Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostanu se na gymnázium?

Od: danielafichtnerova* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Jsem žákyně osmého ročníku ZŠ a momentálně se rozhoduji o tom, jakým směrem se bude můj studijní život ubírat dál. Původně jsem měla zájem o studium na konzervatoři - obor trumpeta, nicméně to padlo. Nyní svůj zájem soustředím na gymnázium. V 1. pololetí osmého ročníku jsem měla 4 dvojky a teď, na konci šk. roku je to to obdobné. Dvojky mám z matematiky, dějepisu, chemie a tělesné výchovy. Vím, že ještě není všem vysvědčením konec - ještě mě čeká 1. pololetí devátého ročníku a posléze budou samozřejmě dalším rozhodujícím faktem o přijetí, či nepřijetí, zvládnuté nebo naopak nezvládnuté přijímací zkoušky. Nicméně jsem se chtěla zeptat, jestli bych i s takovými známkami mohla mít teoreticky nějakou šanci. Děkuji :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Sanci urcite mas. Ted nastupuji slabe rocniky takze bude nouze o studenty. Ale proc gympl? Mas v planu nejakou vysokou skolu? R.
danielafichtnerova*
hodnocení

Tak jak jsem psala, chtěla jsem na konzervu, což padlo a v ničem jiném, než je muzika nevynikám, takže mi gympl připadá jako dobrá alternativa. Nicméně o VŠ také uvažuji. Zamlouvala by se mi hudební věda a publicistika.

raadek*
Nejakou jinou stredni skolu obdobneho zamereni si nenasla? Predpokladam, ze te trapi hlavne matika a ta je na gymplu dost tezka. Pocitej s tim, ze se ti prumer dost zhorsi. Myslim, ze na vejsku se dostanes z jakekoli skoly jestli se sjednoti maturity. R.
danielafichtnerova*
hodnocení

Tak na HAMU se dostává nejlépe z konzervatoře a na teoretické přeměty, jako je zrovna ta muzikologie, se nejlépe jde z gymnázia. Napadla mě také škola AMATI - kde se vyrábí hudební nástroje. Sice nejsem zrovna dvakrát zručná, ale byl tam otevřen i nějaký program, kde se kladl důraz především na hru a znalost stavby nástrojů a této teorie. Pak by možná ještě připadalo v úvahu pedagogické lyceum, se zaměřením hudební výchova. Jinak vážně nevím.

lidus*
hodnocení

0x

Letos Brno, Vyškov bylo narvané, dostal se každý třetí ale dělají se Scio testy a za známky na vysvědčení těch bodíků zase tolik není. Kdo ví jak to bude příští rok a známky máš krásné, jen tak dál.

tondapirko
hodnocení

0x

Zeptej se Laury303, ta ví všechno.

laura303*

To má být narážka? *slunce*

bubak*
hodnocení

0x

Šanci máš a obrovskou. Jestli mas jen pár 2 tak to mas na 95procent jiste

Kamos mel 4 3 a dostal se.

laura303*
hodnocení

0x

Ségra je v 3.ročníku gymnázia Slavičín a na gympl se dostala s 5 trojkami x) tudíž myslím že u tebe je víc než velká šance že se tam dostaneš , navíc nezáleží ani tak na známkách jako na přijímacích testech. Já jsem také v osmém ročníku a chci jít také na gympl :) Budu držet palečky ať se tam dostaneš ;) LAura :)

myse*
hodnocení

0x

máš velikou šanci, na gympl se dělají přijímačky - tak abys je nezkazila...

Jinak se vůbec neboj - máš dobře našlápnuto! Jen tak dál

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]