Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, jak byste počítali tento příklad? Mockrát děkuji
To "s" je bezpečnostní koef?
Moc děkuji za odpověď, ačkoli jsem to stále plně nepochopila. Dá se to spočítat podle nějakého vzorce?
Ten vzorec snad musíš vymyslet. Nebo jsi jen kalkulačka, která vkládá do vzorce čísla a vypadne z ní výsledkek? Takže začni nějakým rozborem, ať je jasné, že chápeš zadání. Asi potřebuješ jak těžký je strop. A kolik unese jeden sloupek.
Na to žádné jedno kopyto nebo vzorec není. Jsou to běžné jednoduché vzorce na výpočet objemu (V=a.b.c), hmotnosti ze znalosti objemu a hustoty (ρ = m/V), síly ze znalosti hmotnosti a (gravitačního) zrychlení (F=m.g) a pak jen prosté dělení a násobení.
Takhle, já se fyzikou zabývat nechci, moc jí nerozumím, na téma jsem chyběla a jediné, co se mi podařilo ze spolužáků vylámat, byly vzorce, teorie nula, takže tak :D
Strop vypočítaný mám, ale, jak říkám, na tohle jsem jednoduše idiot a někde postupy pochytit prostě musím, když se to nedalo z hodin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.