Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, jak byste počítali tento příklad? Mockrát děkuji ![]()
To "s" je bezpečnostní koef?
Moc děkuji za odpověď, ačkoli jsem to stále plně nepochopila. Dá se to spočítat podle nějakého vzorce? ![]()
Ten vzorec snad musíš vymyslet. Nebo jsi jen kalkulačka, která vkládá do vzorce čísla a vypadne z ní výsledkek? Takže začni nějakým rozborem, ať je jasné, že chápeš zadání. Asi potřebuješ jak těžký je strop. A kolik unese jeden sloupek.
Na to žádné jedno kopyto nebo vzorec není. Jsou to běžné jednoduché vzorce na výpočet objemu (V=a.b.c), hmotnosti ze znalosti objemu a hustoty (ρ = m/V), síly ze znalosti hmotnosti a (gravitačního) zrychlení (F=m.g) a pak jen prosté dělení a násobení.
Takhle, já se fyzikou zabývat nechci, moc jí nerozumím, na téma jsem chyběla a jediné, co se mi podařilo ze spolužáků vylámat, byly vzorce, teorie nula, takže tak :D
Strop vypočítaný mám, ale, jak říkám, na tohle jsem jednoduše idiot a někde postupy pochytit prostě musím, když se to nedalo z hodin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.