím, že pokud se na to člověk nevykašle a učí se, tak to zvládne.

Studenti z odborných škol mají spoustu výhod v odborných předmětech! Tam se gymnazista zapotí.

Jazyků se neboj, můžeš si zvolit nižší úroveň (i základy).

Je dobrý zvážit uplatnění, který budeš mít po škole. Není to ale to nejdůležitější ;)

lidus*
hodnocení

0x

problém to určitě není, zvláště když dnes jako přijímačky jsou všude Scio testy, jazyk zvládneš, dcera měla maturitní němčinu a ta jí na Vš byla vcelku na nic-jen 2zápočty a jedna zkouška, pak 3zkoušky z angličtiny které znala jen základy sice měla první zkoušku za 3 ale pak chodila k soukromé učitelce a ty další už zvládla za 2.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]