Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O kolik se zvětší

Od: hanaa odpovědí: 2 změna:

Ahoj, prosím o pomoc d tímto zadáním.

Obdélník budeme opakovaně zvětšovat tak, že stranu, která je v daném okamžiku kratší, prodloužíme o 3 cm a delší stranu o 1 cm. Po třetím prodloužení se vytvoří obdélník s rozměry 11cm a 12cm. Strana, která byla na počátku kratší, zůstane kratší po prvním, druhém i třetím prodloužení.
A) Určete rozměry původního obdélníku
B)Určete rozměry obdélníku po 5.a 6.prodloužení
C)Určete rozměry obdélníku po sto pátém prodloužení

A)B) mi je jasné C) jsem se ztratil, výsledek by měl být 215 cm 216 cm?

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj, jak jsi přišla na takové obří rozměry?

Když po třetím prodloužení má obdélník 11 a 12 cm, tak přece tři další prodloužení o 3 a 1 cm (dle zadání) nemohou dát stranu přes dva metry velkou. Takže výsledek 215 a 216 je nesmysl.

Zkus to spočítat znovu. Nebo sem napiš, jak jsi to počítala a my Ti řekneme, kde děláš chybu.

Uff... moment, moje chyba... já teprve spočítal B... Omluvám se, hned to dopočítám.

Tak jo... vyšlo mi to stejně 215 a 216 cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]