Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hookův model pružnosti

Od: tnakenov odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

chtěla bych se zeptat, jak byste počítali tento příklad? Mockrát děkuji :)

Hookův model pružnosti

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tnakenov
hodnocení

Pardon, Hookův zákon .:D

lmgify
hodnocení

0x

To "s" je bezpečnostní koef?

1. zjistíš váhu stropu

2. převedeš na newtony

3. uvědomíš si, že pascal je newton na metr čtvereční (1 Pa = 1 N/m2)

4. z toho ti vyjde plocha, na kterou ta síla musí působit

5. plochu jednoho sloupku znáš, tzn. spočítáš, kolik jich potřebuješ

6. vynásobíš jejich počet bezpečnostním koeficientem

tnakenov
hodnocení

Moc děkuji za odpověď, ačkoli jsem to stále plně nepochopila. Dá se to spočítat podle nějakého vzorce? :)

rv*

Ten vzorec snad musíš vymyslet. Nebo jsi jen kalkulačka, která vkládá do vzorce čísla a vypadne z ní výsledkek? Takže začni nějakým rozborem, ať je jasné, že chápeš zadání. Asi potřebuješ jak těžký je strop. A kolik unese jeden sloupek.

lmgify

Na to žádné jedno kopyto nebo vzorec není. Jsou to běžné jednoduché vzorce na výpočet objemu (V=a.b.c), hmotnosti ze znalosti objemu a hustoty (ρ = m/V), síly ze znalosti hmotnosti a (gravitačního) zrychlení (F=m.g) a pak jen prosté dělení a násobení.

tnakenov
hodnocení

Takhle, já se fyzikou zabývat nechci, moc jí nerozumím, na téma jsem chyběla a jediné, co se mi podařilo ze spolužáků vylámat, byly vzorce, teorie nula, takže tak :D
Strop vypočítaný mám, ale, jak říkám, na tohle jsem jednoduše idiot a někde postupy pochytit prostě musím, když se to nedalo z hodin.

lmgify

Kolik ti teda váží ten strop?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]